Annonce
Helsingør

Forældre står bag ny grøn daginstitution i Hornbæk

Den nye private daginstitution får plads til 50 børn. Fra venstre ses initiativtager og bestyrelsesformand Fanny Killian, daglige leder Ditte Manderup Jepsen og souschef Mette Marker Naghdiani-Jensen. Foto: Torben Sørensen

Til januar åbner Hornbæk Private Børnehus. På nuværende tidspunkt er der oprettet en venteliste på 51 børn. - Vi opfylder et stort behov i Hornbæk. Der er mange forældre, der må sende deres børn i daginstitution i Ålsgårde, siger initiativtager Fanny Killian, som selv er småbørnsmor og formand for den private daginstitution.

Annonce

Hornbæk: Bygningen på Sauntevej 26, som tidligere har huset den kommunale daginstitution Vandtårnet, genopstår fra årsskiftet som daginstitution, nu som selvejende og privat institution.

- Vi glæder os rigtig meget til at slå dørene op. Vi har personalet på plads, og her og nu har vi en venteliste på 51 børn. Vi har alle sammen et stort netværk blandt børnefamilierne i lokalområdet. fortæller initiativtager Fanny Killian, som er formand for Hornbæk Private Børnehus og mor til tre børn på henholdsvis 10, syv og tre år. Yngste barn Colombus kommer til at gå i den nye daginstitution, fortæller hun.

Annonce

Plads til samlet 50 børn

Hun fortæller, at bestyrelsen bag den private daginstitution har fået mange positive tilbagemeldinger på initiativet.

- Vi har kun fået positiv feedback. Vi opfylder et stort behov i Hornbæk. Kommunen har lukket alle daginstitutioner. Lige nu er der kun Klatretårnet, og der er ikke nok pladser. I øjeblikket sker der en tilflytning af børnefamilier, siger Fanny Killian.

Den nye daginstitution får på papiret plads til 38 børnehavebørn og 12 vuggestuebørn.

- Vi regner kun med at optage 32 børnehavebørn med 16 på hver stue, men vi har sat antallet til 38 børn med muligheden for at tage flere ind, siger Fanny Killian.

Annonce

Bæredygtig institution

Bestyrelsesformanden fortæller, at den nye private daginstitution får en grøn profil.

- Det er den eneste rigige vej. Vi bliver en bæredygtig institution, både miljømæssigt og socialt og har lavet en aftale med plejehjemmet om besøgsdage, når de flytter ind det nye sted. Vi kommer også primært til at lave vegetarisk mad, og så satser vi på et jord-til-bord koncept. Vi skal ud og finde noget jord, hvor vi kan dyrke grøntsager, som børnene hjælper til med. Vi kommer også til at indrette daginstitutionen med genbrugsmøbler, fortæller Fanny Killian.

Annonce

Delvist udflytterbørnehave

Bestyrelsesformanden fortæller, at børnehavebørnene to dage om ugen kommer til at bruge naturen og lokalområdet som opholdssted det meste af dagen.

- Vi har ikke så meget plads på legepladsen til børnehavebørnene. Og derfor kommer vi til delvist til at være udflytterinstitution og dele børnehavebørnene op i to grupper på hver sin stue. To dage om ugen tager pædagogerne og børnene afsted om morgenen og bruger udeomgivelserne, det kan være stranden eller skoven, til at være i, fortæller Fanny Killian.

Vuggestuebørnene kommer til at have deres egen separate legeplads.

Annonce

Mange ansøgere

Bestyrelsen for den private daginstitution har en ambition om at ansætte primært pædagogisk uddannet personale, svarende til to tredjedele af de ansatte. Derudover vil der også blive ansat pædagogmedhjælpere.

- Vi har fået rigtig mange kvalificerede ansøgninger. Der er stor interesse for at være med til at sætte et aftryk og præge vores nye institution, fortæller hun.

Annonce

Godt klædt på

Fanny Killian og den øvrige bestyrelse har allieret sig med Landsorganiationen Danske Daginstitutioner, som er paraplyorganisation for selvejende daginstitutioner. Bestyrelsen har også haft kontakt med den private daginstitution Stauninggården i Helsingør for at høre om forældrenes erfaring med at etablere privat daginsititution.

- Vi føler os rigtig godt klædt på. Det har været et langt træk. Vi har været i gang siden januar måned og blev godkendt af kommunen i november. Her og nu er udlejer i gang med at færdiggøre de sidste istandsættelser af lokalerne, så vi er klar til at åbne i starten af januar måned, fortæller Fanny Killian.

Den kommunale daginstitution Vandtårnet blev nedlagt i 2015 og har i de forløbne år været benyttet til mindre erhverv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Sport

Bagom Bolden: Formentlig ikke set bedre

Annonce