Annonce
Helsingør

Fitnesscentre skyder op overalt

Fitnessfolket mangler ikke centre at svede i herhjemme.  Foto: Morten Dueholm/Ritzau Scanpix
Det samlede antal kommercielle fitnesscentre i Danmark nærmer sig 1.000. Antallet er steget med 180 procent siden 2006.
Annonce

Fitness: Den kommende Loop-fitnesscenter på Blichersvej i Helsingør står ikke alene. Antallet af fitnesscentre i Danmark bliver ved med at vokse. Ifølge en ny opdatering af Facilitetsdatabasen.dk var det samlede antal kommercielle fitnesscentre i Danmark i april 2020 oppe på 938 centre mod 883 i april sidste år.

Ifølge Idrættens analysecenter, Idan, er antallet af kommercielle centre steget med mere end 180 procent  siden 2006, da Idan) begyndte at registrere antallet af kommercielle fitnesscentre i Danmark. En undersøgelse fra november 2019 af analyse- og forskningschef i Idan, Rasmus K. Storm, viser i øvrigt, at markedet for fitnesscentre i Danmark endnu ikke er mættet.

Annonce

Cirkeltræning hitter

Kigger man nærmere på de store fitnesskæder, så står Loop Fitness, der beskriver sig selv som et unikt cirkeltræningskoncept, for den største stigning og har nu 124 centre landet over efter at have åbnet 20 nye centre i det seneste år. Fitness World, der stadig er Danmarks største kæde, er steget fra 171 centre sidste år til 175 i år.

Opgørelsen er lavet, inden de eventuelle konsekvenser af coronakrisen, men det står fast, at fitnessbranchen fortsat vokser.


Vi ser i højere grad, at mange centre er ved at finde deres eget nicheområde

Morten Brustad, branchedirektør i Dansk Fitness- & Helseorganisation


- For år tilbage kunne fitnessbranchen i højere grad tilbyde et mere ensartet produkt, men generelt kan vi se, at markedet forandrer sig, og branchen produktudvikler hele tiden. Det betyder, at der kommer forskellige centre med forskellige signaturaftryk, og vi ser i højere grad, at mange centre er ved at finde deres eget nicheområde. Det er måske den tendens, der kan forklare, at nogle typer af centre vokser meget, siger Morten Brustad, branchedirektør i Dansk Fitness & Helse Organisation til idan.dk

Med åbningen af det nye Loop-center på Blichersvej kan befolkningen i Helsingør vælge mellem13 privatdrevne fitnesscentre fordelt over hele kommune. Dertil skal lægges en stribe forenings- og kommunalt drevne motionscentre.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce