Annonce
Sport

FC Helsingør slog bundprop og rykker op på tredjepladsen

Måscorer til 1-0, Jonas Henriksen (tv.), lykønsker Elijah Just med 2-0-målet sammen med Philip Rejnhold. FCH vandt 2-1 over Skive. Foto: Claus Birch
Med en 2-1-sejr over 1. divisions bundprop fra Skive tog FC Helsingør et skridt op i tabellen.
Annonce

FODBOLD, 1. DIVISION: Jonas Henriksen og Elijah Just stod for målene, da FC Helsingør sikrede sin femte sejr i sæsonens syvende runde.

Det var ikke altid kønt, men det var nok til at slå bundproppen fra Skive, som først viste tænder to minutter før tid.

- Vi er i god kontrol gennem hele kampen, synes jeg, men det bliver selvfølgelig spændende, fordi vi ikke får scoret til 2-0 tidligere. Sådan er det i den her række. Vi kan ikke bare nedbryde modstanderne, som vi gjorde i 2. division. Det var ikke vores bedste kamp i denne sæson, men jeg er godt tilfreds med indsatsen, sagde Morten Eskesen efter sejren.

Annonce

Endelig mål på dødbold

FC Helsingørs kampe har det med at få en tidlig åbning, og søndagens opgør var ikke en undtagelse. Der var således ikke spillet meget mere end to minutter, før måltavlen kom i bevægelse. En god dropbold fra Anders Holst på hjørnespark faldt lige ned i hovedet på anfører Jonas Henriksen ved forreste stolpe, og forsvarsspilleren dirigerede flot bolden op i målhjørnet til 1-0.

- Jeg er meget glad for, at vi endelig får scoret på hjørnespark. Vi har trænet og trænet og trænet, og endelig lykkedes det. Det er skønt, konstaterede Eskesen, da de tre point var sikret 91 minutters fodbold senere.


Vi er i god kontrol gennem hele kampen, synes jeg, men det bliver selvfølgelig spændende, fordi vi ikke får scoret til 2-0 tidligere, men sådan er det i den her række. Vi kan ikke bare nedbryde modstanderne som i 2. division. Det var ikke vores bedste kamp i denne sæson, men jeg er godt tilfreds med indsatsen.

Morten Eskesen, FCH-træner


En mareridtsstart for skibonitterne, der imidlertid ikke lod sig slå ud af det tidlige mål. Det næste kvarter dominerede de således kampen. Deres pres fungerede godt, og det fik FC Helsingør-spillerne til at lave usædvanligt mange fejl i opspillet.

Gæsterne fik dog ikke skabt de store chancer, og midt i halvlegen var Oliver Kjærgaard tæt på at fordoble føringen, første gang FCH nærmede sig modstandermålet efter scoringen. Et langskud fra midtbanespilleren blev rettet af, men Marcus Boberg i Skive-målet reagerede hurtigt og fik klaret til hjørnespark.

Annonce

Smal pauseføring

FCH fik her efter bedre styr på spillet med en langt bedre boldomgang længere fremme på banen. Skive var fortsat pågående, når de kom på bolden, men savnet af angriberen Sebastian Grønning, som jyderne sendte til Viborg i sommer, var udtalt i forhold til farlighed i boksen, og derfor blev Kevin Stuhr Ellegaard ikke sat på de store opgaver i første halvleg.

FC Helsingør satte sig på spillet efter pausen, hvor Skive med ansigterne mod den dalende sol satsede på lange bolde frem mod den tidligere Horsens-angriber Andre Bjerregaard, men han fik ikke meget ud af det i duellerne med FCH's velspillende defensiv.

Overtaget på bolden gav ikke mange chancer til FCH, der manglede slutprodukt på angrebene. De to kanter med David Boysen og Elijah Just kom sjældent i spil med front mod mål, og Teddy Bergqvist havde også svært ved at komme til noget som makker til Jeppe Kjær.

Efter en times spil begyndte Skive at røre på sig. Først blev Kevin Stuhr Ellegaard passeret på et skud fra kanten af feltet, men overliggeren reddede oprykkerne, og minutter efter kombinerede gæsterne sig igennem, og så måtte FCH-keeperen levere sin første - og eneste - store redning.

Nu var der gang i kampen, og FC Helsingør blev snydt stort få minutter efter, da Jeppe Kjær efter en kikset tæmning kæmpede videre, og her blev topscoreren savet midt over af Skives målmand, men dommer Benjamin Svedborg vinkede besynderligt nok afværgende.

FC Helsingør var bedst på bolden, men måtte også agere påpasseligt med den lille føring. Den del klarede forsvaret særdeles godt, og det var helt fortjent, at FCH kom foran med to små 10 minutter før tid.

Debutanten Callum McCowatt, som i sandhed var et interessant input til kampen, førte bolden frem. Han fandt Carl Lange, som fikst spillede Jeppe Kjær fri. Angriberen havde det fornødne overblik, lagde bolden videre til Elijah Just, der havde spillet sig op gennem anden halvleg, og han trillede bolden i mål.

Annonce

Spænding til sidst

Så troede de fleste, at spændingen var ude af opgøret, for Skive havde ikke haft meget at byde ind med. Men med fem minutter tilbage svigtede opdækningen i FCH's venstre side, og på et indlæg dukkede en helt fri Oliver Hourits op foran mål og gjorde det til 2-1.

Skive blev ikke farlige igen, men det burde være blevet 3-1 i overtiden, da Lucas Haren fik en helt åben mulighed, men en stor redning hindrede målet. Mere skete der ikke, og FCH kunne fejre sæsonens femte sejr.

Næste kamp venter allerede onsdag, hvor FCH skal på en svær opgave ude mod Fremad Amager.

FC Helsingør - Skive IK

2-1 (1-0)

1-0 Jonas Henriksen (3.)

2-0 Elijah Just (84.)

2-1 Oliver Hourits (88.)

Tilskuere: 441

FCH (4-4-2): Kevin Stuhr Ellegaard - Anders Holst, Jonas Henriksen, Philip Rejnhold, Frederik Bay (63. Hans Christian Bonnesen)- Elijah Just (85. Lucas Haren), Frederik Christensen, Oliver Kjærgaard (63. Daniel Norouzi), David Boysen  (70. Carl Lange) - Jeppe Kjær, Teddy Bergqvist (70. Callum McCowatt).

Skive IK (4-3-3): Marcus Bobjerg - Jacob Vetter (59. Lasse Møberg), Emil Søgaard, Jacob Dehn Andersen, Gustav Kjeldsen (59. Mads Agger) - Frederik Mortensen (81. Mikkel Jespersen), Nicolai Møller Dohn (46. Nicklas Mouritsen), Sebastian Buch Jensen - Thomas Santos, Andre Bjerregaard (72. Oliver Haurits), Sebastian Denius.

Advarsler: SIK: Gustav Kjeldsen (33.), Jacob Vetter (43.), Frederik Mortensen (64.)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Annonce