Annonce
Øresund

Fire sejlere har allerede fået kæmpebøder: Livsfarlig sejlads ved Helsingør færgehavn

Det er forbudt at sejle med private fartøjer og dykke inden for den stiplede linje. Ill.: Nordsjællands Politi/Helsingør Havn
Der har været en stigning i antallet af lystsejlere, som ligger og fisker i forbudszonen ved færgehavnen. Politiet optrapper nu kontrollen med den livsfarlige aktivitet.
Annonce

Øresund: Der er dybt og der er masser af fisk. Samtidig er der læ, så farvandet syd og øst for færgehavnen i Helsingør er et attraktivt sted at lægge sig, hvis man vil prøve fiskelykken i Øresund.

Det er bare en ualmindelig dårlig idé, for det kan i bedste fald blive nogle af de dyreste fisk der længe er hevet op, hvis politiets søpatrulje opdager dig. For slet ikke at tale om den risiko man løber for at blive sejlet ned af færgerne. Styrmændene kan nemlig ikke se de små joller og motorbåde i området.

Annonce

Pris: 5.000 kroner

Derfor har Nordsjællands Politi optrappet kontrollen med ulovlig sejlads og lystfiskeri i forbudszonen ud for Helsingør Havn. Det sker også på foranledning af ForSea, som er bekymret for den eskalerende fritidsbådtrafik i farvandet.


- Det er faktisk lige så mange bøder, som vi skrev hele sidste sommer

Finn Janniche, Nordsjællands Politi


- Alene i juni måned har vi skrevet bøder ud til fire lystsejlere, der lå og fiskede i området, fortæller politikommissær Finn Janniche fra Den Maritime Sektion ved Nordsjællands Politi.

Det koster 5.000 kroner at blive taget i den ulovlige sejlads.

Annonce

Ikke et nyt problem

Mange lystsejlere tænker ikke over, hvor små de er i forhold til færgerne. Halvtreds meters afstand kan måske virke som langt for en lystsejler eller for føreren af en motorbåd.

Men fra de store færger betyder den afstand, at sejleren ikke kan ses fra broen. Hvis båden får motorstop eller en anden form for havari i den position, så kan det blive farligt.

Problemet er ikke nyt, men Janniche kan ikke på stående fod huske, hvornår der sidst er blevet skrevet så mange bøde ud for forseelsen som i år.

Annonce

Vidste det ikke

- Det er faktisk lige så mange, som vi skrev hele sidste sommer, siger politikommissæren og benytter lejligheden til at varsle øget kontrol med sejladsen i fremtiden.

Et par af junis syndere var svenskere. De sigtede fortæller typisk, at de ikke vidste, de lå i forbudszonen. Men alle har pligt til at sætte sig ind i søfartsreglerne, før de sejler ud, minder politiet om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

FC Helsingør tabte til Superligahold

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Debat

Debat: DBU udviser ikke loyalitet

Annonce