Annonce
Coronavirus

Flere tests til Helsingør: Regionen tilbyder hjælp til tests af personalegruppe

Flere sundhedspersoner får nu mulighed for at blive testet hyppigere. Foto: Lars Johannessen.
Region Hovedstaden står klar med hjælp til, at personalet på plejecentre i Helsingør Kommune kan blive podet i halsen én gang ugentligt.
Annonce

CORONA: I denne uge og frem bliver al sundhedspersonale på plejecentre og i hjemmeplejen tilbudt at blive testet én gang ugentligt for Covid-19. Det oplyser Region Hovedstaden, som står for hjælpen til en lang række kommuner - herunder Helsingør.


På grund af den kritiske situation, vi er i nu med et fortsat højt smittetryk i Helsingør Kommune, er test vigtigt for at vinde kapløbet mod den engelske variant af Covid-19

Stella Hansen, direktør i Helsingør Kommune


Annonce

Kapløb

Der er tale om test ved halspodning, som vil blive foretaget af personale fra Helsingør Kommune. Hjælpen, som Region Hovedstaden byder ind med, består derimod i levering af podepinde og andet udstyr samt transport og analyse af testene.

I Helsingør Kommune er man glad for den hjælpende hånd, som har været længe ønsket.

- Det har vi efterspurgt hen over efteråret, siger direktør i Helsingør Kommune, Stella Hansen, og fortsætter:

- På grund af den kritiske situation, vi er i nu med et fortsat højt smittetryk i Helsingør Kommune, er test vigtigt for at vinde kapløbet mod den engelske variant af Covid-19.

Stella Hansen uddyber, at man kan forvente, at den engelske corona-mutation kommer til Danmark og Helsingør Kommune til februar.

Annonce

Ventetid

Store dele af borgere og ansatte i Ældreplejen i Helsingør Kommune blev for en uge siden coronavaccineret. Vaccinationerne var frivillige, og selvom størstedelen valgte at tage imod, mangler flere ansatte stadig det efterspurgte stik.

- Vi ser frem til vaccinationen af vores medarbejdere, som har ansvar for borgere, som er særlig udsat for et alvorligt forløb med Covid-19, forklarer Stella Hansen.

Hun er glad for, at man i ventetiden, hvis man ønsker det, nu kan blive testet én gang ugentligt og på den måde forebygge smitteudbrud.

Annonce

Svenskere

Region Hovedstaden meddeler, at de kan hjælpe med udstyr og analyser af testresultater af op til 32.000 medarbejdere ugentligt, og at de forventer at køre ud til omkring 200 adresser i regionens mange kommuner.

Det er forhåbningen, at det nye initiativ kommer til at løse udfordringen med test af svenske sundhedspersoner, der pendler til Helsingør fra Sverige.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Sårbarhed på Kystbanen

Debat

Debat: Det er synd for dig. Og for mig

Annonce