Annonce
Helsingør

Fra to til slet ingen busruter på Gefionsvej: - Jeg har meget svært ved at forstå det

Viviane Daugaard kan godt selv klare turen hen til Irma. Men her bor mange med rollator, siger hun. Foto: Lars Johannessen

HELSINGØR:  Det nye forslag til et helt nyt busnet i Helsingør tager ikke meget hensyn til dem, der går dårligt og bor midt imellem byens "fingerplan" af veje ud ad byen.

- Jeg har meget svært ved at forstå det, hvis politikerne går med til helt at fjerne busserne fra Gefionsvej, som går på tværs, siger Viviane Daugaard. Hun har selv nem adgang til bussen op og ned ad Gl. Hellebækvej, men kommer til at savne at kunne køre med bussen til Irma.

- For få år siden havde vi to busser i timen, nu er der kun én, og den kører kun i den ene retning. Men i den nye plan er der slet ingen busser på Gefionsvej, og man vil fjerne stoppestederne, så der ikke er håb om, at de kommer igen, forklarer hun.

Annonce

Svært med rollator

Viviane Daugaard bor i højhusblokken på Gl. Hellebækvej, og som tidligere sygeplejerske sørger hun for at holde sig i god form, så hun mener nok, at hun selv kan klare turen til fods. Det bliver værre, når hun skal hjem med varerne.

- Og jeg tænker på alle dem i Sundparken og andre boliger langs Gefionsvej og de tilstødende veje, som kun kan komme rundt med rollator. De magter måske ikke at råbe op, men de kommer virkelig til at kunne mærke det, siger Viviane Daugaard.

Annonce

Det nye bussystem

Forslaget til nyt busnet er udarbejdet af Movia og Helsingør Kommune og er lige nu til politisk behandling i udvalgene. Grundtanken i det nye net er at styre pengene derhen, hvor der er flest passagerer - for at få flere til at bruge busserne.

På Gefionsvej kører der i dag kun servicebussen 840 - og kun i den ene retning. I det nye net skal alle buslinjer følge samme rute frem og tilbage, men linje 840 skal overtage den rute, som i dag køres af linje 353 ad Esrumvej.

Tidligere kørte linje 347 fra Hornbæk en afstikker ad Gefionsvej til Hellebo Park, men nu kører den direkte til Snekkersten Station. I det nye busnet  kører linje 347 i stedet ad Esrumvej til og fra Helsingør Station.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Overlæge med speciale i overvægtige børn: Det ligger dybt i os, at når vi er kede af det, så propper vi noget i munden

Annonce