Annonce
Espergærde

Frans Rasmussen drømte om et Shakespeare-kor

Frans Rasmussen blev 76 år. Foto: Lars Johannessen.
Annonce

DØDSFALD:  Pianisten og dirigenten Frans Rasmussen er død, 76 år. Han boede i mange år på Skrænten i Espergærde med sin kone, operastjernen Anne Margrethe Dahl, men for et par år siden flyttede de til lille hus på landet ved Store Heddinge.

Frans Rasmussen var en elegant og alsidig musiker og en inspirator ud over det sædvanlige. Han kom allerede som 16-årig på Musikkonservatoriet og uddannede sig til både pianist, dirigent og hørelærepædagog.

Højdepunkterne i karrieren var chef for Livgardens Musikkorps, docent ved Musikkonservatoriet og kapel- og syngemester på Det kongelige Teater. Men sit største publikum fik han for en halv snes år siden på tv, hvor Frans Rasmussen lærte helt almindelige mennesker at synge i kor og var dommer i programmet "Maestro".

Herefter lod han sig lokke til at skrive sine erindringer, og ved udgivelsen i 2015 fortalte han om sin drøm om at skabe et stort Shakespearekor, der kunne samle både professionelle og amatører til Hamletspillene og andre begivenheder.

Det blev dog kun til et musikalsk samarbejde med Hamlet Scenen, og Frans Rasmussen var i flere år en veloplagt vært og dirigent for Hamletspillenes afsluttende koncerter på Kronborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Husk lige mundbindet

Danmark

Krav, undtagelser og straf: Her er alt, du bør vide om reglerne om mundbind

Annonce