Annonce
Helsingør

Formand: "Det er en milepæl for svømmeklubben"

Betina Svinggaard fra idræts-og fritidsudvalget og svømmeklubbens formand Lars Heeno Rasmussen (midten) var begge glade for den nye aftale. Foto: Torben Sørensen

En vigtig kontrakt for Helsingør Svømmeklub blev underskrevet lørdag.

Annonce

Helsingør: 08.30 lørdag morgen blev kontrakten underskrevet, der fortsætter samarbejdet mellem Helsingør Kommune, Dansk Svømmeunion og Helsingør Svømmeklub.

Hovedformålet er at videreudvikle Helsingør Svømmeklub som et samlingssted for årgangssvømmere i lokalområdet omkring Helsingør, hvilket er en rolle som svømmeklubsformand Lars Heeno Rasmussen er stolt over.

- Jeg ser det som en milepæl i klubbens historie, da det bekræfter den gode udvikling vi har gang i. Fremtiden ser bestemt lys ud og vi er glade for fortsat at have status som talentudviklingscenter i Team Danmark-regi, siger Lars Heeno Rasmussen.

Aftalen er en forlængelse af den tidligere aftale fra 2017, der dog har fået et markant ansigtsløft.

Fællesskabet forpligter sig til at udvikle trænestaben, forbedre drylandkoncpetet med specialiserede fysioterapeuter og målrettet styrketræning samt opstarte træningssamlinger for både juniorer og seniorer på tværs af klubberne i Nordsjælland.

Derudover skal der ansættes en klubkoordinator, som skal varetage partnerskabssaftalen.

- Det bliver en person, som blandt andet skal være med til at professionalisere frivilligheden omkring klubben. Vi ser frem til at få styrket vores setup, da det kommer til at sikre både ny viden og kontinuitet i svømmeklubben, siger Lars Heeno Rasmussen.

Annonce

De bedste rammer

Med aftalen fortsætter Helsingør Svømmeklub med at være blandt de ni klubber i Danmark, der har en partnerskabsaftale med Svømmeunionen.

Otte ud af de ni er på samme niveau som Helsingør Svømmeklub, hvor kun Aalborg svømmeklub er den eneste, som går under ’high performance center’.

Allan Jørgensen er leder af Talent og Elite i Helsingør Kommune, der er en del af samarbejdsaftalen.

Han møder dagligt flere af de lokale unge svømmere, som får stor gavn af den nye aftale.

- Det er super godt for Helsingørs talenter, at vores svømmeklub er en af de udvalgte klubber. Det giver os bedre mulighed for at fortsætte udviklingen i talentmiljøet i vores område, forklarer Allan Jørgensen.

Han mener, at samarbejdet tilbyder de bedst mulige rammer for de lokale svømmere, da det er i tæt samarbeje med Svømmeunionen .

Selvom formålet med aftalen er at skabe et regionalt svømmekraftcenter, er målet på længere sigt at skabe flere svømmere, som kan begå sig på nationalt niveau.

- Allerede nu har vi en række rigtig dygtige svømmere i Helsingør, og vi håber at bringe så mange lokale talenter som muligt til et nationalt niveau. På den lange bane så vi gerne, at nogle af der repræsenterer Danmark i udlandet, siger Allan Jørgensen.

Annonce

Brugerne skal inddrages

Det sidste punkt i aftalen tager udgangspunkt i, at Helsingør Kommune har afsat 88 millioner kroner til en ny svømmehal plus 20 millioner til renovering af den gamle.

Her vil Helsingør Talent og Elite, Helsingør Svømmeklub og Svømmeunionen alle være en del af beslutningen om, hva den nye hal skal indeholde.

Betina Svinggaard er formand for idræts- og fritidsudvalget og var lørdag med i svømmehallen.

For hende giver det god mening, at brugerne af den nye svømmehal er med til at bestemme indholdet.

- Man kan kun glæde sig over, at vores talent og elitemiljø er så godt, at denne her aftale fortsætter. Det forudsætter naturligvis, at vi inddrager svømmeklubben og svømmeunionen, når vi skal bygge vores nye svømmehal, siger udvalgsformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Klumme: De forbandede gule

Annonce