Annonce
Helsingør

Flere uddannelser er på vej til Helsingør

Her på Kongevejen Skole vil en social- og sundhedshjælperuddannelse måske få plads inden længe. Foto: Lars Johannessen.
HF & VUC Nordsjælland er ikke den eneste uddannelsesinstitution med Helsingør-planer.

HELSINGØR: At HF & VUC bygger ny skole ved Kongevejen, er kun en del af en udvikling, som i de kommende år vil samle en lang række uddannelser i kanten af Helsingørs bykerne! Sådan håber politikerne i Helsingør Byråd anført af borgmester Benedikte Kiær.

- Det er en kæmpe gevinst for Helsingør, at vi får samlet flere uddannelser på et mindre område. Ved at samle uddannelserne omkring bykernen bliver der skabt et studiemiljø, som vi ikke har haft før, siger Kiær fra De Konservative.

HF & VUC Nordsjælland er således ikke alene om at ville rykke tæt på Helsingørs bykerne. Erhvervsudannelserne på Rasmus Knudsens Vej, U/Nord, planlægger at bygge en stor campusbygning tæt på Helsingør Station og Svingelport.

U/Nord arbejder desuden på at flytte bådebygger- og sejlmager-uddannelserne fra Hillerød til værftsbygningerne ved Helsingør. I den forbindelse skal der i givet fald bygges et skolehjem med boliger til eleverne et sted ved bykernen, måske på den såkaldte Kampfeldt-grund.

En social- og sundhedshjælperuddannelse ligger i dag på Rasmus Knudsens Vej - under SOPU H. Der bliver arbejdet på at flytte den uddannelse til Skolen ved Kongevejen, altså lige ved siden af HF & VUC Nordsjællands nye skole.


Det er en kæmpe gevinst for Helsingør

Benedikte Kiær, borgmester


Annonce

Flere grundkurser

Helsingør har et Scenekunstnerisk Grundkursus under HamletScenen i bygninger på Kronborg, og et Billedkunstnerisk Grundkursus er i øvrigt på vej til efteråret under Billedskolen i Toldkammeret. Desuden har Helsingør i årevis haft et Musikalsk Grundkursus på Musikskolen på Skolen ved Bymidten.

Der er en desuden halv læreruddannelse med base på Kulturværftet. Og på Marinebiologisk Sektion ved Øresundsakvariet har Københavns Universitet feltkurser for biologistuderende.

- Jeg kunne godt tænke mig, at vi får endnu flere håndværksuddannelser og kreative uddannelser til Helsingør, siger borgmester Kiær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce