Annonce
Erhverv

Formand slår alarm: - Frisørerne ringer til mig. Der er mange, der snart lukker

- Hvis ikke genåbningen kommer inden for få dage, så ser vi de første konkurser og menneskelige tragedier. Frisørerne er hårdt pressede. Også af det sorte marked, siger formand fgor frisørmestrene på Sjælland. Foto: Henning Bagger
- Hvis de ikke får lov til at genåbne nu, så kommer lukninger og konkurser til at slæbe et spor af fyringer, tvangsauktioner og menneskelige tragedier med sig, siger formand for DOFK, Danmarks Organisation for selvstændige Frisører og Kosmetikere, Pia Hansen.

ERHVERV: - Jeg ved, at der er flere selvstændige frisører, der er meget tæt på at lukke. Det er ikke et spørgsmål om uger, men om dage, hvis der ikke bliver genåbnet, hellere nu end i morgen.

Formand Pia Hansen, formand for afdeling Sjælland og Bornholm i DOFK, Danmarks Organisation for selvstændige Frisører og Kosmetikere, slår alarm.


Annonce

De fleste frisørmestre er som regel personligt ejede firmaer. Og når de lukker deres forretning, skal de for det første afskedige deres medarbejdere og elever. Dernæst lurer den personlige nedtur og tragedie.

Pia Hansen, formand for DOFK på Sjælland


Alene de sidste par dage har hun fået en håndfuld opringninger fra selvstændige, erfarne frisørmestre med ansatte, som er lige ved at dreje nøglen. Corona-nedlukningen har nået sin grænse for dem. Økonomisk kan de ikke klare mere.

Håbløs situation

De fleste frisørmestre er som regel personligt ejede firmaer. Og når de lukker deres forretning, skal de for det første afskedige deres medarbejdere og elever. Dernæst lurer den personlige nedtur og tragedie. For de hæfter selv for forretningen, og derfor er der risiko for, at de også må gå fra deres hjem, sælge bilen, hesten og så videre. Jeg har eksempler på frisører, der under nedlukningen må betale 10.000 kroner om måneden pr. ansat af egen lomme. Og dem, der har mistet helt op til 400.000 kroner af egen lomme og uden indtægt.

- Hjælpepakkerne er ikke gode nok. Derfor står vores virksomheder i denne håbløse situation, siger Pia Hansen.

Om DOFK

  • DOFK Sjælland - Danmarks Organisation for Frisører og Kosmetikere, har 400 medlemmer på Sjælland og Bornholm.
  • Hovedstadsområdet har sin egen afdeling.
  • På landsplan har DOFK 2300 medlemmer
  • Der findes dog et langt højere antal frisørforretninger, idet langt fra ale er medlem af brancheorganisationen

Som organisationsformand er hun stor modstander af ordningen med, at frisører må tage hjem til kunderne privat og klippe.

Annonce

Stop hjemmeklip

- Mange frisører har helt styr på rengøring efter hver kunde, netop på grund af de restriktioner, der kom efter den første nedlukning. Samtidig har de fleste et online-booking system og har derved kontaktoplysninger på deres kunder, hvilket gør smitteopsporing meget nemmere. De frisører, de ligger og kører ud, kan desværre nemt komme til at bære smitten med sig. Derfor appelleres der til at lade være med hjemmeklip, så det ikke er den smittebæring, der hindrer salonerne i at åbne hurtigst muligt, siger Pia Hansen.

Annonce

Lave smittetal

Hun bekræfter samtidig den erfaring, som kommer fra de to frisørmestre i Helsingør, som Helsingør Dagblad har talt med.

- Der er mange frustrerede frisører rundt omkring i landet, der møder deres kunder på gaden - nyklippede. Det giver i høj grad frustrationer, da det jo ikke er de første kunder, der kommer tilbage i salonerne.

- Smittetallene er meget lave. Vi har styr på hygiejnen, så giv os lov til at åbne vores frisør- og kosmetikervirksomheder igen, siger Pia Hansen.

Annonce
Navne For abonnenter

Røvlækker på Instagram: Jeg vil gerne være bedre til at vise min egen uperfekthed

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Henrik har tilbagelagt tusindvis af kilometer på en cykel, som ikke kan bevæge sig: - Det sociale er drivkraften

Helsingør For abonnenter

Efter selvmord på Espergærde Gymnasium tog 20-årige Sixten til psykolog: Nu opfordrer han andre til at række ud efter hjælp

Nordsjælland

Pløjede fodboldbane helt i stykker: Fundet da politiet så møgbeskidt bil

Danmark For abonnenter

Anbefaling: Fem krimier til uhyggelig efterårs-læsning

Espergærde

Fuld mand forsøgte røveri mod ung kvinde: Bilen stoppede midt i vejkryds

Helsingør For abonnenter

'Islam er den eneste levemåde, der kan befri kvinder i vesten': Onsdag morgen forsøgte ekstremister at påvirke gymnasieelever

Danmark

Hvad er værst - laks eller ost? Vi behøver hjælp til at handle klimavenligt

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Helsingør

Vicerektor om tragisk faldulykke: - Vi håber med alt, hvad vi kan krydse, at vores elev kommer sund og rask tilbage til skolen

Danmark For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Debat For abonnenter

Zar hører hjemme her: Men projektet har ikke fået den opbakning, det fortjener

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Debat

Debat: - Det er min datter, det går ud over. Det er min datter, de ikke har tid til

Annonce