Annonce
Helsingør

Festivalen, der nægtede at aflyse

Fra åbningen af Words-festivalen 2020, som i år blev holdt udendørs i på grund af covid-19. Foto: Torben Sørensen
Der var udsolgt til de mange forskellige historier i årets Words-festival, som i år var samlet i Marienlyst Slotshave. Coronarestriktionerne var en udfordring, men festivalen nægtede at aflyse.
Annonce

Ordenes fest: Ordene stod i kø, og publikum elskede det, mens de holdt afstand. Der var udsolgt,  hvilket på grund af coronaen betyder, at der var solgt 100 festival-medlemskaber,  til de mange fortællesessioner i de to telte og uden for i parken ved Marienlyst Slot, da årets Words-festival løb af stabelen.

Festivalen åbnede fredag aften og fortsatte hele lørdagen.

Jesper LaCour fyrer den af i et af de to telte i slotsparken lørdag eftermiddag. Foto: Lars Johannessen

Normalt er festivalens indslag henlagt til Kronborg Slot eller på steder i hele den indre by , men i år løb den af stabelen i et hidtil uset lille - men ikke mindre stemningsfuldt - format i den smukke slotspark.

Annonce

Hjemmebesøg

Så selv om festivalen var udsolgt var der luft mellem tilskuerne i teltpavillonerne, hvilket altså skyldes de stadig gældende afstandskrav. Men det var også muligt at se fortællerne udfolde sig ved hjælp af live-transmissioner, ja i år tilbød festivalen endda hjemmebesøg.

For coronaen kunne ikke lukke munden på de mange fortællere, der diverterede med herlige historier.

Annonce

Medrivende Vigga Bro

Blandt dem var skuespilleren Vigga Bro, som trods sine 82 leveår stadig formår at gribe sit publikum om hjertet alene ved sin dynamiske udstråling, sin stemmes patos og sin medrivende mimik.

Mange var glade for at Words-festivalen ikke aflyste. Foto: Lars Johannessen

Men det samme kan man stort set sige om alle de øvrige fortællere. På programmet stod fortrinsvis danske fortællere.

Deriblandt festivalens tovholder,  den ukuelige André Andersen og Jesper LaCour, som fortalte historien om Narcissus, søn af en fin kildenymfe og en brutal flodgud.

Vigga Bro forfører sit publikum. Foto: Lars Johannessen

Den årlige Words-festival har været holdt siden 2013 og  er arrangeret af André Andersen (Festival-leder), Kasper Sørensen (Kunstnerisk leder) og Wordsdenmarks bestyrelse: Anette Kjærholm og Berit Elmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Taktikken, der forhindrede katastrofe: - Vi skulle for alt i verden forhindre, at branden spredte sig til andre gamle huse

Annonce