Annonce
Sport

FC Helsingør lignede sig selv i sikker sejr

Jeppe Kjær og Chris Cortez jubler over målet til 1-0. Foto: Claus Birch.
Jeppe Kjær var den store forskel, da FC Helsingør leverede en flot sejr på 3-0 hjemme over Thisted.

FODBOLD, 2. DIVISION: Både FC Helsingør og Aarhus Fremad vandt lørdag eftermiddag i 2. division. FCH fastholdt dermed de to points forspring til forfølgerne, og det blev gjort med en god indsats hjemme mod Thisted. Med to sejre i træk, er den dårlige slutspilsstart formentlig ved at være vasket af.

FC Helsingør ligner på mange måder det hold, der sejrede sig gennem efteråret. Nå ja, og så har holdet Jeppe Kjær, der nu er topscorer i 2. division.

- Det var helt bestemt en god præstation, hvor alle rammer niveau. Det er jeg selvfølgelig rigtig godt tilfreds med. Vi lignede os selv i måden at spille på, vi arbejder hårdt, der bliver skabt chancer, og vi får nogle gode mål. Det var en god dag i Helsingør, konstaterede cheftræner Morten Eskesen.

Annonce

FC Helsingør lagde ud med højt pres i den bagende sol, og det huede tydeligvis ikke gæsterne fra Nordjylland.

Allerede efter får minutter gav det hjørnespark. Her nåede Chris Cortez højest, og hans hovedstød prellede af på overliggeren. Og så var tonen slået an for en god halvleg.


Det var helt bestemt en god præstation, hvor alle rammer niveau. Det er jeg selvfølgelig rigtig godt tilfreds med. Vi lignede os selv i måden at spille på, vi arbejder hårdt, der bliver skabt chancer, og vi får nogle gode mål. Det var en god dag i Helsingør.

Cheftræner Morten Eskesen.


Presset fra hjemmeholdet var højt, og chancerne kom rullende i en lind strøm, og specielt formstærke Jeppe Kjær var livlig. Han skulle dog lige indstille sigtekornet, og det var kalibreret midt i første halvleg, da Chris Cortez kom fri i venstre side. Med  et sublimt indlæg fandt amerikaneren Jeppe Kjær i feltet, og denne gang dirigerede han bolden i mål.

Målet var en tydelig forløsning for FCH'erne, der nu kunne sænke skuldrene en smule. Morten Eskesen drenge kæmpede dog ufortrødent videre for at få et mål mere.

Der var flere gode chancer for det. Den største til Chris Cortez, der blev spillet helt fri af velspillende Eli Just, men på den gigantiske chance kiksede den store angriber.

Stor redning og mål

Fem minutter før pausen indtraf to væsentlige momenter. Først måtte Kevin Stuhr Ellegaard vise sin kvalitet frem, da han pillede et frit skud. Målmanden satte bolden i gang, og få sekunder senere fandt Lucas Haren en helt fri Jeppe Kjær, og angriberen satte 2-0-målet sikkert ind. Hans 18. sæsonmål - ligesom Nicolas Mortensen på toppen af topscorerlisten.

Sejren blev sikret kort inde i anden halvleg. Denne gang var rollerne byttet om. Eli Just, spillede Jeppe Kjær, angriberen spillede bolden videre til Lucas Haren, der med et flot spark leverede sit første FCH-mål.

Efter den scoring punkterede kampen. På den gode måde for FC Helsingør. Der var fin kontrol over hele linjen bortset fra enkelte tilfælde, hvor Kevin Stuhr Ellegaard leverede gode redninger.

Det blev til sporadiske chancer over anden halvleg, og Jeppe Kjær kunne med en friløber have sikret et hattrick, men han gemte tilsyneladende scoringen til senere. Det bliver der også brug for i den tætte topstrid.

Nicolas Mortensen fik en halv time til farvel - han skifter til svensk fodbold den 1. juli, og flere af angriberne blev sparet den sidste halve time.

- Vi følger planen. Jeg havde sagt til spillerne, at vi skulle trykke på for at være foran ved første vandpause, og det lykkedes lige, og det er dejligt at gå til pausen foran med to mål. I anden halvleg får vi lukket kampen, og det lykkes også at spare en del spillere i vores tætte program. Vi kunne ikke ønske os meget mere af den kamp, sagde Morten Eskesen.

For der skal formentlig tre point på kontoen igen på onsdag, når AB kommer til Helsingør, og Aarhus Fremad gæster HIK. FC Helsingør kan gå ind med rank rynk og to sejre til de to sidste og særdeles afgørende kampe i sæsonen, der sluttes af ude mod Jammerbugt på lørdag.

Annonce

FC Helsingør - Thisted

3-0 (2-0)

1-0 Jeppe Kjær (21.)

2-0 Jeppe Kjær (42.)

3-0 Lucas Haren (47.)

FC Helsinger (4-4-2): Kevin Stuhr Ellegaard - Jonas Henriksen (70. Mathias Minik Christensen), Andreas Holm, Nikolaj Hansen, Dalton Wilkins - Lucas Haren (61. Oliver Kjærgaard), Daniel Norouzi (74. Thomas Kristensen), Frederik Christensen, Eli Just - Jeppe Kjær (61. Teddy Bergqvist), Chris Cortez (61. Nicolas Mortensen)

Advarsel: Eli Just (59.)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Helsingør fik dansk mester i sprint

Annonce