Annonce
Danmark

Forsigtig tyvstart på grænsehandlen: - Hvor er alle folk henne?

Der var ikke kamp om parkeringspladserne ved de forskellige grænsesupermarkeder i Harrislee. Foto: Henrik Dürr
Tyskland overraskede fredag med at melde ud, at grænsen igen var åben. Det betød dog ikke, at danskerne valfartede syd for grænsen lørdag formiddag for at grænsehandle.
Annonce

Grænsehandel: - Hvor er alle folk henne?

Sådan lød det spontant fra Jørn Sørensen fra Tinglev, da han sammen med sin kone lørdag formiddag steg ud af sin bil på parkeringspladsen ved Fleggaard i Harrislee.

Ægteparret var taget syd for grænsen, fordi Tyskland noget overraskende fredag bekendtgjorde, at grænsen igen var åben for alle danskere og ikke kun for dem, der har et anerkendelsesværdigt formål.

De fleste havde forventet, at det først ville ske tirsdag, og det er måske forklaringen på, at folk ikke valfartede ned til de forskellige grænsesupermarkeder lørdag.

- Jeg havde forventet, at der ville være en stor kø, men måske ved folk ikke, at tyskerne har åbnet grænsen. Det kan måske også skyldes det dårlige vejr, siger Jørn Sørensen, der selv hørte om grænseåbningen lørdag morgen i radioen.

Grænsen til Tyskland har været lukket i knap tre måneder, og Jørn Sørensen er glad for, at den nu er åben igen.

- Vi er vant til at grænsehandle, og vi har savnet det. Nogle gange kombinerer vi det også med en tur til Flensborg, siger han og tilføjer, at der står øl, vand og dagligvarer på indkøbssedlen.

Annonce

Lakrids til konen

Det var både hos Fleggaard, Poetzsch og Fakta i Harrislee, at der lørdag formiddag ikke var kø på parkeringspladserne, og Otto Duborg havde slet ikke åben.

Det kom også bag på Erling Hammer, der havde taget turen syd for grænsen fra Fredericia.

- Jeg havde forventet, at der ville være flere mennesker, men mange har nok planlagt først at tage herned i næste uge, siger Erling Hammer, der allerede fredag aften hørte, og Tyskland havde besluttet sig for at åbne grænsen for alle.

Erling Hammer vidste også lige, hvad han skulle have.

- Jeg skal have øl og vin, mandler og nødder, lakrids til konen og sodavand, siger Erling Hammer, der grænsehandler omkring tre gange om året.

Anja Borchert-Iversen er derimod en del oftere at finde i grænsesupermarkederne. Hun bor nemlig i Padborg og tager derfor ofte turen over grænsen.

Anja Borchert-Iversen var også noget overrasket over, at der ikke var flere danskere i Tyskland.

- De fleste tror nok, at grænsen først åbner på tirsdag, siger hun og smutter ind i Fleggaard for at købe nogle sodavand.

Annonce

Undren hos politiet

Det var en meget underlig fornemmelse igen at kunne køre stille og roligt over den dansk-tyske grænse efter omkring tre måneders nedlukning. Der var hverken tyske betjente eller betonklodser at se.

Ved grænseovergangen i Padborg stod dansk politi derimod klar til at kontrollere, hvem der blev lukket ind i Danmark. Her kunne man konstatere, at det ikke kun var kunderne, der undrede sig over, at der var så få mennesker i grænsesupermarkederne lørdag formiddag.

Politiet undrede sig også over, at der ikke var mere at lave.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Klumme: De forbandede gule

Coronavirus

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes og baråbningstider udvides

Annonce