Annonce
Sport

Første nederlag: FC Københavns pokalbødler fik også skovlen under FC Helsingør

FC Helsingør er ikke længere ubesejret i 1. division, efter det søndag blev til et klart nederlag på 0-3 ude mod oprykkerne fra Nykøbing FC.

FODBOLD, 1. DIVISION: Kampen om oprykning strammede til i 11. runde, da hidtil ubesejrede FC Helsingør tog til Falster og tabte til Nykøbing FC. Oprykkerne der for et par uger siden slog FC København ud af pokalturneringen.

Som i opgøret mod FCK sejrede sydboerne ganske fortjent med 3-0 på en dag, hvor stort set ingenting hang sammen for FC Helsingør. Topholdet kendte ikke sin besøgelsestid i nogen af enderne, og dermed endte det med sæsonens første nederlag i 1. division.

- Vi taber til et bedre hold i dag. Vi er ikke rigtig tæt på at komme tilbage, da vi først kommer bagud, og det må vi blandt andet tilskrive en vældig god modstander. Jeg var næsten mere skuffet efter Hobro-kampen, hvor vi tabte to point. I dag rammer vi ikke niveau, og vi er langt fra pointene, sagde cheftræner Morten Eskesen efter nederlaget.

Annonce

FC Helsingør måtte undvære Liam Jordan og anfører Nikolaj Hansen, som begge døjer med småskader op til landskampspausen, og derfor var der blevet plads til Oliver Kjærgaard og Frederik Bay i startopstillingen.

Mål i første forsøg

Gæsterne forsøgte at lægge pres på oprykkerne fra begyndelsen med fart og hurtige kombinationer, men i den stride modvind havde NFC-forsvaret med den mangeårige FCH-anfører Andreas Holm som central figur ikke de store problemer med at dæmme op for angrebene.

Første gang Nykøbing FC nærmede sig Kevin Stuhr Ellegaard mål, var topholdet bagud. Et indlæg fra en anden tidligere FCH'er, Mathias Gehrt, landede lige mellem målmand og forsvar, Angriberen Mathias Kristensen strakte foden ud, og det forvirrede tilsyneladende Frederik Bay, der ikke fik reageret hurtigt nok, og forsvarsspilleren blev ramt af bolden, der fra hans fod sejlede i mål.

Elijah just og FC Helsingør tabte for første gang i sæsonen, da oprykkerne fra Nykøbing FC viste sig markant skarpere i 1. divisions 11. runde. Foto: Claus Birch.
Annonce

Flot frisparksmål

10 minutter senere sparkede Kevin Stuhr Ellegaard bolden dårligt ud, og det endte med et NFC-frispark 20 meter ude. Her fra behøvede Mathias Kristensen ingen hjælp, da han hamrede bolden direkte op i målhjørnet. Et flot mål, og så var FC Helsingør på vej mod sæsonens første nederlag i den næstbedste række.

FC Helsingør ledte voldsomt efter løsningerne i angrebet for at komme tilbage i kampen, men offensiven med newzealænderne Eli Just og Callum McCowatt samt Oliver Kjærgaard og Tonni Adamsen nåede ofte frem til feltet, men den sidste aflevering manglede skarphed, og kombinationerne blev konstant trevlet op uden problemer af Holm & co.

Problemerne overlod falstringerne til gæsterne, og der var nok at tage fat på i pausen for Morten Eskesen, der ikke havde meget at skyde med fra bænken på grund af skaderne.

Træneren ændrede ikke på holdet til begyndelsen af anden halvleg, men han havde fået lidt mere gang i sine tropper. Efter fem minutter fik helsingoranerne deres største chance ved McCowatt, men Jannich Storch leverede en god redning i målet.

FCH-spillet gik igen i stå, fordi gæsterne slet ikke formåede at udnytte den fart, som frontløberne burde kunne true hjemmeholdets bagkæde med. En enkelt gang sendte en lang medvindsbold McCowatt fri, men newzealænderen vippede bolden forbi mål.

Annonce

Sejr slået fast

Et kvarter før tid viste Sebastian Koch så, hvordan skarphed foran mål ser ud. Med et godt løb i ryggen på FCH-forsvaret kom han fri, og den perfekte aflevering lagde han sikkert i kassen, og dermed var oprykkernes sejr en realitet.

Ikke en eneste FC Helsingør-spiller hævede sit spil til bare en anelse over middel, og når det sker og på den slags dage med kollektive nedsmeltninger er der ingen point at hente i 1. division.

FCH har nu fire point ned til AC Horsens og FC Fredericia på pladserne udenfor Superliga-oprykning. Lyngby er nummer to med 23 point - et færre end FCH.

Nu venter små to ugers hårdt arbejde for Morten Eskesen og hans tropper i landskampspausen for at få genfundet melodien, efter det kun er blevet til et point i de seneste to kampe. Næste opgave er hjemme mod Esbjerg torsdag den 14. oktober.


Nykøbing FC - FC Helsingør

3-0 (2-0)

1-0 Mathias Kristensen (18.)

2-0 Mathias Kristensen (28.)

3-0  Sebastian Koch (74.)

Tilskuere: 770

NFC (4-5-1): Jannich Storch - Mikkel Andersen, Jacob Egeris, Andreas Holm, Lars Pleidrup - Sebastian Koch (90. Willads Delvin), Victor Christiansson, Valon Ljuti, Mathias Gehrt, Nicolai Jessen (77. Mads Carlson) - Mathias Kristensen.

FCH (4-2-3-1): Kevin Stuhr Ellegaard - Philip Rejnhold, Kasper Enghardt, Frederik Bay (81. Nano Pijnaker), Nicklas Mouritsen - Frederik Juul Christensen, Daniel Norouzi - Elijah Just (75. Alexander Lyng), Oliver Kjærgaard (65. Oliver Drost), Callum McCowatt (75. Sebastian Czajkowski) - Tonni Adamsen (65. Peter Buch Christiansen).

Advarsler: NFC: Mathias Gehrt (37.). FCH: Frederik Bay (73.)

Annonce
Helsingør

Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

Slagter Baagø fylder 100 år: - Jeg skal sgu nok dø med støvlerne på og kniven i hånden

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Dollar-milliardær har kastet sine penge og kærlighed på gammelt Helsingør-skib: Funchal får en ny chance

Navne For abonnenter

Asger var altid hjælpsom og fuld af gode ideer

Helsingør

Der var mord, grin og masser af musik i "Strien"

Nordsjælland

Kom gratis til debat om Helsingørs store kulturforbrug

Helsingør

Pegede på ansat: Dreng viftede med pistollignende genstand på burgerbar

Erhverv For abonnenter

Thomas smed karrieren i skraldespanden og kastede sig ud som eventyrer: Siden har han ikke set sig tilbage

Sport For abonnenter

Fra favorit til konstant underdog: - Nu bliver vi straffet benhårdt hver gang

Helsingør

Sarah tog sit livs valg midt i personlig krise: - Min søn begyndte at skrige helt uhæmmet

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Helsingør

Mens corona-smitten stiger: Mange flere af os skal behandles for senfølger

Helsingør For abonnenter

Politikere vil ikke have fartdæmpende sommer-løsning på Strandvejen: - En løsning skal være permanent

Helsingør

'Utrygt og alt for smalt' ved Strandvejen: - Vi kan ikke bare bygge vejen om

Annonce