Annonce
Helsingør

Flere og flere coronatilfælde: Kun én kommune har større smittefare end Helsingør

Cornona kaster lange skygger over Helsingør, og det samme gjorde dem, der mandag stod i kø for at blive testet på Espergærde Bibliotek.  Foto: Torben Sørensen
195 nye coronasmittede i løbet af syv dage betyder, at Helsingør Kommune lige nu er helt i top med smitterisikoen.
Annonce

CORONA: Mandag nåede Helsingør Kommune en milepæl, som man uden tvivl gerne havde været foruden. Der er i dag præcis 1000 borgere, der er registrerede som covid-19-smittede, eller tidligere smittede.

Tallet fremgår af den seneste statistik fra Statens Serum Institut, SSI, og den er særdeles dårligt nyt. Mandagens tal viser nemlig også, at der alene i weekenden blev registreret 93 nye smittede i kommunen.


Antallet af smittede er nu så højt, at antallet af nye smittede kun vokser hurtigere i en enkelt kommune.


SSI gør også op, hvor mange nye smittede, hver kommune har registreret inden for syv dage. Her er det aktuelle tal for Helsingør 195, et voldsomt højt tal.

Annonce

Vestegnen overhalet

For at forstå, hvor højt det er, kan man sammenligne med den såkaldte bekymringsgrænse. Det er en grænse for, hvor mange nye smittede der er i en kommune, før det giver anledning til bekymring og skærpet opmærksomhed. For Helsingør Kommunes vedkommende er grænsen nået, når der er 13 eller flere smittede. Det aktuelle tal er 15 gange højere.

Antallet af nye smittede er nu så højt, at det kun vokser hurtigere i en enkelt kommune. Tidligere har det i lang tid været kommuner fra den københavnske vestegn, der har haft flest nye smittede, men lige nu er det i Tårnby Kommune på Amager, at smittefaren er størst.

Oven i antallet af smittede kan man så lægge et ukendt mørketal, nemlig dem, der er smittede, men hvor det endnu ikke er blevet opdaget.

Antallet af smittede i Helsingør Kommune vil formentlig fortsætte med at vokse hurtigt i denne, hvor der er ekstra mange testdage.

Annonce

Ikke med i stramninger

I følge Ritzaus Bureau arbejdes der politisk med planer om at stramme restriktionerne i 17 hovedstadskommuner.

Flere kilder fortæller til Ritzau, at regeringen lægger op til, at de nye restriktioner skal gælde fra mandag i næste uge, og at de formentlig vil gælde frem til 2. januar. Det er uvist, hvornår regeringen melder noget konkret ud.

Det rygtes blandt andet, at der lægges op til mere hjemmearbejde, og begrænsninger på fritidsområdet for børn og unge, samt mere virtuel undervisning på videregående uddannelse og mere fokus på detailhandelen.

Tårnby er naturligvis en af de 17 kommuner, men det er Helsingør opsigtsvækkende nok ikke. I stedet er der fokus på den sydlige del af hovedstadsområdet. De 16 andre kommuner, der også ser  ud til at få flere begrænsninger er:

Brøndby, Hvidovre, København, Vallensbæk, Gladsaxe, Rødovre, Herlev, Lyngby-Taarbæk, Frederiksberg, Ishøj, Gentofte, Ballerup, Høje-Taastrup, Dragør, Glostrup og Albertslund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Statsministerens travle time i Helsingør: - Coronavirusset kommer desværre med en pris

Helsingør

Se video: Statsministeren svarer på dagbladets spørgsmål om hårdtramte caféer

Annonce