Annonce
Biler

Flere gode brugte med plads til syv

En model som Renault Grand Scenic med et par år på bagen kan være et fint alternativ til en ny Dacia Lodgy. Foto: Jens Overgaard

En ny Dacia er et alternativ til en brugt. Sådan lød mantraet fra importøren, da viften af de rustikke modeller fra Renaults datterselskab blev lanceret for snart en halv snes år siden. Mens konkurrenterne, som i dag kan fås som brugte, er blevet meget mere moderne, er der kun rykket i mindre skridt hos Dacia. Alligevel er det en bilmodel, som ikke kan deles op i klart sort og hvidt, lyder vurderingen fra Jan Lang, som er analytiker hos Bilbasen.

- Brugte MPV’er er eftertragtede, så der er ikke et stort udbud. Derfor står Dacia Lodgy i en interessant position. Hvis man kan leve med, at det er en rustik model, så finder man ikke mange alternativer på brugtmarkedet, siger Jan Lang.

- Lodgy ligger et lidt sjovt sted. Det er en meget ærlig bil. Den er skrabet, men giver masser af plads. Den er ikke vanvittig komfortabel, men snusfornuftig og billig at få på værkstedet. Den er også eftertragtet på brugtmarkedet. En fem år gammel Lodgy fejler ikke noget som brugt, siger Jan Lang.

Man skal dog ikke underkende én stor mangel.

- Sikkerheden er den store akilleshæl. Det er lidt som de gamle Kia Carnival eller de amerikanske MPV’er, der faldt sammen på midten. Det er ikke en bil, som jeg ville køre til Italien i. Jeg ville holde mig i nærområdet, siger Jan Lang.

Hvis valget skulle stå mellem en ny Dacia Lodgy til de 170.000 kroner og en brugt, ville Jan Lang vælge den brugte og klart pege på Renault Grand Scenic.

- Det er en moderne bil med meget sikkerhed, priserne er fornuftige, og driftsomkostningerne er notorisk lave på Renault, de er for eksempel højere på Citroën og Ford, siger Jan Lang, der har VW Caddy på andenpladsen og Citroën C4 Grand Picasso som nummer tre, når vi taler en såkaldt ”short range MPV”.

Udvalget af de brugte MPV’er med benzinmotor er dog småt, mens der er flere dieselbiler. Hvilket kan tale for at kigge på en ny Lodgy og være en åbning for mærket. Det kan være fristende at kigge mod de brugte dieselmodeller. Det skal som minimum være en Euro6. Men hvis ens kørsel mest er korte ture, er det hårdt for motoren, og en aldrende dieselbil kan blive et dyrt bekendtskab.

Den rummelige Citroën C4 Grand Picasso kan også fås med nogle år på bagen i samme prisleje. Foto: Jens Overgaard
Annonce

Mest læste

Sport For abonnenter

Live: Hvem slutter fredagen på førstepladsen i 1. division?

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Omstridt by-forum lukker: - Kritikken har været hård

Helsingør For abonnenter

Kæmpe kloakregning på vej til lokale boligejere: - Det er ikke rimeligt

Sport

Anfører ude i topbrag: Skal giftes

Erhverv

Genstart efter en svær tid: Nu sprøjter den tidligere vaskehal sunde chokolader ud

Snekkersten

Ups - forkert adresse: Politi og redningsmandskab kørte forgæves

Helsingør For abonnenter

Koster tæt på en milliard kroner: Her skal Espergærdes veje og indkørsler graves op, så kloakvandet ikke ender i Øresund

Podcasts

Tech-podcast: Google versus Danske Medier - Kampen om internetpengene

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Helsingør

Første private lejer til nyt sundhedshus er på plads: - Vi vil gerne sætte endnu en nål på landkortet i Helsingør

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Kultur

Guide: Fem ting du kan opleve til kulturnat i Hornbæk og Tikøb

Erhverv For abonnenter

Festen udebliver for de erhvervsdrivende til kulturnat i Hornbæk: - Vi tjener ikke på det

Debat

Klumme: Udkantsdanmark, taberlandet - hvis det findes i virkeligheden, så har jeg endnu ikke fundet det

Annonce