Annonce
Helsingør

Fitness-medlemmer jubler: "Det har været forfærdeligt"

Veninderne Sofia Kinana og Natasha Christiansen smilede gennem to timers hård træning, da de endelig måtte vende tilbage til deres fitnesscenter. Foto: Andreas Mayerhofer

Fitness-kunderne var lykkelige, da der blev åbnet op for træningen i Forever Healthy Fitness. Ikke alle byens fitness-centre har åbnet endnu.

Annonce

Helsingør: Ekstra kilo har fundet vej til sidebenene hos en god del af befolkningen siden corona-pandemien ramte Danmark. Der har været mere hjemmetid, og idræts- og fitnessfaciliteterne har været lukket ned i næsten tre måneder.

I weekenden åbnede politikerne pludseligt op for, at der kunne åbnes i svømmehaller, idrætshaller og fitness-centre, og Helsingør-kæden Forever Healthy Fitness var klar til at slå dørene op få timer senere.

- Vi har hele tiden holdt os klar, så vi kunne modtage vores medlemmer lige så snart, vi fik lov. Der blev selvfølgelig lidt mere travlt i løbet af søndagen, men det var småting, og nu er vi heldigvis i gang. Det er en glædens dag, siger Stefan Brinking Nielsen, som sammen med sin hustru Elisabeth ejer kæden, der også har centre i Espergærde og Ålsgårde.

Annonce

Lykkelige

Efter to timers hård træning for første gang i tre måneder kommer veninderne Sofia Kinama og Natasha Christiansen ned fra 1. salen.

- Vi er lykkelige. Endelig kunne vi komme tilbage i det her dejlige center. Det har været forfærdeligt, at vi ikke har kunne træne her i så lang tid, men nu må vi bare se at komme i form, konstaterer Sofia Kinama, der ud fra udholdenheden på løbebåndet dog ikke ser ud til at have brugt hele corona-pausen på sofaen.

- Nej, jeg har hjemmetrænet, men det kan slet ikke sammenlignes. Tusind tak til Stefan, fordi han åbnede så hurtigt, noterer hun.

De to fitness-glade kvinder er kommet tilbage til et center, der har fået et nyt udtryk.

Centret i Helsingør er blevet udvidet med en ny afdeling, og på den måde er det også nemmere at styre medlemmernes færden, så de respekterer de coronaretningslinjer, som er kommet fra Sundhedsstyrelsen.

- Vi har brugt tiden på at få sat de lokale håndværkere i gang med at give vores centre en tur. Mest her i Helsingør, hvor der er udvidet med 600 kvadratmeter, men det hele har fået en tur. Så har vores medlemmer noget nyt at komme tilbage til, og det er da vores håb, at de bliver glade for det, siger Stefan Brinking Nielsen.

Annonce

Fuld kapacitet til efteråret

Der er omkring 10 personer i gang med træningen tidligt mandag eftermiddag. Ikke ligefrem rush hour i et fitness-center, men det er ikke forventet, at alle de medlemmer, som trænede hos Forever Healty Fitness før coronakrisen er tilbage før om et godt stykke tid.

- Vi forventer faktisk ikke, at vi er i fulde omdrejninger før oktober-november. Det bliver en udfordring at få folk tilbage, men det er heldigvis allerede i gang, og vi har også gratis oprettelse i øjeblikket for at få folk her ned, siger Stefan Brinking Nielsen.

Det tog ikke lang tid at lokke idrætslinje-eleverne Philip Gaden og Nikolaj Tusgaard tilbage.

- Vi har ventet længe på den her dag. Jeg træner mellem fem og syv gange om ugen, så det har været svært at vænne sig til, at man skulle lave al træningen selv derhjemme. Jeg spiller badminton i Frem Hellebæk, og der har vi heller ikke fået lov at træne frem til i sidste uge. Så jeg er glad i dag, siger Philip Gaden.

Det er ikke alle fitness-centre i Helsingør, der har åbnet dørene endnu, men det forventes, at der med udgangen af denne uge er åbnet op de fleste steder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Taktikken, der forhindrede katastrofe: - Vi skulle for alt i verden forhindre, at branden spredte sig til andre gamle huse

Annonce