Annonce
Sport

FCH's måltyv bestjålet for chokmål: - Det er justitsmord

Jeppe Kjær er ikke i tvivl om, at han snittede bolden og derfor burde have været noteret for scoringen. Carl Lange er glad for sit første sæsonmål. Foto: Claus Birch
Topscorer Jeppe Kjær mener, at han er frarøvet et mål, fordi Divisionsforeningen har fastslået, at FC Helsingørs sene udligning i Silkeborg blev scoret af Carl Lange.
Annonce

FODBOLD: - Det er jo et klart justitsmord, udbryder Jeppe Kjær, da han bliver bekendt med, at Carl Lange har fået tildelt målet til 3-3 i Silkeborg - direkte på hjørne i kampens tillægstid.

FC Helsingørs topscorer kan ikke skjule et smil, mens han siger det med justitsmord, men han nægter at give målet fra sig frivilligt.

- Hånden på hjertet, jeg snitter bolden med panden, så selvfølgelig skal det være mit mål, konstaterer Kjær, da Helsingør Dagblad møder ham uden for omklædningsrummet kort før tirsdagens træning.

Helsingør 10'er føler sig snydt for sit niende sæsonmål. En scoring, der havde sendt ham øverst på 1. divisions topscorerliste sammen med Silkeborgs Magnus Mattsson og Viborgs Sebastian Grønning.

Annonce

Ingen klare beviser

Allerede efter kampen var Kjær klar med beskeden om, at han snittede Langes hjørnespark. Den besked gav Helsingør Dagblad videre til Divisionsforeningen, som administrerer de øverste rækker i dansk fodbold.

Her har et udvalg sat sig sammen og kigget målet igennem mange gange. Der er ikke fundet grund til at ændre dommer Jesper Nielsens beslutning, og han noterede Carl Lange for målet i kamprapporten.

- Man kan ikke sige, at vi har frataget Jeppe Kjær målet, for han har aldrig haft det. Vi mener bare ikke, at vi kan give ham scoringen, efter vi har set sekvensen igennem rigtig mange gange på video. Dommeren har givet målet til hjørnesparkeren, og det holder vi fast i, for der er ikke beviser for, at det skulle være forkert, siger Peter Ebbesen, turneringschef i Divisionsforeningen, og fortsætter:

- Selvfølgelig skal Jeppe Kjær prøve at få målet, han er jo en topscorertype, men i denne her situation er der ikke mere at gøre. Men han skal nok komme til at score flere mål.


Man kan ikke sige, at vi har frataget Jeppe Kjær målet, for han har aldrig haft det.

Peter Ebbesen, turneringschef i Divisionsforeningen


Den store vinder i "3-3-gate" bliver Carl Lange, der nu står noteret for sit første sæsonmål. Kantspilleren havde indtil i lørdags hverken noteret sig for en scoring eller en assist. Mod Silkeborg blev han sat ind i den ordinære tids sidste minut, og det var altså nok med få sekunder til at have en afgørende indflydelse på resultatet.

- Jamen jeg er glad for at være kommet på tavlen, siger Carl Lange til Dagbladet, da Jeppe Kjær i samme øjeblik stikker hovedet ud af omklædningen.

- Du tager ikke det mål, Carl, råber topscoreren grinende i korridoren.

Annonce

Flere mål inden jul

Carl Lange bryder selv ud i grin, men snupper alligevel velvilligt den meget vigtige scoring, der sikrede et point mod Superliga-nedrykkerne, der ligger nummer to i 1. division.

Lange medgiver, at der ikke er kommet nok mål fra hans fødder i denne sæson, hvor han startede som fast mand på venstre kant, men i de seneste uger har han oftest været brugt som indskifter på FC Helsingør-mandskabet, der nu ikke har vundet de seneste fem opgør.

- Det har været svært, og der kan være flere grunde til, at det ikke lige er blevet til mål. Jeg håber, at jeg får chancen i de sidste kampe inden jul, så jeg kan levere flere mål. Nu er jeg i hvert fald noteret for et mål, og allervigtigst fik vi et fint resultat med fra Silkeborg, siger Carl Lange.

FC Helsingør spiller næste kamp på fredag, hvor Fremad Amager kommer til Nordsjælland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Pfizer reducerer vaccineleveringer: Fabrik skal opgraderes

Annonce