Annonce
Helsingør

Fra fængsel til hjemmeplejen: Denis tager ledelsen helt ned på gulvet

Denis Pejkic er distriktsleder i hjemmeplejen, men er fast udekørende, så han altid er i kontakt med de kollegaer, som er kernen i hjemmeplejen. Foto: Charlotte de la Fuente
Denis er leder i hjemmeplejen, men hver anden uge forlader han skrivebordet og tager med ud til de ældre. På den måde kommer han tættere på medarbejderne og oplever deres hverdag med glæde og frustrationer.

SOS SOSU: Denis er en leder helt tæt på sine medarbejdere. Hver anden uge blokerer han kalenderen en formiddag eller eftermiddag og hopper på cyklen sammen med en medarbejder og besøger borgerne.

- De ved det ikke på forhånd, siger Denis Pejkic, som er distriktsleder i hjemmeplejens Distrikt 1, Team B.

- Medarbejderne får først at vide om morgenen, at jeg kører ud med dem, på den måde bliver det et mere realistisk billede af deres hverdag, og det har medarbejderne selv opfordret til.

Annonce

En udekørende leder

Han gør det ikke for at overvåge medarbejderne. Tværtimod. Han er med for at komme tættere på de 30 sosu’ere og sygeplejersker, han er leder for. ’Nærværende ledelse’ hedder initiativet.

- I starten kan nogle af dem være mere alvorlige, men de sænker skulderne i løbet af dagen. Nogle vælger at snakke om arbejdet, mens andre taler om ting, der rører sig i privaten. Begge dele er med til, at vi lærer hinanden bedre at kende, forklarer han.

Og det er ikke den eneste fordel ved at være med de udekørende kollegaer.

- Jeg ser en tryghed mellem borgerne og medarbejderne, og også en stor hjælpsomhed medarbejderne imellem. Hvis en borger for eksempel selv har klarer morgenmaden, så de er færdig tidligere end forventet, så tilbyder de at hjælpe en kollega, fortæller han.

Samtidig både ser og mærker han det tidspres, som både sosu’erne og sygeplejerskerne lever med hver dag.

- Til hver opgave får man et antal minutter, som er politisk bestemt. Hvis man har været der før, så går det hurtigere, end hvis man skal ind til en ny og lige skal finde ud af, hvor knivene er, og tallerknerne står, inden man kan smøre en mad, forklarer han.

Og den slags kan være vanskeligt at planlægge efter.

Annonce

Glad på arbejde

Tiltaget er en del af Helsingør Kommunes strategi. Denis’ plan er at komme med alle medarbejderne på arbejde, også de timelønnede. Målet er en højere trivsel og bedre arbejdsmiljø, så de bliver i jobbet i hjemmeplejen.

Det ønsker enhver virksomhed, men hjemmeplejen har i høj grad brug for det, efter Arbejdstilsynet gav dem et påbud om at sikre et bedre psykiske arbejdsmiljø.

Samtidig skriger ældreplejen på arbejdskraft, og igennem længere tid har både hjemmeplejen og plejehjem haft et hav af ledige stillinger. Et bedre arbejdsmiljø betyder, at medarbejderne bliver længere i jobbet, og arbejdspladsen får nemmere ved at tiltrække nye medarbejder.

Det er ikke for at kontrollere medarbejderne, men selvfølgelig opdager man nogle ting, og så tager vi en snak om det

Denis Pejkic

- De mange tiltag i forbindelse med nærværende ledelse har været med til at fastholde og rekruttere medarbejdere i Distrikt 1, så der på nuværende tidspunkt kun mangler at blive besat få stillinger, fortæller Denis stolt.

- Når vi mangler at få besat en stilling, så skal vi have en vikar ind, og det går ud over kontinuiteten og kvaliteten hos borgerne, forklarer han.

Kontinuitet betyder, at de ældre får besøg af de samme hjemmeplejere og undgår skiftende vikarer med alt, hvad det kan medføre af gener for dem, der har brug for pleje.

Annonce

Fra fængslet til hjemmeplejen

Selv om Denis er med ude, er det ikke nødvendigvis ensbetydende med, at han lige kan give et nap med.

- Jeg hjælper med de ting, jeg kan, og prøver ikke at gå i vejen, siger Denis, som kommer fra et job i kriminalforsorgen.

Han var fængselsbetjent i Vestre Fængsel i syv år, inden han tog lederuddannelsen og fortsatte som leder først i Vestre Fængsel, siden i Helsingør Arrest. Med 10 års ledelseserfaring søgte han nye udfordringer og fik det i et tilsvarende job i hjemmeplejen med et større ansvarsområde.

Rent fysisk flyttede Denis blot arbejdsplads et par hundrede meter længere hen ad vejen, men han trådte ind i en helt ny verden.

Denis Pejkic tog lederuddannelsen i Kriminalforsorgen, men har arbejdet i hjemmeplejen i tre år nu. Foto: Charlotte de la Fuente

Efter tre år i stillingen er han nu med til at løfte kvaliteten, blandt andet ved at tage med de udekørende medarbejdere og konstant at have fokus på nærværende ledelse.

- Der har ikke været negative tilbagemeldinger, kun positive. Min oplevelse af teamet er, at de er meget åbne overfor nye tiltag, siger Denis og tilføjer:

- Det er ikke for at kontrollere medarbejderne, men selvfølgelig opdager man nogle ting, og så tager vi en snak om det.

En af de ting, han har opdaget, er, at borgerne jævnligt beder om hjælp til opgaver, som ikke står på en køreliste.

En bedre ældrepleje

Nærværende ledelse er blot er et af en række tiltag, der skal forbedre medarbejdernes motivation og trivsel og få de pressede sosu’ere og sygeplejersker til at blive i jobbet. Andre steder i hjemmeplejen og på plejehjem afprøver de andre tiltag.

En bedre velkomst

Et sted har de indført en velkomstpakke til nye medarbejdere, andre steder har de et on-bording projekt, hvor nye medarbejder bliver en slags føl i starten, så der bliver taget ekstra hånd om dem, indtil de er selvkørende.

På plejehjem deltager en leder ved måltider, hvor de også får talt med beboerne, og der bliver holdt 1:1 samtaler med medarbejderne, hvor der bliver talt om stort og småt. Og et sted i hjemmeplejen mødes alle medarbejderne om morgenen.

Meningen er at afprøve, hvad der virker, og gøre de gode ting til en fast rutine der, hvor det giver mening.

Bedre uddannede

Samtidig arbejder kommunen målrettet med at videreuddanne personalet med en række forskellige kurser. De tilbyder også sosu-hjælpere at uddanne sig til assistenter, hvor de får en hjælperløn under uddannelsen. Siden 2017 har 21 taget imod det tilbud og 10 mere er i gang lige nu.

Hjemmeplejen i Helsingør Kommune består af fire distrikter med tre-fire teams i hver og 12 distriktsledere. Dertil kommer syv plejehjem og Helsingør Rehabiliterings- og Træningscenter.

- En borger kan for eksempel spørge, om du ikke lige vil hjælpe med at hente en flyttekasse ned fra loftet. Hvis man har tid, så kan man det. Dilemmaet er, at så kan der være en forventning om, at der også er tid til lidt ekstra næste gang, men det er der som regel ikke, forklarer han.

Han har også fået en større forståelse for de opgaver og udfordringer, som medarbejderne står med i hverdagen.

Annonce
Helsingør For abonnenter

For 29.5 mio. kroner får du årets dyreste sommerhus: - Det er helt perfekt

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Helsingør

Peter leder plejehjem med top trivsel: - Vi er et lille sted, og det skaber en tæthed og samhørighed

Helsingør For abonnenter

Blå blok bestemmer: Her skal nyt plejehjem ligge

Espergærde

Central vej lukkes og busruter lægges om: Sådan ændres trafikken i Espergærde i de næste uger

Helsingør

Usundhed i Helsingør: For meget alkohol, nikotin, junkfood og for lidt motion: - Unge piger mistrives

Fyret topchef får gyldent håndtryk på adskillige millioner efter amputationsskandale

Helsingør

SOSU-krisen  kradser i Helsingør: Kære politikere, har I sovet i timen?

Helsingør For abonnenter

Familier i Espergærde ånder lettet op efter ændring i lokalplan: 'Det var et reelt scenarie at flytte herfra - nu har vi ro i sjælen'

Børn og virksomhed kan sagtens gå hånd i hånd: Camilla er mor til tre og har en virksomhed i rivende vækst

Helsingør

Knivsvingeri i Hornbæk efter mislykket besøg hos lokal sex-arbejder: Svenskere taget med blodigt Rolex-ur

Vi mistede to personer, da Sydney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med "ekstra cheese". Den anden lærte vi aldrig at kende

Helsingør

Helt slut med testcenter i Helsingør: Så få lod sig teste på den sidste åbningsdag

Navne For abonnenter

Et-årige Monas familie gør det, mange andre drømmer om: Familien har opsagt bolig og job for at kaste sig ud i et vildt eventyr

Helsingør For abonnenter

Maria ventede på et opkald fra kæresten Albert Dyrlund  - i stedet fik hun sit livs værste besked

Annonce