Annonce
Helsingør

Flere tusinder vil gå til Helsingør: Nu går planlægningen i gang

Jakob Amsgaard, initiativtager til "En gåtur langs kysten 2019" ved træningsturen søndag i Helsingør. Foto: Jakob Amsg

Jakob Amsgaard, initiativtageren til "En gåtur langs kysten 2019", ryster ikke på hænderne, når mange tusinde mennesker den 1. juni giver sig til at gå op ad Strandvejen fra København til Helsingør. Han har tillid til den logistik, der er "indbygget" i denne form for fællesskab. Tre pitstop på de 45 kilometer planlægges.

Helsingør: Pladsen foran Karen Blixen-museet i Rungsted bliver pitstop, når op mod 7.600 mennesker den 1. juni går fra København til Helsingør i fællesskabet "En gåtur langs Kysten 2019".

Så mange har på nuværende tidspunkt meldt sig til på Facebook og at dømme på de sidste træningsgåture, så vokser fællesskabet sig stadig større og stærkere.

Karen Blixen-museet er præcis midtvejs på den 45 kilometer lange rute fra København til Helsingør og på pladsen vil det blive muligt at købe mad og drikkevarer.

Endnu to pitstop er under planlægning på ruten, men endnu ikke faldet helt på plads.

Annonce

Fællesskabet vokser

Søndag gik tæt på 2000 mennesker de ca. 13 kilometer fra Kulturværftet, nordpå ad Strandvejen til Hellebæk, ind til Hammermøllen og videre gennem skoven tilbage til golfbanen og den sidste del af strækningen gennem Kongens Have med flot kig til Øresund og Sverige.

- Vi kan se, at det antal, der "deltager" på Facebook, svarer godt til det antal, der møder op. Jeg tror, at fællesskabet vokser sig stadigt stærkere. Mange laver træningsaftaler med hinanden og holder hinanden oppe på at gå. Det her er meget livsbekræftende, siger initiativtager Jakob Amsgaard.

Annonce

Uden problemer

Søndagen på Helsingør-ruten forløb stille og roligt og tilsyneladende uden uheld eller problemer.

- Når så mange tusinde begynder at gå ud af København, vil det selvfølgelig være tæt pakket i starten. Men det spreder sig hurtigt ud. Jeg er sikker på, at det kommer til at forløbe roligt, selv om der er flere tusinde, der går.

- Det så vi også søndag i Helsingør, hvor nogle går lige igennem, andre valgte at holde pauser, blandt andet ved Hammermøllen, der viste sig fra sin mest magiske side i det skønne vejr i søndags. Nogle steder stoppede folk, hvis der var en bil, der skulle ud af en indkørsel, for at give plads. Det foregår uden stress, for der er ikke noget bestemt, vi skal nå. Alle kan have en plads i det her og folk passer på hinanden. Det er bemærkelsesværdigt, hvor stille der er, når så mange går sammen, siger Jakob Amsgaard.

Annonce

Folkefest

Den 1. juni håber han, at folk i Helsingør kigger en tur ned på pladsen foran Kulturværftet, hvor de gående fra København samles hen på eftermiddagen.

- Det er den slags, vi mangler i Helsingør. At folk kigger forbi, hygger sig, helt uforpligtende, siger Jakob Amsaard.

Næste træningstur på 15 kilometer foregår den 31. marts fra Fælledparken i København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat For abonnenter

Lad os lige tænke os om, inden vi drømmer os væk på bølgen blå

Annonce