Annonce
Sport

FC Helsingør scorede flotte mål og spillede godt mod FCK

Viktor Fischer og Daniel Norouzi under onsdagens testkamp på Frederiksberg. Foto: Dennis Hynnecke
1. divisionsdrengene fra FC Helsingør leverede en god indsats mod FC Københavns mange stjerner. Hovedstadsklubben vandt smalt med 3-2.

FODBOLD: FC Helsingørs cheftræner, Morten Eskesen, sendte onsdag eftermiddag sine tropper ud til et møde med hele stjerneparaden fra FC København.

Superliga-klubben kom i stærkeste opstilling til træningskampen på Frederiksberg, der blev spillet over 105 minutter. Der var masser af chancer i begge ender, flotte mål, og FC Helsingør faldt på intet tidspunkt igennem mod Jess Thorups tropper. Det lykkedes sågar af komme foran efter få minutters spil.

- Det var en rigtig god test for os, og vi producerer et hav af chancer. Det er jeg meget tilfreds med, og så bliver det næste at få dem sparket ind. Det må vi øve os på de næste uger, så vi er helt klar til Kolding, når turneringen går i gang, sagde Morten Eskesen.

- Det er ærgerligt, at vi ikke får uafgjort, for det vil man selvfølgelig gerne, men jeg er først og fremmest glad for præstationen, slog Morten Eskesen fast.

Et af kampens første angreb blev ført frem af Carl Lange, og med en præcis tværpasning fandt han Anders Holst, der var gået med frem fra backen, og han tordnede bolden fladt i nettet. Et flot mål af gæsterne, der havde mod på mere. De følgende minutter var der flere gode FCH-chancer, men enten var præcisionen for dårlig, ellers nåede en FC København-tå at afværge.


Det er ærgerligt, at vi ikke får uafgjort, for det vil man selvfølgelig gerne, men jeg er først og fremmest glad for præstationen.

Morten Eskesen, FCH-træner


Mathias "Zanka" Jørgensen blev i flere omgange nødt til at tage ulovlige midler i brug for at standse de livlige modstandere.

Midt i første halvleg blev der dog udlignet, og her havde der været optræk til et FCK-mål i noget tid. Carlos Zeca sparkede på mål, Kevin Stuhr Ellegaard kunne kun bremse bolden og Kamil Wilczek prikkede bolden de sidste centimeter over stregen.

Annonce

FCK foran efter pausen

Stillingen holdt til pausen, hvor efter først Viktor Fischer og siden Jens Stage bragte FCK foran på et kontraangreb og et hjørnespark. Helsingoranerne kæmpede imidlertid ufortrødent videre og pressede på for en reducering.

Efter en times spil byttede FC København hele holdet, inden der blev taget fat på de sidste 45 minutter - kampen var blevet strukket et kvarter, så der var mulighed til spilletid for flere spillere. FC Helsingør skiftede også de fleste, men velspillende Carl Lange fik lidt flere minutter på banen, og få minutter senere udnyttede han, at Victor Nelsson blev snydt af en høj bold, og med et smukt skud drejede FCH-kantenspilleren bolden i mål fra kanten af feltet.

Mere skete der ikke på målkontoen i den kamp, men der var masser af chancer, og de mange unge FC Helsingør-spillere, som spillede den sidste del af kampen leverede en bemærkelsesværdig stærk indsats mod spillere som Nikolaj Thomsen og Andreas Bjelland.

- Vi spiller en god kamp, synes jeg, men det irriterer mig virkelig, at vi ikke er skarpere foran mål, når vi skaber så mange chancer. Personligt var godt at få scoret mod FC København. Så kan den krydses af på tjeklisten, og vi viser også, at vi er et godt fodboldhold mod en god modstander. En fin test, selvom vi ikke skulle have tabt, sagde Anders Holst efter kampen.

Annonce

Smidt for løverne

Han havde den nyslåede FCH'er Tonni Adamsen foran sig i kampens første del, og den tidligere Frem-spiller var imponeret af sit nye hold.

- Vi spiller jo en virkelig god kamp. Og hurtigt. Det går stærkt mod et hold som FCK, men vi følger godt med, og vi skaber en masse. Jeg skulle vist også selv have scoret en pind, sagde Adamsen.

Han har spillet to træningskampe mod FC Nordsjælland og FC København. En frisk start på opholdet i Helsingør.

- Det er kun fedt at blive smidt for løverne. Bogstaveligt talt, konstaterede han med et smil.

Annonce

Aflyste træningskampe

Det havde ikke været helt urimeligt med en uafgjort til FCH i kampen, men der venter endnu en kamp mod et Superligahold i næste uge, hvor Lyngby er modstander på tirsdag. Efterfølgende kommer en træningskamp mod Brøndby, mens ellers planlagte kampe mod HIK og Næstved er blevet aflyst, da 2. divisionshold ikke er i samme stramme coronatest-programmer som i 1. division og Superligaen.

FC København - FC Helsingør

3-2 (1-1)

0-1 Anders Holst (2.)

1-1 Kamil Wilczek (26.)

2-1 Viktor Fischer (47.)

3-1 Jens Stage (57.)

3-2 Carl Lange (68.)

Startformationer:

FC København: Karl-Johan Johnsson - Peter Ankersen, Mathias "Zanka" Jørgensen, Bryan Oviedo - Jens Stage, Carlos Zeca, Pep Biel, Rasmus Falk - Kamil Wilczek, Viktor Fischer.

FC Helsingør: Kevin Stuhr Ellegaard - Anders Holst, Philip Rejnhold, Nikolaj Hansen, Niklas Mouritzen (prøvespiller) - Tonni Adamsen, Daniel Norouzi, Frederik Juul Christensen, Carl Lange - Callum McCowatt, Oliver Kjærgaard.

Kampen var udviddet til 105 minutter. den sidste del af kampen skiftede begge hold de fleste spillere ud. FC Helsingør gav spilletid til adskillige hjemmeavlede spillere som Alexander Stjernegaard, Emil Rasmussen og Anosike Ementa.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce