Annonce
Sport

Formand om kaos: Dybt skadeligt for dansk håndbold

Inden for de næste tre uger skal DHF's repræsentantskab afgøre Nordsjælland Håndbolds skæbne. Foto: Lars Johannessen

Et DHF-møde vil inden for tre uger bestemme, om nedrykningsdom over Nordsjælland Håndbold står ved magt.

Annonce

Håndbold: Dansk håndbold blev tirsdag kastet ud i et nedrykningskaos af stormstyrke, da Håndboldens Appelinstans konstaterede, at prof-udvalget under Dansk Håndbold forbund ikke havde hjemmel til at tage den beslutning, som blandt andet sendte Nordsjælland Håndbold ud af landets bedste række. Derfor blev afgørelsen annulleret.

De nedrykningsdømte Nordsjælland Håndbold (herreliga), EH Aalborg (dameliga) og Odder (herre 1. division) havde appelleret beslutningen. Klubberne mener ikke, at udvalget har beslutningskompetencer til at afgøre sæsonen, som det skete den 7. april.

Formanden for Dansk Håndbold Forbund, Per Bertelsen, sidder også for bordenden i Udvalget for Professionel Håndbold.

- Jeg er selvfølgelig meget overrasket over appelinstansens afgørelse, for jeg er overbevist om, at vi tog alle de forholdsregler, vi kunne, ved at rådføre os med husets jurister. Jeg anser situationen for dybt skadelig for dansk håndbold, men når det er sagt, så tager vi appelinstansens beslutning til efterretning og arbejder derudfra, siger han.

Annonce

Forventer samme dom

Over prof-udvalget findes to instanser. DHF-bestyrelsen og repræsentantskabet. Sidstnævnte er øverste beslutningsled, og inden for de kommende tre uger vil der blive afviklet et repræsentantskabsmøde, hvor trådene skal redes ud.

- Jeg kan ikke forestille mig, at vi ikke ender med en løsning, som matcher den, der blev taget i Udvalget for Professionel Håndbold. Vi har efter min bedste overbevisning vendt de sten, der kunne vendes, og der var absolut enighed om beslutningen i udvalget. Derfor vil det undre mig meget, hvis repræsentantskabet ændrer udfaldet, siger Per Bertelsen.

- For 12 år siden lagde repræsentantskabet beslutningskompetencen over til Udvalget for Professionel Håndbold i forhold til administrationen af ligaen og 1. division. Det forventer jeg, at man står ved på det kommende møde i repræsentantskabet, fortsætter DHF-formanden.

DHF-dommen, der rykkede Nordsjælland og EH Aalborg ud af herre- og dameligaerne og kårede Aalborg Håndbold og Team Esbjerg til mestre faldt på en paragraf, der handler om beslutningers endelighed. Altså at afgørelser ikke kan appelleres.

Prof-udvalget mener, at det havde hjemmel til en endelig beslutning. Appelinstansen er af en anden opfattelse, og derfor blev den vidtrækkende beslutning annulleret.

Siden tirsdag har kritikken været markant. Og håndboldfans i Danmark kigger måbende til fra sidelinjen.

- Det har selvfølgelig været nogle hektiske dage, og jeg har som formand fået min del af kritikken, men det har jeg det fint nok med. Jeg er helt overbevist om, at vi har gjort vores forarbejde, så godt som muligt, når vi nu ikke er jurister. Vi skal være enige i udvalget, og det var vi, siger Per Bertelsen.

Annonce

Ingen var inhabile

Udvalget for Professionel Håndbold består af tre repræsentanter fra DHF og tre medlemmer fra Divisionsforeningen. Der sidder altså repræsentanter fra klubberne, der kan have egeninteresser i beslutninger. Snakken om inhabilitet vil DHF-formanden ikke høre tale om.

- Det er sådan, at såfremt et medlem er inhabil i en sag, så er vedkommende ikke med i beslutningen. Samtidig skal der være fuld enighed, og er der bare en, som rækker hånden op og er imod et forslag, så falder det. Længere er den ikke, og jeg vil på det kraftigste afvise, at der har været inhabile parter i beslutningen om at stoppe denne sæson, lyder det fra Per Bertelsen.

Nordsjælland Håndbold og de øvrige tvangsnedrykkede klubber ønsker en løsning, hvor der kåres oprykkere og mestre, men hvor nedrykningen annulleres. Det betyder, at der kommer flere hold i ligaerne, og det mener Per Bertelsen og DHF's prof-udvalg ikke, at der er plads til i Håndboldens sæsonkalender for 2020-21.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes, og baråbningstider udvides i fase 4  

Debat

Klumme: De forbandede gule

Annonce