Annonce
Sport

FC Helsingør træningsstart: Høj sol og højt humør

Cheftræner Morten Eskesen (FC Helsingør) og assistenttræner Mikkel Thygesen havde tirsdag truppen igang for første gang i foråret. Foto: Claus Birch
FCH indledte forårets jagt på oprykningsspil med masser af spillere til prøvetræning og klare målsætninger om steder, hvor der skal forbedres.
Annonce

I høj sol og lige så højt humør samledes FC Helsingør-truppen i går til første træningssamling efter julepausen. Dermed tog man hul på slutspurten i 1. division, som gerne skal ende med opryknings-slutspil, når sidste fløjt lyder i Skive 21. marts. I øjeblikket ligger FCH med en ottendeplads lige udenfor det forjættede land, men det kan vende på blot en kamp, da holdene ligger meget tæt midt i rækken.

Men helt almindelig hverdag er det ikke for truppen , der i lighed med resten af samfundet - og måske endda i endnu højere grad - er underlagt en række coronarestriktioner, som gør tingene lidt mere besværlige.

- Det var dejligt at få nogle glade spillere tilbage fra pausen.Der er jo en masse restriktioner; spillerne møder senere, end de plejer. De kan ikke spise morgen,mad sammen, som de plejer. De er opdelt i fire forskellige omklædningsrum. De får take away-mad, og så kører de hjem efter træning. Så det er jo noget andet, og det rammer især de seks spillere, vi har til prøvetræning i dag. De indbyrdes relationer må laves på banen, hvor man jo ellers bruger omklædningsrummet meget til lige at få dem ind. Men det er jo vilkårene, siger cheftræner Morten Eskesen.

Annonce

Mange til prøvetræning

Dagens træning blev primært brugt på at komme i gang og få set de nye lidt an, før der i dag køres tester og måles fedtprocenter, så træningsstaben kan se, hvor holdet står, inden man tager hul på hele syv træningskampe de næste 14 dages tid.

FCH stræningskampe

16/1 kl. 12.00 FC Nordsjælland – FC Helsingør

20/1 (formentlig kl. 12.00) FC København - FC Helsingør

23/1 kl. 10.30 FC Helsingør – HIK
26/1 kl. 13.00 FC Helsingør – Lyngby

29/1 kl. 12.00 FC Helsingør – Brøndby
6/2 kl. 12.00 Næstved – FC Helsingør

13/2 kl. 12.00 FC Helsingør - KFUM Roskilde

- Heldigvis kommer spillerne jo oftest tilbage i bedre form, end da de tog afsted. For holder man sig ikke i form risikerer, får man skader, eller også er der en konkurrent der tager pladsen.

- Det er selvfølgelig lidt for tidligt at sige noget om de spillere, der prøvetræner. Vi ved mere efter tester tirsdag og endnu mere, hvis de får en halvleg på fuld bane mod Nordsjælland (FC Nordsjælland på lørdag, red.). Nogle af dem er jo fantastiske til possession, men når de så kommer ud på stor bane, er de måske håbløse. Andre kan ikke det her shortpassing, men når de kommer ud på stor bane, er de gode. Så det er selvfølgelig en løbende evaluering. Men det giver altid noget til en trup, når der kommer friske spillere ind til prøvetræning. Det giver noget dynamik. Det er sundt for en trup hvert halve år lige at få det skud frisk energi, siger Morten Eskesen.

Der er dog ikke lavet nogle aftaler eller kontrakter med de mange nye ansigter. En af dem er kommet fra samme akademi i New Zealand, som Elijah Just, Dalton Wilkins og Callum McCowatt. Det drejer sig om Sean Bright, midtbanespiller, som skulle være den næste "big thing" fra Olé Football Academy.

Annonce

Brug for forstærkninger

FC Helsingør kan sagtens bruge forstærkninger: Både Jeppe Kjær og Jonas Henriksen er ude i længere tid, mens Elijah Just (lille ankelskade fra næstsidste kamp i efteråret mod EfB) og Callum McCowat (hjernerystelse fra samme kamp) ikke kørte på fuld damp i går. Sebastian Czajkowski har også været småskadet - og får måske ikke sovet så meget pt., da han lige er blevet far. I dag ser man på, hvordan de sidstnævnte reagerede på en "halv" træningssession

- Vi skal lige se dem lidt an. Men det er klart, at vi lige ser tiden lidt an med at få nye ind. Det er et langt transfervindue, så vi behøver ikke rushe lige nu og forpligte os selv med kontrakter, siger Morten Eskesen.

I går trænede Oliver Kjærgaard med, mens Casper Sloth ikke trænede.

- Det skal man ikke lægge så meget i: De er ikke på kontrakter, men døren er heller ikke smækket i. Vi skal lige have det fulde billede, siger Eskesen.

De trænede med

Tonni Adamsen BK Frem

Mileta Rajovic, Roskilde

Dylan Enrique Ruiz-Diaz, U20 landsholdspiller Australien (Alle angribere)

Sean Bright, midtbane fra New Zealand

Mohammed Yossef, Vanløse IF højre back

Alexander Hjælmhof FCK offensiv spiller

Annonce

Her skal der forbedres

Cheftræneren har allerede en ide om, hvor det er FCH kan gøre det bedre i forårets kampe.

- For et år siden kørte vi jo bare videre, for det gik rigtig godt, og vi kunne bare bygge videre, på det vi havde. Vi kom fra et fantastisk efterår, så det var egentlig bare om at holde momentum. I år er der nogle parametre, hvor vi er virkeligt dårlige (sagt med et skævt smil bag alvoren). Vi er for eksempel det hold i rækken, der har flest boldtab/losses. Vi taber simpelthen bolden flest gange i løbet af en kamp. Og vi kan ikke dække os ind under, at "det er også fordi, vi har en spillestil, hvor vi, når vi får bolden, sender vi Jeppe (Kjær, red.) afsted". Det er selvfølgelig en del af det, det er jo statistik, så det ville måske se bedre ud, hvis kørte bolden rundt i forsvaret 40 gange. Men det er noget, vi skal blive bedre til. Vi har for mange uprovokerede boldtab. Vi skal også blive bedre til vores duelspil: Vi er det hold i rækken der kommer i næstflest dueller, men vi er også det hold i rækken, der taber flest dueller. Og det betyder jo noget. Det sidste er vores afslutninger. Altså det man kalder expected goal. Hvis man har en afslutning fra kanten af feltet, så har du ti procents chance for, at bolden går i mål. Der ligger vi seks-syv mål under det, man kan forvente på vores afslutninger. Det viser, at vi er komet frem til chancerne, men vi har ikke fået dem omsat i scoringer. Så der skal arbejdes med effektivitet, siger Morten Eskesen.

- Det er de tre hovedområder, vi arbejder med. Og så arbejder vi med vores helt klare styrke, vores presspil, som når det sidder godt, er vi rigtig svære at spille imod.

- Og så skal vi selvfølgelig have fundet ud af, hvem der skal score målene, når Jeppe (Kjær, red.) ikke er der, siger han.

En af dem, der måske kan komme ind og tage den rolle, var også til prøvetræning tirsdag. I spil på halv bane lynede angriberen Dylan Enrique Ruiz-Diaz, australsk U20.landsholdsspiller, et par gange og så i det hele taget skarp ud.

Årets først træningskamp spiller FC Helsingør i Farum på lørdag, hvor FCN tager imod.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Espergærde

Dusinvis af blomster til minde om afdød elev: - Helt ubeskriveligt at et ungt menneske mister livet

Debat

Debat: Regeringen ødelægger ungdommen

Annonce