Annonce
Sport

FC Helsingør tog udesejr på den københavnske vestegn

Eli Just og sebastian czajkowski stod for de to scoringer i første halvleg. Foto: Claus Birch
Med mål af Sebastian Czajkowski, Eli Just og Oliver Kjærgaard vandt FC Helsingør med 3-0 på udebane mod Hvidovre.
Annonce

FODBOLD, 1. DIVISION: FC Helsingør har fået en fantastisk start på livet i 1. division med to sejre på fem dage.

På udebane i Hvidovre mod Hvidovre blev det til en helt fortjent FCH-sejr, som blev etableret i begyndelsen med scoringer af Sebastian Czajkowski og Eli Just.

- Det var en rigtig god arbejdssejr for os. Vi vinder fortjent, men vi skal også kæmpe hårdt for tingene, og det udvikler os som hold. Vi er skarpe og har gode angribere, og det er en rigtig god start vi får med to mål, som giver noget ro på vores spil, sagde Morten Eskesen efter kampen.

Opgøret fik en livlig begyndelse med Carl Lange, der næsten kom igennem i det første minut. Hvidovre spillede også friskt til, og Kevin Stuhr Ellegaard måtte diske op med en god redning efter få minutter for at holde Hvidovre fra fadet.

Annonce

To hurtige mål

Derfor var det heller ikke overraskende med et tidligt mål, og det kom fra FC Helsingør. Med en fremragende aflevering fra Nikolaj Hansen kom Anders Holst fri på kanten. Backen sendte bolden ind foran, hvor Sebastian Czajkowski stod klar, angriberen tog et træk, og via en Hvidovre-fod sendte han sit andet sæsonmål i netmaskerne.

Det var helt tydeligt, at Hvidovres bagkæde havde stor respekt for gæsternes fodrappe offensiv, og der gik heller ikke lang tid, før FCHs angreb igen slog til. Efter et Hvidovre-hjørnespark fandt Carl Lange med en forrygende aflevering over 50 meter Jeppe Kjær. Angriberen holdt fast i bolden, indtil Eli Just var kommet med. En veltempereret aflevering til newzealænderen, og helt alene igennem svigtede han ikke.

Efter en halv times spil blev FC Helsingør frarøvet muligheden for at sætte trumf på, da Sebastian Czajkowski vendte på den tidligere Brøndby-spiller Daniel Stenderup og var fri, men Hvidovre-forsvaren faldt til jorden, og dommeren dømte frispark, hvilket helt åbenlyst var en fejldom.

I afslutningen af første halvleg slækkede FCH lidt på presset, og Hvidovre havde derfor nemmere ved at erobre de første to tredjedele af banen. Hjemmeholdet formåede på intet tidspunkt at udnytte den tildelte plads til at skabe chancer. Derfor kunne FCH med nogenlunde ro på bagsmækken gå til pause med en tomåls-føring.

FC Helsingør kom tilsyneladende ud til anden halvleg for at sikre de tre point, men det var ikke med den store sikkerhed i indledningen. Kevin Stuhr Ellegaard måtte derfor ud i endnu en god redning for at holde nullet, da et langskud havde bud efter hans netmasker.

Annonce

FCH gik tilbage

Begge mandskaber spillede ekstremt direkte i stort set alle sekvenser. Oftest endte de lange afleveringer ud i ingenting, og det var derfor besynderligt, at de boldfaste FC Helsingør-spillere ikke i højere grad trak bolden ned på det i øvrigt fine græstæppe.

20 minutter før tid skiftede FCH defensivt, da Jeppe Kjær blev pillet ud for Oliver Kjærgaard. Gæsterne trak sig et godt stykke længere tilbage, og Hvidovre kunne alt for let skylle angreb ind i Ellegaards felt.

Oliver Kjærgaard fik med et kvarter tilbage alletiders mulighed for at lukke kampen med en åben mulighed midt for mål, men et manglende angriberinstinkt kom til udtryk, da indskifteren tøvede så længe, at skuddet blev blokeret.


Vi kunne ikke ønske os mere af den her start. Vi får seks point i to svære kampe. Vi slår det måske bedste hold i rækken i første kamp, og i dag går vi ud og beviser, at vi også kan præstere på en udebane med naturgræs. Det var en mandfolkepræstation, som jeg er stolt af.

Morten Eskesen, FCH-træner


Annonce

Mål i overtiden

Hvidovre kom også til muligheder, men de blev aldrig knivskarpe, hvilket gjorde, at vestegnsklubben ikke fik skabt spænding om pointfordelingen.

Med kampens sidste spark fik Oliver Kjærgaard lagt lidt på Helsingørs målregnskab med en sikker scoring til 3-0. Det var et passende punktum for en fin præstation, som placerer oprykkerne i toppen af 1. division.

- Vi kunne ikke ønske os mere af den her start. Vi får seks point i to svære kampe. Vi slår det måske bedste hold i rækken i første kamp, og i dag går vi ud og beviser, at vi også kan præstere på en udebane med naturgræs. Det var en mandfolkepræstation, som jeg er stolt af, lød det fra Morten Eskesen.

FC Helsingør spiller allerede igen på fredag, hvor Vendsyssel kommer på besøg i Nordsjælland. Den kamp spilles klokken 19.00.

Hvidovre IF - FC Helsingør

0-3 (0-2)

0-1 Sebastian Czajkowski (11.)

0-2 Eli Just (16.)

0-3 Oliver Kjærgaard (94.)

Hvidovre: Marco Brylov - Anders Randrup, Daniel Stenderup, Matti Olsen,  Andreas Moos (56. Rasmus Larsen)- Magnus Fredslund, Lasse Hanse (56. Hakan Redzep), Nicklas Schmidt (59. Oscar Buch), Marcus Lindberg -Tobias Thomsen (69. Yasin Dogan), Kim Aabech.

FCH (4-4-2): Kevin Stuhr Ellegaard - Anders Holst, Jonas Henriksen, Nikolaj Hansen, Philip Rejnhold (68. Frederik Bay) - Eli Just )76. Lucas Haren), Daniel Norouzi, Frederik Christensen, Carl Lange (84. Andreas Smed) - Sebastian Czajkowski (Mathias Christensen), Jeppe Kjær (68. Oliver Kjærgaard).

Advarsler: FCH: Frederik Christensen (54.), Jeppe Kjær (68.), Anders Holst (76.)

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce