Annonce
Sport

Se videoanalyse: FC Helsingør er tilbage på sejrssporet med overbevisende sejr over vestjysk storklub

Med en stensikker og flot sejr på 3-0 over Esbjerg fB fik FC Helsingørs tophold i 1. division lukket munden på alle dem, der troede, der var formnedgang på vej.

FODBOLD, 1. DIVISION: Med en super flot indsats sikrede FC Helsingør den første hjemmesejr siden august, da Esbjerg fB blev sat godt og grundigt til væg på Helsingør Stadion. Der var mange flotte præstationer, men Sebastian Czajkowski overstrålede dem alle med to mål og et enormt hjerte for at vise, at han skal tilbage i startopstillingen.

Sebastian Czajkowski var flyvende mod Esbjerg. Foto: Claus Birch.

- Det var simpelthen perfekt. Vi viser, at vi på trods af lidt dårlige resultater har masser af tro på os selv, og så kører vi Esbjerg over. Jeg er glad for at komme ind og score to mål, men jeg får også mulighederne på grund af rigtig godt forarbejde af mine holdkammerater. Sker det, så skal jeg nok putte dem ind, sagde dagens matchvinder.

Hurtigt foran

Hjemmeholdet kom vældigt godt ud til kampen, hvor der blev lagt pres på vestjyderne med det samme. Sebastian Czajkowski fik en god mulighed efter minutter, men sparkede forbi mål. Det gjorde han ikke to minutter senere. Esbjerg var tvunget til en hurtig defensiv udskiftning, men der kom ikke styr på organisationen, før Liam Jordan fik en skudmulighed. EfB-keeper Jeppe Højbjerg kunne kun halvklare, og bolden faldt lige ned til Czajkowski, der via overliggeren gjorde det til 1-0.

Det var simpelthen perfekt. Vi viser, at vi på trods af lidt dårlige resultater har masser af tro på os selv, og så kører vi Esbjerg over

Sebastian Czajkowski, dobbelt målscorer

Der var godt liv i kampen, som bølgede frem og tilbage. Efter en stor fejl af Mikkel Knudsen fik Esbjerg et farligt frispark lige uden for feltet, men skuddet gik i muren. Kort efter fik Frederik Bay, der på grund af Elijah Just og de andre newzealænderes landsholdskamp i tirsdags, var at finde på højre kant i startopstillingen, en stor chance foran mål, men afslutningen sad lige i Højbjergs fødder. Callum McCowatt hvilede også stængerne på bænken, og i stedet var Liam Jordan placeret i venstre side. Sydafrikaneren havde flere gode aktioner i kampen indledning og var også tæt på at øge føringen.

FC Helsingør spillede bedst, og forsvaret havde totalt styr på Esbjergs frontløbere, men i første halvlegs sidste halvdel var der ikke mange offensive lækkerbiskner til det fremmødte let frysende publikum.

Annonce

Czajkowski igen

Kampbilledet fortsatte efter pausen, hvor FC Helsingør dominerede på bolden og ikke lod Esbjerg komme til noget som helst.

Godt 10 minutter inde i anden halvdel kom kampens smukkeste detalje. Tonni Adamsen opsnappede en fejlbold fra Esbjergs forsvar. Han vippede bolden i luften, mens han drejede rundt om sig selv, gik til baglinjen og sendte en forrygende flad bold til bageste stang, hvor Sebastian Czajkowski kom og bragede bolden i nettet.

Nu var Esbjerg tvunget frem på banen, men gæsterne havde ikke mange ideer til at åbne den solide FCH-defensiv op. De virkede i hvert fald sjældent. I stedet lurede helsingoranerne på omstillinger, og de var flere gange ved at komme igennem, men lykkedes ikke med at sætte det sidste søm i kisten.

Annonce

Direkte på hjørnespark

Det kom et kvarter før tid, da det igen gik galt i en sejlende dårlig Esbjerg-defensiv. Daniel Norouzi slog et indadskruet hjørnespark ind mod mål, og da Kasper Enghardt dukkede sig ved forreste stolpe, forvirrede han alle mand bag sig, og bolden hoppede i mål. 3-0 og sejren var i hus. Helt fortjent.

Og det kunne være blevet meget værre for Esbjerg. Oliver Drost, der endnu ikke har scoret i FC Helsingør-trøjen fik med 10 minutter tilbage en friløber, men angriberen sendte den store chance forbi mål. FC Helsingør legede, og Esbjerg var i opløsning.

I de sidste minutter vadede FCH i chancer, men uskarphed og gode redninger holdt måltallet på tre.

FC Helsingør ligger med sejren fortsat øverst i 1. division med 27 point for 12 kampe. Topholdet har nu 10 dage til at forberede sig til næste opgør, som spilles i Hjørring mod Vendsyssel FF den 24. oktober.


FC Helsingør - Esbjerg fB

3-0 (1-0)

1-0 Sebastian Czajkowski (8.)

2-0 Sebastian Czajkowski (57.)

3-0 Daniel Norouzi (73.)

Tilskuere: 851

FCH (4-4-2): Kevin Stuhr Ellegaard - Mikkel Knudsen, Philip Rejnhold, Kasper Enghardt, Nicklas Mouritsen - Frederik Bay (75. Oliver Kjærgaard),Frederik Juul Christensen (92. Elijah Just), Daniel Norouzi, Liam Jordan (75. Alexander Lyng) - Sebastian Czajkowski (84. Callum McCowatt), Tonni Adamsen (75. Oliver Drost).

EfB (4-3-3): Jeppe Højbjerg - Seid Korac (7. Isak Olafsson), Malthe Kristensen, Viktor Tranberg (72. Bendix Bennetzen), Con Ouzounidis - Nicklas Strunck, Matthew Wolfe (46. Leonel Montano Dahl), Charlie Windield - Elias Sørensen (72. Patrick Schmidt), Steven Simpson (46. Lasha Parunashvili), Mads Larsen,

Advarsler: FCH: Frederik Bay (40.) EfB: Seid Korac (7.), Steven Simpson (44.)

Annonce
Navne For abonnenter

Røvlækker på Instagram: Jeg vil gerne være bedre til at vise min egen uperfekthed

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Henrik har tilbagelagt tusindvis af kilometer på en cykel, som ikke kan bevæge sig: - Det sociale er drivkraften

Helsingør For abonnenter

Efter selvmord på Espergærde Gymnasium tog 20-årige Sixten til psykolog: Nu opfordrer han andre til at række ud efter hjælp

Nordsjælland

Pløjede fodboldbane helt i stykker: Fundet da politiet så møgbeskidt bil

Danmark For abonnenter

Anbefaling: Fem krimier til uhyggelig efterårs-læsning

Espergærde

Fuld mand forsøgte røveri mod ung kvinde: Bilen stoppede midt i vejkryds

Helsingør For abonnenter

'Islam er den eneste levemåde, der kan befri kvinder i vesten': Onsdag morgen forsøgte ekstremister at påvirke gymnasieelever

Sport

Unge Snekkersten-fodboldspillere til Verona Cup

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Helsingør

Vicerektor om tragisk faldulykke: - Vi håber med alt, hvad vi kan krydse, at vores elev kommer sund og rask tilbage til skolen

Danmark For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Debat For abonnenter

Zar hører hjemme her: Men projektet har ikke fået den opbakning, det fortjener

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Debat

Debat: - Det er min datter, det går ud over. Det er min datter, de ikke har tid til

Annonce