Annonce
Sport

FCH-kaptajn: - Vi skal alle synge samme sang

Nikolaj Hansen og FC Helsingør skal have vendt en skidt stime, når 1. division startes op igen efter et par ugers kamppause. Foto: Claus Birch
FC Helsingør søger første sejr i fem kampe, når de lørdag gæster Superliga-nedrykkerne fra Silkeborg IF.
Annonce

FODBOLD: I en af sæsonens sværeste kampe skal FC Helsingør forsøge at kæmpe sig ud af en kedelig stime på fire kampe uden sejr. Oprykkerne har tidligere i sæsonen vist, hvordan Silkeborg skal nedkæmpes, men meget vand er løbet gennem åen og mange kampe spillet siden kampen midt i september.

Silkeborg har vundet langt de fleste kampe, mens FC Helsingør den seneste måned er gået i stå.

Gennem den periode er det kun blevet til et enkelt FCH-point, der med hiv og sving blev taget i hjemmekampen mod bundholdet Kolding IF. Både træner og spillere medgiver, at selvtilliden trænger til en succesoplevelse.

- Det har ikke været godt nok på det seneste, og jeg kan garantere, at det er os spillere, der allerhelst vil ændre på det. Vi skal have fundet melodien igen, og så skal vi alle sammen synge den samme sang, som vi gjorde i begyndelsen af sæsonen, siger FC Helsingørs anfører, Nikolaj Hansen.

Annonce

Må ikke ryste på hænderne

At få vendt bøtten i de kommende kampe kan blive vanskeligt, for efter Silkeborg venter en hjemmekamp mod det Fremad Amager. Kommer der ikke sejre i disse opgør, er det næsten halvdelen af den forgangne sæson, siden Nikolaj Hansen har sunget for på sejrssangen.

- Det vil vi jo gøre alt, hvad vi kan for at undgå, men det er da også noget, som vi er klar over kan blive virkelighed, og så må vi tage den der fra. Det eneste vi ikke skal gøre er at begynde at ryste på hænderne, og vi har et hold, der kan være med på det her niveau, og det kommer vi til at vise igen, siger kaptajnen.

- Nu har vi trænet grundigt og godt i 14 dage, og jeg er helt sikker på, at Silkeborg skal kæmpe hårdt, hvis de skal have noget mod os. Vi er parate til opgaven, som vi var det for et par måneder siden. Det har været fint med en kamppause, hvor vi har fået trænet grundigt igennem, fortsætter Nikolaj Hansen.

Der er blevet trænet både taktisk, teknisk og fysisk i løbet af landskampspausen, og Morten Eskesen har sammen med sin assistenttræner grublet over formationsmuligheder og kigget på muligheder for igen at ramme Silkeborg.

Gennem en længere periode har han ledt efter formationen, som kan få hans ideer og planer ført tilfredsstillende ud over fodboldbanen. Det er efterhånden noget tid siden, at det er sket.


Jeg har en klar fornemmelse af, at vi ikke skal grave ret dybt for at forløse spillet igen.

Morten Eskesen, FCH-træner


- Vi savner den komplette indsats, hvor spillerne rammer dagene og hiver hinanden op på højeste niveau. Det sker ikke i øjeblikket, og tager vi en kamp som den mod Viborg, er der ikke nogen, der går fra banen og har spillet en god kamp. Når det sker, og ingen af vores ledere og bærende spillere rammer dagen, så taber vi i den her række, siger cheftræner Morten Eskesen.

Selvom restprogrammet for efteråret ser svært ud med fire kampe mod top 5-hold, er træneren ikke for alvor bekymret endnu. I stort set alle kampe spiller FC Helsingør med om pointene.

- Jeg har en klar fornemmelse af, at vi ikke skal grave ret dybt for at forløse spillet igen. Vi skal passe bedre på os selv, vi skal score på flere af vores chancer, for vi får ikke ret mange, og vi skal være stærkere til at afvise modstanderne i vores eget felt, siger Morten Eskesen,  der blandet ikke er tilfreds med antallet af vundne dueller i en-mod-en-situationer.

- Nu får vi alle tiders mulighed for at vise, at vi har fået strammet tingene op i pausen. Vi har i hvert fald trænet godt, og der er en fin stemning, men det siger vel sig selv, at vi godt kunne bruge et godt resultat i Silkeborg efter en svær periode, konstaterer Morten Eskesen.

Silkeborg tager imod FC Helsingør lørdag eftermiddag klokken 13.00.

Silkeborg - FC Helsingør

Kamptidspunkt: Lørdag kl. 13.00

Sted: Silkeborg Stadion

Forventet FCH-opstilling: Kevin Stuhr Ellegaard - Philip Rejnhold, Jonas Henriksen, Nikolaj Hansen, Frederik Bay - Elijah Just, Frederik Christensen, Daniel Norouzi, Carl Lange - Sebastian Czajkowski, Jeppe Kjær.

Silkeborg ligger nr. 2 med 24 point - tre færre end Viborg FF.

FC Helsingør ligger nr. 6 med 16 point - a point med nr. 7, Hobro.

Seneste indbyrdes kampe:

11/9 2020 FCH - SIF 4-2 (1. div)

28/4 2019 SIF - FCH 1-1 (1. div)

16/11 2018 FCH - SIF 1-1 (1. div)

16/9 2018 SIF - FCH 3-0 (1. div)

FCH's restprogram i 2020

Runde 12 -16

SIF - FCH (nr. 2 i 1. division)

FCH - Fremad Amager (nr. 5)

HB Køge - FCH (nr. 8)

FCH - Esbjerg (nr. 4)

FCH - Viborg (nr. 1)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Bølge af positive coronatests: 12 institutioner i Helsingør ramt af smitte

Annonce