Annonce
Erhverv

Flere lokale konkurser skaber debat: - Der mangler en plan

Tomme butikker Helsingør. Foto: Lars Johannessen.
51 virksomheder i Helsingør kommune erklærede sig konkurs i 2020. Det er en markant stigning fra året inden, og det er for dårligt, mener flere helsingoranere.
Annonce

ERHVERV: I takt med at corona-pandemiens konsekvenser har vokset sig større, er et stigende antal lokale virksomheder gået konkurs.

51 virksomheder måtte lade livet i 2020. Det er 28 procent flere end i året forinden, og det har skabt debat blandt helsingoranerne.


Man kunne overveje, om man vil sænke eller fjerne dækningsafgiften for de erhvervsdrivende, eller om man kunne suspendere fortovslejen i to år.

Nicholas Just, byrådskandidat for Liberal Alliance


Annonce

Blødende erhvervsliv

På Facebook-gruppen, »Helsingør«, har et stort antal borgere således diskuteret den bekymrende udvikling, de kunne læse om i dagbladet. Heriblandt Nicholas Just, der er byrådskandidat for Liberal Alliance. Han opfordrer til, at politikerne støtter de lokale virksomheder mest muligt i »krisetiderne«.

"Vores lokale erhvervsdrivende bløder. De kommende år ligger der en stor og vigtig opgave for politikerne på rådhuset, som bliver nød til at understøtte, pleje og servicere kommunens lokale erhvervsdrivende på nye måder for at sikre deres eksistens og de lokale arbejdspladser", skrev han.

- Man kunne overveje, om man vil sænke eller fjerne dækningsafgiften for de erhvervsdrivende, eller om man kunne suspendere fortovslejen i to år, uddyber Nicholas Just til Helsingør Dagblad.

Hvad er dækningsafgift?

Dækningsafgiften er en ejendomsskat, som i Danmark kan pålægges dels offentlige ejendomme og dels private forretningsejendomme som bidrag til dækning af de udgifter, som ejendommene påfører kommunen.

En anden debattør mente i højere grad, at borgerne i Helsingør Kommune burde kigge indad fremfor at placere ansvaret andetsteds:

"Nogen gange lyder det som om, at vi alle bare kan læne os tilbage og vente på, at politikerne fikser tingene. Næ, der venter en tid, hvor vi som borgere skal gøre op med os selv, hvad vi ønsker af bylivet, og handle der efter", svarede Facebook-brugeren på Nicholas Justs opslag.

Annonce

En samlet plan

Helsingør Dagblad kunne i sidste uge berette om, at engros- og detailhandlen, der blandt andet dækker over tøj- og delikatessebutikker, var blandt de hårdest ramte brancher i 2020.

Ni butikker af den slags gik sidste år konkurs, hvilket svarer til lige knap en fordobling sammenlignet med 2019, hvor der var fem konkurser.

Det er netop også »butiksdøden«, som den bliver omtalt i debatten, der skaber størst bekymring blandt de mange helsingoranere.

En Facebook-bruger undrer sig således over, hvorfor kommunen og Helsingør Handel ikke har lavet en helhedsplan, der sikrer et bredt udvalg af butikker i Helsingør bymidte.

"Der er rigtig mange tøjbutikker i Helsingør, tøjbutikker der tilsyneladende har samme grossist, udvalget er i hvert fald ret ens", skriver personen.

Andre opfordrer til, at man fokuserer på de åbne butikker frem for de lukkede, for så skal det, som debattøren skriver, »nok gå«.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Pfizer reducerer vaccineleveringer: Fabrik skal opgraderes

Annonce