Annonce
Helsingør

Fik Ridderkorset: - Det var heldigt, at nogle skubbede mig ud over kanten

Gitte Kondrup fik Ridderkorset overrakt af kommunaldirektør Stine Johansen i Helsingør Byrådssal mandag eftermiddag. Foto: Lars Johannessen.
Gitte Kondrup fik fornem orden mandag eftermiddag sammen med borgmester Benedikte Kiær og byrådskollegaen Ib Kirkegaard.
Annonce

HELSINGØR: Det var en både stolt og ydmyg Gitte Kondrup, som mandag eftermiddag blev hædret af Dronning Margrethe med en fin orden, Ridderkorset af Dannebrogordenen. Snart 20 år so socialdemokratisk medlem af Helsingør Byråd var baggrunden.

- I virkeligheden har jeg det sådan lidt mærkeligt med at modtage sådan en orden. Jeg har jo bare gjort det, som forventes af mig, forklarede Gitte Kondrup... eller Ulla Birgitte Kondrup, som er politikerens officielle navn.

Og officielt var det mandag eftermiddag i Helsingørs smukke byrådssal, hvor Kondrup blev hædret med Ridderkorset sammen med Ib Kirkegaard fra Dansk Folkeparti og den konservative Benedikte Kiær, Helsingørs borgmester. Kommunaldirektør Stine Johansen satte ordenen på de tre modtagere, som alle blev hædret for deres mange aktive år i politik.

Annonce

Lå ikke i kortene

Gitte Kondrup lagde ikke skjul på, at det ikke lå i kortene, at hun skulle være politikere tilbage i det foregående årtusind. Men nu har hun tilbragt 19 år i Helsingør Byråd.

- Det var heldigt, at nogle skubbede mig ud over kanten. For jeg havde ikke selv fundet på at stille op. Men jeg har aldrig fortrudt. Det er måske et hårdere arbejde, end jeg blev lovet, men det er også så utroligt meningsfyldt, fortalte Gitte Kondrup.


Det er måske et hårdere arbejde, end jeg blev lovet, men det er også så utroligt meningsfyldt

Gitte Kondrup, socialdemokratisk politiker.


Om godt et år er der valg igen. Alt tyder på, at navnet Gitte Kondrup - eller Ulla Birgitte Kondrup, hvis det altså skal være rigtigt fint - igen står på stemmesedlen og er afkrydsningsbart.

- Jeg har da en klar forventning om, at jeg stiller op igen. Før hvert nyt valg har jeg spurgt mig selv, om der er saft og kraft og lyst til fire år mere. Det skal der være. Og det har jeg også denne gang, siger Kondrup.

Annonce

Kæmpestor ære

Benedikte Kiær har siddet i Helsingør Byråd siden 2013 og er i gang med sit syvende år som borgmester. Tidligere har hun siddet i Folketinget og har været socialminister - fire år i regionsrådet er det også blevet til.

Tre glade politikere blev hædret med et Ridderkors mandag - nemlig Ib Kirkegaard fra Dansk Folkeparti, Gitte Kondrup fra Socialdemokratiet og Benedikte Kiær fra De Konservative. Foto: Lars Johannessen.

Ib Kirkegaard fra Dansk Folkeparti blev valgt ind i Helsingør Byråd i 1997 og har bortset fra en fire-årig periode siddet der lige siden. Ib Nielsen Kirkegaard, som er hans fulde navn, har været udvalgsformand og 1. viceborgmester i talrige år.

Begge har til Helsingør Dagblad forklaret, at det er en kæmpestor ære og anerkendelse at få Ridderkorset.

Det latinske sølvkors

Ridderkorset af Dannebrogordenen består af et hvid-emaljeret latinsk sølvkors med røde kanter i transparent emalje. Over korset er den tildelende regents kronede monogram.

Ordenen bæres på brystets venstre side - af mænd, og i øvrigt til uniform i korsbånd, mens den af kvinder i civil påklædning bæres i sløjfe.

Dannebrogordenen blev indstiftet af Christian 5. i 1671 med baggrund i legenden om Dannebrog, der faldt ned fra himlen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Klumme: Er Gud fra Færøerne?

Annonce