Annonce
Snekkersten

Fem unge blev dømt for planlagt overfald i Egebæksvang skov

Retten har afgjort sag om voldeligt overfald på en 17-årig her i Egebæksvang skov. Foto: Lars Johannessen
En domsmandsret har fundet fem unge fra Espergærde og omegn skyldige i vold
Annonce

Helsingør/Espergærde: Retten i Helsingør fældede mandag eftermiddag dom over fem unge mennesker - fire unge mænd og en pige, alle fra Espergærde og omegn. De blev dømt skyldige i at have planlagt et overfald mod en 17-årig dreng i Egebæksvang skov den 7. april i år.

Drengen blev udsat for flere slag og spark og retten fandt det bevist, at alle de fem tiltalte havde planlagt overfaldet og at de fire unge mænd var med til at slå og sparke den 17-årige. En del af voldsepisoden blev filmet af en forbipasserende i skoven. Denne video blev vist i retssalen.

Annonce

Droslet ned til "mild" vold

Oprindelig lød tiltalerne på overtrædelse af straffelovens §245, den grove voldsparagraf, men det endte med, at de unge, som er i alderen fra 15 til 21 år, "kun" blev kendt skyldige i mild vold, som de fire da også kunne erkende sig skyldige i. Men overfaldet var planlagt og blev begået i forening, og det var en skærpende omstændighed.

Dommene lød på 60 dages betinget fængsel til den unge kvinde, som har nægtet sig skyldig, og hun har udbedt sig betænkningstid med hensyn til, om hun vil anke dommen.

Den næstældste af mændene havde allerede en reststraf på 40 dages fængsel på "kontoen" en samlet strafudmåling på fire måneders delvist betinget fængsel, da han også blev dømt for indbrud.

Annonce

Plettede straffeattester

Den ældste af de tiltalte mænd havde en betinget straf på ni måneder i "banken," da han begik volden. Den 21-årige er tidligere dømt for blandt andet røveri, og var blevet prøveløsladt blot en måned før han begik vold mod drengen inde i skoven. Han fik en samlet delvist betinget straf på et år.

De to yngste af de fire tiltalte unge fik kortere betingede domme, men skal for Ungdomskriminalitetsnævnet. Alle de fire drenge og mænd har modtaget dommene.

Motivet til overfaldet på den 15-årige kom aldrig rigtig frem under retssagen. Men det stod fast, at den 21-årige havde en konflikt med det 17-årige offer. som skulle "ordnes" i skoven. Pigen, var den 15-åriges eks-kæreste, og selv om hun nægtede sig skyldig så mente retten at hun var klar over hvad der ville ske, da hun mødtes med offeret ude i skoven, og at hun undlod at skride ind over for volden.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce