Annonce
Helsingør

Forældre bekymrede over mulig lukning af skoler og SFO før tid: - Det bliver en svær situation for mange familier, og eleverne er allerede bagud fagligt

For at begrænse den stigende smitte med coronavirus, anbefaler Epidemikommissionen, at folkeskoleelever bliver sendt hjem fra skole den 15. december til og med den 4. januar. Foto: Lars Johannessen
Epidemikommissionen har indstillet til regeringen, at skole og SFO bør holde julelukket allerede fra 15. december til og med 4. januar. Det bekymrer forældrerepræsentant i skolebestyrelse.

ESPERGÆRDE: Landets mange folkeskole-elever kan se frem til en tidligere - og længere - juleferie end planlagt, hvis regeringen følger indstillingerne fra Epidemikommissionen.

Anbefalingen er ifølge TV2, at alle grundskoleelever skal på juleferie allerede fra den 15. december og frem til 4. januar for at begrænse coronasmitte - og lukningen gælder også SFO’er og andre fritidstilbud. Der vil dog være mulighed for nødpasning for elever, der er omfattet af lukningen.

Det er en forlængelse af juleferien med fem dage i forhold til den oprindelige plan, da skolernes ferie under normale omstændigheder begynder 20. december og slutter søndag den 2. januar.

Annonce

Lukningen af SFO og andre fritidstilbud kan dog betyde, at mange forældre kan se frem til en hel del arbejdsdage med ungerne hjemme, da mange familier har regnet med pasning i dele af uge 51.

Det er rigtig ærgerligt, hvis de skal sendes hjem igen. Det bliver en svær situation for mange familier, og de store elever er allerede bagud fagligt, fordi de har siddet hjemme hele foråret

Klaus Mühlback, forældrerepræsentant

Klaus Mühlback, der er forældrerepræsentant og formand for skolebestyrelsen på Espergærde Skole, siger til Helsingør Dagblad, at han især er bekymret for, at en forlængelse af juleferien - hvis det bliver en realitet - kan ramme de ældste elever fagligt - også selv om det ikke drejer sig om så mange dage.

- Det er rigtig ærgerligt, hvis de skal sendes hjem igen. Det bliver en svær situation for mange familier, og de store elever er allerede bagud fagligt, fordi de har siddet hjemme hele foråret. I næste uge skal de op til terminsprøver, og sidste år fik de ikke lov til at holde prøver, siger Klaus Mühlback, der har et barn i 9.klasse på Tibberupskolen i Espergærde og et i 4. klasse på Snekkersten Skole. Han understreger, at han udtaler sig på egne vegne - og ikke på vegne af hele skolebestyrelsen.

Lad de ældste blive på skolen

Hvis en forlænget juleferie kommer på tale, så mener Klaus Mühlback, at man bør dele eleverne op, så det er de mindste, der bliver sendt tidligere hjem.

- Man bør dele det op, så det er de små elever i indskolingen, som ikke har et lige så stort undervisningsbehov, der bliver sendt hjem. Mange af de store elever er også blevet vaccineret, og selv om det ikke er en garanti for, at man ikke smitter, så bør det være med i overvejelserne.

For mange familier kan det blive et praktisk problem at få arbejdet til at gå op med børnenes forlængede juleferie, siger forældre-repræsentanten.

- Vi er selv heldige, at noget af vores arbejde kan klares hjemmefra, men for mange familier er det svært at få det til at gå op, siger Klaus Mühlback.

Tirsdag lød det fra statsminister Mette Frederiksen (S), at der er yderligere coronarestriktioner på vej. Hun gik dog ikke i detaljer. Regeringen holder pressemøde onsdag aften klokken 18.30.

Annonce
Helsingør For abonnenter

Ikonisk strandvejsvilla med en festlig historie solgt: - Der har været holdt nogle vilde abegilder

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør For abonnenter

Benzinbiler forbudt: Her kommer de nye parkeringspladser til elbilerne

Helsingør For abonnenter

Rift om boliger gør køberne mindre kræsne: - Pludselig larmer Kystbanen ikke så meget

Helsingør

Varsel om forhøjet vandstand mandag morgen: - Kan føre til lokale kystnære oversvømmelser

Navne

Indian er blevet redet af tre generationer og sætter fortsat tempo på morgenturene i skoven: - Han er en god ven, der puffer til mig på dårlige dage

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Erhverv For abonnenter

Klar tale fra formand for erhvervs- og industriforening: 'Dybt foruroligende' sag bør ende i fyring

Helsingør

Hvad giver man et fyrskib i gave: En ganske særlig 115 år gammel grøn silkegave

Helsingør

Pludselig forsvandt et fast element på Kulturhavnen: Hvad er der blevet af den store 'affaldsfisk'?

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Helsingør

Aleyna, Anton og Martine har testet tusindvis under pandemien: - Der er både sjove og ubehagelige oplevelser

Erhverv For abonnenter

Søren har knoklet i over 45 år, men får nej til tidlig pension: - Det er jo ikke for sjov, at man søger det her

Erhverv

Kommunen svarer igen efter kritik for sviner-mail: - Når fuld åbenhed ikke rækker

Annonce