Annonce
Helsingør

Flere end nogensinde før: Folketallet i Helsingør sætter ny, vild rekord

Der skal rykkes sammen i bussen og på Stengade - ikke bare af coronahensyn, men også fordi der bliver flere og flere borgere i kommunen. Foto: Lars Johannessen
63.090 borgere bor der i kommunen i maj 2021 - det betyder, at vi aldrig har været flere.

HELSINGØR: Boliger inden for kommunegrænsen bliver solgt stort set før, at ejendomsmægleren har banket Til Salg-skiltet ned i jorden. Så der er ikke noget at sige til, at her i begyndelsen af maj satte folketallet i Helsingør igen ny rekord.

63.090 personer med bopæl i Helsingør, Espergærde, Hornbæk, Ålsgårde, Snekkersten, Nygård, Kvistgård og så videre kunne Folkeregistret tælle sig frem til, da maj måned bankede på. I januar i år ramte befolkningen 63.044, dengang også en rekord.

Nu er der altså lagt ekstra borgere ovenpå, så folketallet er nået op til nye højder. Og det er tilflytterne, som udgør forskellen.

Annonce

Flere tilflyttere

Der var nemlig 40 tilflyttere mere end fraflyttere i april måned. 299 personer flyttede til Helsingør fra andre danske kommuner, mens 259 flyttede herfra til andre steder i Danmark.

Der var også overskud på indrejste i forhold til udrejste i maj. 29 personer flyttede hertil fra udlandet, 17 flyttede udenlands. Til gengæld var der lidt flere døde end nyfødte.

Regnskabet ender dog med, at Helsingør nu har de omtalte 63.090 indbyggere. En af de ret nye er Cassandra Dalby, som flyttede fra det indre København til Snekkersten sidste år med mand Kasper Holt Petersen og stor mave, der nu er blevet en dejlig baby.

Casandra Dalby Snekkersten. Foto: Lars Johannessen.

- Jamen, det har været fantastisk at bo her. Babyen har kunnet sove udenfor, vi har gået lange ture og besøgt de mennesker, vi kunne i de her boble-tider. Det har været så dejligt. Vi har absolut ikke fortrudt. Og vi trækker da alt, hvad vi kan, herop, forklarer Cassandra Dalby.

Annonce

Plads til flere

Borgmester Benedikte Kiær håber, at Dalby og Holt Petersen trækker mange nye beboere i kommunen med sig. Det er nemlig godt for Helsingør, mener hun.

- Det er skønt, at vi er blandt de kommuner, hvor der sker en positiv udvikling i befolkningstallet. Og der er selvfølgelig plads til flere og behov for flere. For vi ved, når vi ser på prognoser og udviklingen i demografien, at vi bliver flere og flere ældre, siger den konservative Kiær og fortsætter:

- Derfor har vi behov for nogle flere i den arbejdsdygtige alder, som sikrer arbejdskraft til de lokale virksomheder og sikrer indtægter til kommunekassen, så velfærdssamfundet kan videreføres.


Det er da fint, at der kommer flere og flere, men til sidst kan vi ikke være her alle sammen

Ib Kirkegaard, Dansk Folkeparti


Ib Kirkegaard fra Dansk Folkeparti er ikke på linje med borgmesteren. Nok er nok, grænsen er ved at være nået, mener byrådspolitikeren.

- I Dansk Folkeparti har vi i lang tid efterlyst, at vi får en diskussion om udviklingen og om, hvor mange mennesker vi skal være. Det er da fint, at der kommer flere og flere, men til sidst kan vi ikke være her alle sammen. Alle var lykkelige, da vi rundede 60.000, men hvad er målet? 70.000? 100.000, spørger han.

I år 2000 rundede Helsingør kommune 60.000 borgere. I 2004 var kommunens indbyggertal vokset til 61.000, mens først i 2015 rundede Helsingør de 62.000. Fem år senere - i august 2020 - var der 63.000 borgere inden for kommunegrænsen, og nu er der altså tæt på 63.100.

Vil fortsætte med at stige

Ifølge en helt ny befolkningsprognose for Helsingør kommune frem til 2040 vil folketallet fortsætte med at stige.

I 2030 vil der bo 64.856 personer inden for kommunegrænsen. I 2040 vil der bo 65.535 personer inden for kommunegrænsen. Det svarer til en befolkningsstigning i første årti på 2,5 procent og 1 procent i andet årti.

Den primære årsag til stigningen er, at der i disse år bliver bygget langt flere tusind nye boliger forskellige steder i kommunen - ikke mindst i Espergærde langs Hovvej og i Helsingør ved Esrumvej og Rønnebær Allé og Rasmus Knudsens Vej.

Gruppen af såkaldte super-ældre på 80 år eller mere vil blive fordoblet over de næste 20 år, siger prognosen. I 2020 var der 3.787 borgere over 80 blandt de godt 63.000 helsingoranere, i 2040 vil der være 6.847 borgere over 80 blandt de til den tid godt 65.500 beboere i kommunen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Kæmpe virksomhed fyrer medarbejdere midt i konkurs-forhandlinger: - Jeg har kollegaer, som ikke kan betale husleje

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Undersøger fordele ved metrodrift på Kystbanen: 'Flere afgange og forbedret punktlighed'

Helsingør For abonnenter

Hård kamp om elsket strand: Udskældt havneudvidelse rykker tættere på

Helsingør

Advarsel til trafikanter: Pas på sne- og isglatte veje

Sport

Hjalte Froholdt spiller i NFL, men det er ikke gået som forventet: - Det handler bare om at klø på

For abonnenter

Stakkels børnefamilier: Der er grotesk meget jule-tv, men her er de tre vigtigste

Debat

Debat: Alt fungerede perfekt, da jeg skulle have mit tredje stik

Helsingør

Handelsforeningen vil træffe historisk beslutning efter en helt håbløs julesøndag: - Hvor er alle folk henne?

Sygeplejersken Luca afleverer sin opsigelse: Han håber, at flere end 1000 vil følge trop

Navne For abonnenter

Ida har pakket 672 gaver ind til børn på Helsingørs krisecentre: -Det er dejligt at glæde andre

Erhverv For abonnenter

Efter forsinkelser og knas med Kina: Nu åbner Bettina butik og satser på international succes

Helsingør

Vildt uheld: Bil endte med hjulene i vejret - mand sad fast derinde

Annonce