Annonce
Sport

FCH sat til vægs af kommende Superliga-hold: Topscorer slog til i Helsingør

FC Helsingør kæmpede hårdt med Sebastian Grønning, men 1. divisions topscorer kom sejrrigt ud af den dyst med to mål og tre point. Foto: Claus Birch
Viborg skyndte sig at komme foran i Helsingør og kørte derefter stensikkert en sejr hjem, der ligesom for en uge siden endte 0-3. Denne gang var det topholdet, der jublede.

FODBOLD: Viborg drøner videre mod Superligaen, efter de fik revanche for FCH-sejren i Viborg for en uge siden. Med en sejr på 3-0 svarede de 1 til 1 tilbage, og viste, at de på de fleste dage er et bedre fodboldhold end FC Helsingør.

- Det var en skidt præstation, hvor alt for mange spillere ikke ramte niveau. Og når vi så møder et modent og stærkt hold som Viborgs, der er skarpe og Superliga-klar, så taber vi, konstaterede Morten Eskesen.

Der var markant klasseforskel fredag aften. Og den viste sig lynhurtigt.

Annonce

Kampen var ikke meget mere end et minut gammel, da Viborg satte streg under, at de var kommet til Helsingør for at revanchere sidste uges nederlag.

En frisparksbold midt på FCH's banehalvdel blev slået ind midt i feltet, hvor opdækningen mildt sagt var mangelfuld, og Christoffer Petersen, der vikarierede i målet for skadede Kevin Stuhr Ellegaard, ikke kom hurtigt nok ud, og så kunne Viborgs topscorer, Sebastian Grønning, køligt lægge bolden i mål til 0-1.

En hård start for hjemmeholdet, der hurtigt fik pillet alt det momentum af sig, som det havde taget med hjem fra Viborg i forrige runde. FC Helsingør-spillerne virkede også energi-forladte i kampens første del, og Viborg prøvede naturligt nok at fordoble føringen, men selvom bolden ofte dansede rundt i det lille felt foran Christoffer Petersen, slap FCH med skrækken.

McCowatt på overliggeren

FCH var presset på fysikken i forhold til de stærke gæster, men oprykkerne fik som første halvleg skred frem mere kraft ind i spillet, og en god håndfuld minutter før pausen kom det meget tæt på en udligning, da Callum McCowaat modtog en "hopper" midt i straffesparksfeltet og frit skud. Den newzealandske angriber tordnede bolden på overliggeren. Uheldigt, men også en meget, meget stor chance, der burde have givet mål.

Mere skete der ikke før pausen.

FC Helsingør kom bedre ud til anden halvleg, og det kom igen tæt på en udligning ved Callum McCowatt efter få minutter, men et ellers frit hovedstød blev sendt forbi målet. Det skal dog siges, at Viborgs Lars Kramer lige fik snittet bolden foran FCH'eren.

Der så egentlig ud til at være styr på tingene efter 10 minutter, da Philip Rejnhold førte bolden frem, men en meget dårlig fremlægning ramte en Viborg-spiller og sendte Sebastian Grønning helt fri, og alene med Christoffer Petersen svigtede han ikke, og 1. divisions topscorer kunne fejre sit 17. sæsonmål.

Viborg har det sorte bælte i at køre sejre hjem, når de først har et resultat, og det gjorde topholdet også i Helsingør. De var ganske sikre på bolden, og FC Helsingør kunne ikke få fat i kuglen for at sende kontrastød af sted.

I overtiden slog Viborg til med endnu et mål, da FC Helsingør-forsvaret stod bomstille, og Jeff Mensah dukkede op og gjorde det til 3-0.

En af sæsonens ringeste præstationer - også selvom det tages i betragtning, hvor stærke modstanderne er.

Viborg har nu 11 point ned til tredjepladsen med fire runder tilbage og må dermed siges at være meget tæt på en plads i Superligaen for første gang siden 2017. FC Fredericia slog fredag aften HB Køge, og jyderne er dermed "kun" fire point fra FCH.

FC Helsingør - Viborg FF

0-3 (0-1)

0-1 Sebastian Grønning (2.)

0-2 Sebastian Grønning (56.)

0-3 Jeff Mensah (94.)

FC Helsingør (4-2-3-1): Christoffer Petersen - Anders Holst, Nicolai Geertsen, Philip Rejnhold, Nicklas Mouritsen - Frederik Juul Christensen, Daniel Norouzi (78. Oliver Kjærgaard) - Elijah Just (46. Tonni Adamsen), Liam Jordan, Carl Lange (67. Lucas Haren) - Callum McCowatt (67. David Boysen).

VFF: Lucas Pedersen - Lorenzo Gordinho, Lars Kramer Mads Lauritsen, Christian Sørensen - Tobias Kristensen, Jeppe Grønning, Jakob Bonde - Sofus Brix (59. Jeff Mensah), Sebastian Grønning (82. Serge Deble), Davit Skhirtladze (82. Christian Wagner)

Advarsler: FCH: Daniel Norouzi (45.) VFF (4-3-3): Lorenzo Gordinho (27.), Sebastian Grønning (51.)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce