Annonce
Helsingør

Folketingsmedlem stiller op til byrådet: Bergman er klar til valg

Birgitte Bergman foran Helsingør Rådhus og den byrådssal, som hun gerne vil sidde i som politiker. Foto: Lars Johannessen.
Birgitte Bergman håber på, at hun både skal arbejde på Christiansborg og på Helsingør Rådhus.
Annonce

HELSINGØR: For halvandet år siden, i juni 2019, blev konservative Birgitte Bergman valgt ind i Folketinget - måske som en overraskelse for nogle. Om et år håber Bergman på at blive valgt ind i Helsingør Byråd. Den aktive folketingspolitiker fra Snekkersten har nemlig besluttet også at gå ind i lokalpolitik og er klar til byrådsvalget i november 2021.

- Jeg brænder for min kommune og mit område. Derfor stiller jeg op. Men min tid på Borgen har lært mig, at der kan være en fantastisk sammenhæng mellem at arbejde på Christiansborg med lovgivning og så have fingeren på pulsen i forhold til, hvad der virker ude i kommunerne. Og så vil jeg gerne sørge for at skabe nogle ting, der gavner Helsingør, siger Bergman.

Politikeren nævner udgiften på 50 millioner kommunale kroner til kystsikring i Helsingør som et eksempel på, at der kan være idé i at sidde både i byrådet og i Folketinget. For Bergman mener, at staten bør betale en stor del af udgifterne, så kommunen kan slippe billigere.

- Det er et eksempel på, at det er vigtigt for mig at få fingrene længere ned i bolledejen i Helsingør. Jo tættere jeg kan komme på, hvordan man egentlig driver Helsingør Kommune, jo bedre kan vi skabe synergieffekter ind til lovgivningsarbejdet på Christiansborg. På Borgen er der alt for mange politikere, der ikke ved, hvordan tingene hænger sammen i kommunerne, konstaterer hun.

Annonce

Det andet mandat

Ved 2019-folketingsvalget Birgitte Bergman vandt De Konservatives andet mandat i Nordsjællands Storkreds foran mere rutinerede partifæller - blandt andet takket være 1.411 personlige stemmer fra Helsingør-vælgere til Bergman.

På Helsingør Rådhus er det den konservative Benedikte Kiær, der sidder på borgmesterkontoret og er partiets altdominerende stemmesluger. Derfor vil det overraske, hvis Birgitte Bergman kommer i nærheden af et lignende stemmetal som ved folketingsvalget. Det regner hun da heller ikke selv med.

- Jeg stiller mig meget ydmyg over for denne opgave, og jeg vil nødig sætte tal på, hvad jeg håber at få af stemmer. Jeg håber bare på, at nogle borgere vil sætte krydset ved mig, siger Bergman.

Benedikte Kiær fik 6.679 stemmer ved seneste byrådsvalg. Så når nu Kiærs navn også står på stemmesedlen næste år, hvorfor skal de konservative vælgere stemme på dig i stedet for på Kiær, spørger Helsingør Dagblad Birgitte Bergman.

- Fordi det er vigtigt at få et mangfoldigt byråd og en god bredde i den konservative gruppe. Og så er det vigtigt at få et folketingsmedlem ind i byrådet. Der er åbenlyst fordele ved det, siger hun.


På Borgen er der alt for mange politikere, der ikke ved, hvordan tingene hænger sammen i kommunerne


Annonce

Klar til dobbeltmandat

Nogle partier tillader ikke, at politikere sidder både i Folketinget og i en kommunalbestyrelse som Helsingør Byråd. Men De Konservative har ikke noget imod dobbeltmandater af den type, selv om kritikere ikke mener, at en politikere kan passe både Borgen og byrådet på samme tid.

- Jeg køber ikke den præmis. De fleste medlemmer af for eksempel Helsingør Byråd har et fuldtidsarbejde ved siden af. Og det er da ikke forbi, jeg ikke har masser af arbejde på Christiansborg, men jeg har også masser af energi. Det tror jeg, at folk, der kender mig, godt ved. Jeg får energi af at skabe resultater, og jeg har altid brændt for Helsingør, siger Bergman.

Birgitte Bergman er født og opvokset i Helsingør. Hun har arbejdet i det private erhvervsliv i årtier og har blandt andet beskæftiget sig med turisme, forretningsudvikling og markedsføring. 53-årige Bergman bor på Nørrevej i Snekkersten med mand og to døtre.

To genopstiller ikke

De Konservative er det største parti i Helsingør Byråd - med ni mandater ud af de 25.

To af de nuværende konservative byrådspolitikere stiller ikke op til valget næste år:

  • Mamet Naghidiani og Lisbeth Læssøe
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Bølge af positive coronatests: 12 institutioner i Helsingør ramt af smitte

Annonce