Annonce
Helsingør

First Lady i Helsingør: - Derfor er det dejligt at sejle

- Der er stor hjælpsomhed og dejlige facilteter i havnene, siger gæstesejlerne Mette og Jens Hansen, Nordhavnen i Helsingør. Foto: Kirsten Moth
Gæstesejlerne elsker Helsingør. I maj blev rekorden slået med 300 flere gæster i havnen end på samme tidspunkt sidste år.

HELSINGØR: - Helsingør er en dejlig by at besøge som sejler. Fin havn, gode faciliteter og dejligt at gå en tur i de gamle gader.

Mette og Jens Hansen er gæster i deres båd First Lady i Nordhavnen i Helsingør i disse dage - og en del af denne sommers store ryk-ind af sejlende sommergæster. De kommer fra Mellemfortet i København og er bare taget en lille tur nordpå, som de siger.

- Det gode ved at sejle er, at man møder så stor hjælpsomhed. Tit står andre sejlere parate til at tage fortøjningerne inde på broen. Og det er rart, hvis vinden er frisk og der er strøm. Det er også fantastisk med de gode faciliteter med bad, toiletter etc., der er i næsten alle havne. Det er lige som et flydende hotel at bo på båden i havnen, siger Mette Hansen.

Annonce


Man møder så stor hjælpsomhed. Tit står andre sejlere parate til at tage fortøjningerne inde på broen. Og det er rart, hvis vinden er frisk og der er strøm

Mette Hansen, gæstesejler i Helsingør


Parret kan samtidig mærke, at byen savner alle sine svenske gæster, der normalt er i Helsingør, ikke mindst på dette tidspunkt af året.

- Jeg er selv kok og ved, hvad det betyder, at man køber ind til et antal gæster - og at de så alligevel ikke kommer. Som det skete her forleden i Helsingør på grund af forvirringen med alle corona-reglerne. Man kan tydelig mærke stemningen i byen og det er trist, siger sejlerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

En kikset familiefest eller en supersmitter i en fodboldkamp: Så tæt er dit sogn på at lukke

Annonce