Annonce
Sport

FCH-fans til oprykningsfest: - Det her er så stort

Fan Per Toft hilste på FC Helsingør-spiller Lucas Haren ved oprykningsfesten i Madmarkedet. Foto: Torben Sørensen/kalabas.dk
Der var jubel på Madmarkedet mandag eftermiddag, da FC Helsingør fejrede billetten til 1. division med de trofaste tilhængere.
Annonce

HELSINGØR: Stemningen var førsteklasses, og anledningen var 1. division, da en masse lokale fodboldfans fyldte madmarkedet ved Helsingør Havn sent mandag eftermiddag til oprykningsfest for FC Helsingør. En af dem var Per Toft.

- Det her er så stort og betyder så meget. Jeg har været fan af Helsingør i så mange år. Så jeg er virkelig glad. Nu skal vi bare holde fast i 1. division og i de gode spillere, forklarede han.

Per Toft er en ægte FCH-fan. Det ved hans tegnebog.

Lørdag spillede Helsingør den afgørende kamp på udebane i Jammerbugt. Toft havde naturligvis billet til fan-bussen, der kørte tilhængerne til Nordjylland. Han havde bare ikke styr på sit vækkeur, og det blev dyrt.

- Altså, jeg var nok kommet lidt sent i seng. Jeg vågnede i hvert fald først en halv time efter, at bussen var kørt. Så måtte jeg hurtigt ind og finde et tog i køreplanen. Så jeg tog toget til Aalborg. Det kostede 500 kroner og så ud i en taxa derfra til Jammerbugt, den kostede 600 kroner, grinede Toft.

Annonce

Helt vanvittig

Per Toft skrålede med på alle klubsangene mandag eftermiddag. Han klappede også hånd med spillerne, da de kom igennem madmarkedet for at blive hyldet på scenen. Deroppe endte også FCH-træner Morten Eskesen.

- Sæsonen har været helt vanvittig. Vi har været favoritter fra starten, og det har lagt et stort pres på spillerne. Nu skal vi i 1. division, men vores fans er allerede Superliga. Tusind tak for støtten, sagde han.

Den tak har FCH's trofaste fans fortjent, for de skal have nerver af stål så tykke som de metalstolper, der holder værftshallerne oppe. Med oprykninger og nedrykninger på stribe har klubben presset tilhængernes nervesystem til det yderste.

Annonce

Med hiv og sving

I 2015 rykkede FC Helsingør op i 1. division. I 2017 kom der en ny, helt uventet oprykning til Superligaen, hvilket også blev fejret med fest på Madmarkedet.

Både i 2018 og 2019 stod der til gengæld nedrykning på menuen - naturligvis efter gyserafslutninger på hele sæsonen og i de afgørende kampe.

Lørdag var den så gal igen. Holdets sidste spillerunde i 2. division foregik ude mod formstærke Jammerbugt FC, hvor uafgjort ville være nok til at sende FC Helsingør tilbage i 1. division.


Nu skal vi i 1. division, men vores fans er allerede Superliga

FC Helsingør-træner Morten Eskesen


Det lykkedes i en 0-0'er, men kun med hiv og sving. Så igen måtte FCH-fansenes nerver og bankende fodboldhjerter på overarbejde.

Annonce

Kæmpestor oplevelse

Sent mandag eftermiddag var det så tid til brede smil hos alle i bevidstheden om, at når der igen er FCH-fodbold på stadion, så gælder det kampe i 1. division. Det glædede topscorer Jeppe Kjær sig til.

- Jeg har spillet i mange år andre steder, men det her er altså en kæmpestor oplevelse. Der er en helt unik opbakning i byen, forklarede han.

Heidi Fry Jensen brugte det meste af et døgn i bus for at opleve FC Helsingørs afgørende kamp. Foto: Torben Sørensen/kalabas.dk

Den ros fortjente blandt andre Heidi Fry Jensen. Ligesom Per Toft tager hun gerne langt for at støtte Helsingør-klubben.

- Jeg bor i Hundested, men min svigermor og kæreste kommer herfra. Og da FCH skulle spille mod Jammerbugt tog jeg natbussen 01.30 lørdag morgen for at komme derop og se kampen. Jeg var først hjemme igen 01.30 søndag morgen, sagde Heidi Fry Jensen.

Det er fans som Fry Jensen og Toft, som fra scenen fik FC Helsingør-anfører Andreas Holm til at kalde de lokale fans for Danmarks bedste fans. Mandag eftermiddag var de i hvert fald Danmarks gladeste.

Op og ned og ned og op og op og ned med Paderborn

Hvis lokale folk synes, at det er noget af en op- og nedryknings-rutsjebanetur at være fan af FC Helsingør, så kan de sende en venlig tanke til de mennesker, som holder med tyske SC Paderborn.

SC Paderborn fra Nordrhein- Westfalen rykkede fra 2. Bundesliga op i Bundesligaen i 2014 og rykkede straks ned til 2. Bundesliga igen i 2015. Nedturen fortsatte, og SC Paderborn rykkede helt ned i 3. Liga i 2016. Og blev der noget atypisk i to sæsoner.

I 2018 rykkede holdet så op til 2. Bundesliga igen. Og i 2019 fortsatte opturen, for SC Paderborn rykkede videre op i Bundesligaen.

Men traditionen tro blev det kun til en sæson i den bedste division i Tyskland. SC Paderborn starter næste sæson i 2. Bundesliga.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Klumme: De forbandede gule

Annonce