Annonce
Sport

FCH-træner: Jeg har forberedt spillerne på den her situation

Cheftræner Morten Eskesen var glad for reaktionen i onsdags, da FCH tog sine første slutspils-point. Det arbejde skal videreføres lørdag eftermiddag mod Thisted. Foto: Claus Birch
Sejren i Brabrand fik gang i FC Helsingør, som med to dårlige præstationer i indledningen af slutspillet selv er skyld i, at det nu er spændende i toppen af 2. division. Opgaven er holdet parat til, siger Morten Eskesen.
Annonce

FODBOLD: Det var de færreste, som havde regnet med, at der skulle blive spænding om oprykningen i 2. division, da slutspillet gik i gang, men med nederlag til Middelfart og Aarhus Fremad blev sidstnævnte inviteret indenfor, og nu skal de to tophold formentlig følges til målstegen side om side.

- Vi havde da håbet på, at vi kunne have været nogenlunde sikre på nuværende tidspunkt, men jeg havde også forberedt spillerne på det her scenarie, såfremt vi tabte til Aarhus Fremad. Nu står vi i det, og det er min klare fornemmelse, at vi har er mentalt parate til en svær opgave, siger Morten Eskesen før lørdagens hjemmekamp mod Thisted.

Annonce

Spørgsmålet var 'hvornår?'

Programmet er tæt i disse uger, og efter to nederlag fik FCH i onsdags bugt med Brabrand. 2-0 vandt Jeppe Kjær & co. i den aarhusianske forstad, og dermed blev Aarhus Fremad holdt på afstand, så der fortsat er to points forskel i toppen.

- Det var en god indsats på en svær udebane, og vores spillere fik vist, at vi er ved at være der. Jeg har ikke været i tvivl om, at vi ville komme i gang, men det var et spørgsmål om hvornår. Der skulle altså lige gå et par kampe. Så satser vi på, at det holder resten af sæsonen, siger FC Helsingørs cheftræner.


Vi skal ind og slås for boldene, for det handler om at vinde vores dueller, for det nytter sjældent bare at spille fint med bolden

Morten Eskesen, cheftræner FC Helsingør


Annonce

Savner marginaler

I fjerde slutspilsrunde er det Thisted, som kommer den lange vej fra det nordlige Jylland for at spille på FCH's kunstgræsbane. Det skal meget gerne ende med helsingoranske point, som det har været normen, indtil Middelfart for et par uger siden kom og ødelagde den statistik.

- Der venter endnu en stor og stærk jysk modstander. Det har vi prøvet et par gange på det seneste. Det gik ikke så godt i Aarhus, men det var fint i Brabrand. Vi skal ind og slås for boldene, for det handler om at vinde vores dueller, for det nytter sjældent bare at spille fint med bolden, siger Morten Eskesen, der også håber på noget held.

Det har han savnet.

- Selvom vi ikke har spillet op til vores bedste, så har vi haft chancer nok til at få point i alle kampe, men det er ikke gået vores vej. Jeg håber, vi får de små marginaler over på vores side i de resterende kampe, konstaterer træneren.

I Brabrand var der skiftet meget ud på holdet i forhold til de to nederlag. Blandt andet var newzealænderne Eli Just og Dalton Wilkins at finde på venstre kant, Chris Cortez var i angrebet i stedet for Nicolas Mortensen, mens særdeles savnede Daniel Norouzi var tilbage på midtbanen.

- Det gav noget ny dynamik, og det havde vi brug for. Det er så tæt programmet nu, at bredden får meget at sige, og det var glædeligt, at dem der kom ind, gjorde det så godt. Vi har brug for alle kræfter i de sidste tre kampe, og det ser ud til, at folk er klar, siger Morten Eskesen.

FC Helsingør og Thisted mødes klokken 15.00 på Helsingør Stadion. Samtidig spiller rivalerne fra Aarhus Fremad på udebane i Avarta.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce