Annonce
Sport

Se videoanalyse: FC Helsingør knuste bundprop: - Mere end en sejr

FC Helsingør gav lørdag eftermiddag Fremad Amager en regulær fodboldlektion i Sundby Idrætspark.

FODBOLD: Forskellen på top og bund i 1. division er enorm, når FC Helsingør folder sig ud, som det var tilfældet i udekampen mod agterlanternen i den næstbedste række, Fremad Amager. På 10 minutter satte topholdet tingene på plads, og det var til tider en småkedelig paradeforestilling, da FCH trak fra i toppen, efter Hvidovres nederlag fredag aften. 4-1 var ikke et mål for lidt.

- Det var mere end en sejr, føler jeg. Det er nemt nok at sætte sig op til at spille foran 4.400 i Lyngby, men en grå lørdag klokken 12.45 på Amager mod et hold fra den nederste del af tabellen kræver noget helt andet mentalt. Det viste spillerne i dag, at de kan administrere fremragende, sagde Morten Eskesen.

To hurtige fra fronten

Trods strid modvind var det FC Helsingør der fra start satte sig på kampen, og det gav hurtigt gevinst. Efter syv minutters spil sagde Mikkel Knudsen bolden ind til Sebastian Czajkowski, som med en flot vending kom fri for mål, og der svigtede FCH-topscoren ikke, da han med et hårdt fladt spark sende føringen ind.

Sebastian Czajkowski var hård ved Fremad Amager, da FC Helsingør tævede bundholdet. Foto: Claus Birch.

Bolden var kun lige givet op, men fire amagerkanske berøringer senere snuppede Czajkowski bolden, sendte Tonni Adamsen fri, og angrebskollegaen vippede fint bolden op i hovedet på Elijah Just, der var søgt ind i det lille felt. 0-2, og der var ikke spillet 10 minutter.

Den start fik hjemmeholdet til at samles i en klynge midt på banen for at få samling på tingene. Det lykkedes ganske godt, da FC Helsingør efterfølgende trak sig længere tilbage fra en stud.

Midt i halvlegen kunne Fremad amager have fået lidt hjælp til et comeback, da Jakob Johansson blev nedlagt i feltet af Daniel Norouzi, men dommeren vinkede afværgende, og det kostede en advarsel til hjemmeholdets træner, Peter Løvenkrands for brok. Han havde nok en sag. Fremad Amager havde et par chancer mere, men var uskarpe, og det var så det, de kom med.

Annonce

Første fra Knudsen

Fem minutter før pausen satte FC Helsingør så trumf på og afgjorde kampen, da backen Mikkel Knudsen fik en god bold med sig i feltet, og så smadrede han kuglen op i nettaget til 0-3. Keeperen så ikke helt god ud i den situation.

- Det var dejligt at få scoret, selvom målmanden var lidt god ved mig. Det var fint at få lukket første halvleg med et mål, efter de ellers havde haft en god periode. Generelt spiller vi en god kamp med tålmodighed og professionalisme, så vi er overordnet godt tilfredse, sagde Mikkel Knudsen efter sit første mål i FC Helsingør-trøjen.

I medvinden var FC Helsingør totalt dominerende, og Fremad amager virkede bare som et hold, der gerne ville undgå ydmygelsen og så i bad. Den passive tilgang var dog ikke nok til at holde FCH-offensiven fra fadet, og efter en lille time var det så Tonni Adamsens tur til at komme på tavlen.

Annonce

Pragtmål

Og hvilket mål.

Hjemmeholdets målmand, Jacob Larsen, løb ud af feltet og sparkede en bold op i vinden, men ikke ret langt. Adamsen tog bolden ned, tog et træk og fra buen af midtercirkel hamrede han bolden i det tomme mål med en Amager-keeper sprællende af afmagt. Fremragende sparket ind. Ganske enkelt.

Tonni Adamsen burde have udlignet Czajkowskis ni mål på topscorerlisten, da angrebsmakkeren var så sød at spille ham helt fri minuttet efter, men Adamsen afslutning var markant ringere end den forrige og endte lige i maven på keeperen.

Kampen fadede stille og roligt ud med lørdags-hygge-bold på Amager. Tonni Adamsen brændte endnu en stor chance, og til sidst kom der en sjat malurt i bægret, da FC Helsingør ikke fik afvist en bold i feltet, og så kunne Jakob Johansson reducere tæt under mål, men det var alt for sent til at gøre noget ved pointfordelingen. Lidt tam afslutning fra helsingoranerne, men det lever de formentlig med.

- Det er grundlæggende irriterende med mål imod, men det tænker jeg ikke mere over. Jeg hæfter mig ved en rigtig god præstation af hele holdet, som bakker op om hinanden i defensiven, skaber muligheder for hinanden i offensiven og scorer flotte mål. Jeg er meget tilfreds med præstationen, konstaterede Morten Eskesen.

Næste FCH-opgave er på fredag, hvor HB Køge, der netop har slået topholdet Hvidovre, gæster Nordsjælland.


Fremad Amager - FC Helsingør

1-4 (0-3)

0-1 Sebastian Czajkowski (8.)

0-2 Elijah Just (10.)

0-3 Mikkel Knudsen (41.)

0-4 Tonni Adamsen (57.)

1-4 Jakob Johannson (86.)

Tilskuere: 892

Fremad Amager (4-3-3): Jacob Larsen - Hans Christian Bonnesen, Jacob Steffensen (85. Anwar Elyounoussi), Pierre Kanstrup, Emil Staugaard (66. Marcus Mlynikowski - Markus Bay (82. Moses Candidius), David Boysen, Christoffer Palm - Jakob Johansson, Kristoffer Munksgaard, Lucas Haren (71. Momo Toure).

FCH (4-4-2): Kevin Stuhr Ellegaard - Mikkel Knudsen, Philip Rejnhold (75. Nicolai Geertsen), Kasper Enghardt, Nicklas Mouritsen (83. Peter B. Christiansen) - Elijah Just (68. Oliver Kjærgaard), Daniel Norouzi, Frederik Juul Christensen, Liam Jordan (68. Frederik Bay) - Sebastian Czajkowski (68. Oliver Drost), Tonni Adamsen.

Advarsler: FA: Momo Toure (93.) FCH: Frederik Bay (76.)

Annonce
Helsingør For abonnenter

Han skal stå i spidsen for spare-ramt udvalg: - Det bliver svært, men jeg vil tage kampen op

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Weekend-lejre for østeuropæiske lastvognschauffører generer beboere: - Det er ulækkert!

Navne For abonnenter

18-årige Sofies far tog sit eget liv: Jeg kan føle mig ligegyldig, hvis folk ikke spørger ind til det

Helsingør

Forhindringsløb: Stien rundt om Gurre Sø blokeret af fældede træer

Livsstil

Med turbåd på Øresund: Et hav af muligheder

Kom med ud i en mørk skov ved Polens grænse, få nyt om de rige, og så er der mere fra kommunalvalget til dig, som ikke kan få nok

Erhverv For abonnenter

Det tynder ud blandt kunderne: - Man skal efterhånden være heldig, hvis der kommer én forbi, som gerne vil klippes

Sport For abonnenter

Forsvarsgeneral nedtrykt efter uafgjort: - Det værste pointtab i min FC Helsingør-tid

Helsingør

Kold luft på Sauntevej: Nu bliver landsretten også blandet ind i strid mellem genboer

Nu må også femårige vaccineres mod corona, men beslutningen kan være svær for forældre

Helsingør

Corona-bingo på Helsingør Lilleskole: Gaverne bliver bragt til døren, så bedstemor trygt kan spille med

Helsingør For abonnenter

Jobbet der får folk til at køre fra Gedser til Helsingør: - Man skal kunne lide at snakke med mennesker

Helsingør

Drama på Blichersvej: Løbehjulskører blev kørt ned på cykelstien

Annonce