Annonce
Sport

FC Helsingør siger farvel til tre profiler

Anfører Andreas Holm og holdkammeraterne Thomas Kristensen og Ricki Olsen er ikke med, når FC Helsingør genoptager træningen. Foto: Claus Birch
Ricki Olsen, Thomas "TK" Kristensen og anfører Andreas Holm får ikke forlænget deres kontrakter med FC Helsingør.
Annonce

FODBOLD: Ved FC Helsingørs træningsopstart mandag formiddag manglede der nogle af de ansigter, man ellers ofte lægger mærke til, når man er omkring divisionsholdet.

Ricki Olsen, Thomas "TK" Kristensen og ikke mindst anfører Andreas Holm manglede i omklædningsrummet. Det skyldes, at deres udløbne kontrakter ikke forlænges. FC Helsingør siger dermed farvel til en særdeles erfaren trio.

-Alle tre har leveret en stor og professionel indsats for klubben, og de har alle deres store andel i, at vi nu er i 1. division. Med Andreas Holm, der har været hos os i seks år deraf en del som anfører, siger vi farvel til en markant personlighed, og han har skrevet sit helt eget kapitel i historien om FC Helsingør, så ham sender vi en særlig tak, siger sportsligt ansvarlig i FC Helsingør, Brian Gellert.

Ricki Olsen valgte selv at trække stikket på karrieren som divisions-fodboldspiller, mens det tilsyneladende har været klubbens beslutning ikke at forlænge med de to andre spillere - der begge var stamspillere i 2. division.

- Der er mange ting, som bliver taget i betragtning. Det handler selvfølgelig om noget økonomi, og så er der noget fremtid ind over - og deri alder. Vi snakker meget om vigtigheden af at bruge unge talenter, og derfor er det selvfølgelig også naturligt at sætte handling bag ordene og bruge de unge. Hvilket vi i øvrigt har gjort mere end nogensinde det seneste år. Så det er også en strategisk beslutning, siger Brian Gellert og fortsætter:

- Det betyder selvfølgelig ikke, at vi rykker i 1. division med en trup blottet for erfaring. Den skal vi selvfølgelig have med.

Andreas Holm og Ricki Olsen er begge 31 år, mens Thomas Kristensen senest kunne fejre sin 37 års fødselsdag.

I den meddelelse, som FC Helsingør sendte ud mandag morgen, sagde de tre spillere pænt farvel til klubben.

- Jeg har haft et rigtig godt år, efter jeg kom hjem til Danmark, der kulminerede med oprykningen til 1. Division i starten af juli. Det var mit mål at være med til at spille FCH op i toppen af dansk fodbold igen, og det var en stor oplevelse at være med til. Det har været et fantastisk år med en fantastisk trup og stab. Stemningen i truppen har været til rent UG, og selvom jeg selvfølgelig ikke vil påstå, at det rent sportsligt har været det største, jeg har prøvet, har det stadig været unikt, og et fantastisk år at være en del af, siger Thomas "TK" Kristensen, der valgte FC Helsingør, da han sidste år kom hjem til Danmark fra et fodboldeventyr i Australien.

For anfører Holm blev det til noget mere end et enkelt år.

- Jeg har haft seks gode og vilde år i FC Helsingør med to nedrykninger og tre oprykninger, hvor jeg har været involveret i det hele i klubben. På den ene side glæder jeg mig til at prøve noget nyt, men jeg kommer også til at savne FCH. Jeg vil gerne sende en tak til alle folkene i klubben og alle de gode mennesker, jeg har mødt heroppe gennem årene, samt vores trofaste fans, lyder det fra kaptajnen.

Ricki Olsen kom sammen med Holm til FCH i 2014. I 2018 til 2019 blev det til en kort afstikker til HB Køge, inden han kom tilbage.

- Jeg har haft en super tid i FC Helsingør, men har valgt at trappe ned med fodbolden nu, og jeg skal finde ud af, om jeg så vil studere, eller hvad jeg kan finde på. Jeg har jo også en familie at forholde mig til. Jeg har spillet fodbold siden jeg var tre og har nået det, jeg ligesom skulle med det talent, jeg havde, og jeg er stolt og glad for alt det, jeg har oplevet. Jeg tror stadig, jeg vil holde mig i gang med fodbold på et lavere niveau, men om det så bliver seriefodbold, eller hvad det bliver, ved jeg ikke endnu, forklarer spilleren.


På den ene side glæder jeg mig til at prøve noget nyt, men jeg kommer også til at savne FCH. Jeg vil gerne sende en tak til alle folkene i klubben og alle de gode mennesker, jeg har mødt heroppe gennem årene, samt vores trofaste fans

Andreas Holm, nu forhenværende FCH-anfører


Ved første træning blev truppen orienteret af den sportslige ledelse. Til Helsingør Dagblad sagde cheftræner Morten Eskesen derefter således:

- Det er nogle store personligheder både på og uden for banen, der forlader os, og selvfølgelig vil vi komme til at savne dem. sådan er gamet, og det sker hvert eneste år. Vi skal nok komme ind til 1. division med et slagkraftigt hold.

I sidste uge blev det meldt ud, at heller ikke amerikanske Chris Cortez fortsætter i FC Helsingør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce