Annonce
Helsingør

Frygtet coronavariant lukker Helsingør-cafe: "Det har kæmpestore konsekvenser. Det er ikke til at holde ud"

- Jeg græd så meget i går aftes, da jeg fik beskeden, siger Lene Lissau, som står i spidsen for Kadetten på Kronborg. Privatfoto.
Ingen er umiddelbart smittet, men alle skal i selvisolation. Nedlukningen rammer også fem elever, som skulle have haft studenterhuen på.

HELSINGØR: Fredag skulle have været en festdag. Fem elever fra uddannelsestilbuddet Kadetten skulle have haft studenterhuen på - og åbningen af ishuset Brohuset ved Kronborg var også en del af det planlagte program for de kommende dage. Men nu er alt aflyst og alle elever og personale er sendt hjem. Den kedelige besked tikkede ind sent i går aftes klokken 22.30.


Jeg føler mig simpelthen så skyldig. Det har så kæmpestore konsekvenser. Det er nærmest ikke til at holde ud

Lene Lissau, direktør Kadetten


Annonce

- Jeg er simpelthen så ked af det. Jeg græd så meget i går aftes, da jeg fik beskeden. Vi har fem STU-elever, der ikke kan få huen på, og som må aflyse deres planlagte fejring og fest med familie og venner. Vi skulle også have åbnet Brohuset ( ishuset ved Kronborg, red) i morgen og vores nye mediehus. Nu er alt aflyst, siger Lene Lissau, direktør for Cafe Kadetten, som også huser et uddannelsestilbud af samme navn.

To har været i nærkontakt med smittet

Det er den særligt smitsomme og muterede corona-variant Delta, der er årsag til nedlukningen. To personer fra Kadetten, herunder Lene Lissau, har været i nærkontakt med én, der er smittet med delta-corona-varianten.

- Jeg var til et studentergilde i Roskilde i lørdags, som foregik udenfor. En af gæsterne blev efterfølgende konstateret smittet. Og da det er  deltavarianten, bliver der ikke taget nogle chancer. Så skal alle i isolation med det samme, og der skal også sættes smitteopsporing i gang. Jeg føler mig simpelthen så skyldig. Det har så kæmpestore konsekvenser. Det er nærmest ikke til at holde ud, siger Lene Lissau, som også selv, sammen med sin nærmeste familie er gået i isolation.

Annonce

Fejring til august

Også en anden person fra Kadetten, har fået besked på at have været i nærkontakt med en smittet i forbindelse med et arrangement i København i weekenden, oplyser Lene Lissau.

Kadetten er indtil videre lukket fra onsdag den 30. juni til og med fredag den 2. juli. Ingen på Kadetten er umiddelbart smittet - men før alle har fået svar på deres test, er det ikke muligt at åbne hverken cafe eller uddannelsestilbud. Ansatte og elever og deres nærmeste familie skal testes negative to gange  før isolationen ophører og stedet kan åbne igen. Om alt går vel, åbner Kadetten igen på lørdag.

- Vi arbejder på en løsning så alle eller nogle få kan få huen på fredag. Hvis ikke det kan lade sig gøre bliver det til august, vi holder en fest, siger Lene Lissau.

Annonce

Ingen grund til bekymring

Hun påpeger, at gæster der har besøgt Cafe Kadetten mandag eller tirsdag ikke behøver at lade sig teste, ifølge retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen.

- Der er ikke nogle gæster, der behøver været bekymret.  Som jeg har fået det oplyst, kræver det, at man er i nærkontakt i  mindst 15 minutter med én, der er smittet, for at være i risikozonen. Jeg har ikke været i tæt kontakt med nogle gæster de pågældende dage, siger Lene Lissau.

For Lene Lissau er nedlukningen et scenarie, som hun havde håbet på, ikke at skulle ud i igen.

- Det er ubærligt og også skræmmende, også når man ser på, hvad der foregår ude i verden, siger Lene Lissau.

Det er Styrelsen for Patientsikkerhed der har ansvaret for at holde øje med smittespredning og som tager kontakt til kommunerne i det øjeblik, der er brug for  kommunen skal have en rolle.

- Vi bliver kun kontaktet,  hvis styrelsen mener, der er brug for vi træder ind og håndterer et udbrud. Som jeg er informeret her og nu, er vi ikke blevet kontaktet, siger Martin Deichmann, områdeleder for kommunikation, Helsingør Kommune.

Lene Lissau oplyser, at selvisolationen ikke omfatter dem, der er fuldt vaccinerede, altså har fået to stik for mindst 14 dage siden for tidspunkt for smitterisiko.

Annonce
Espergærde For abonnenter

Efter voldsomt overfald på elev i Espergærde: Sådan vil skolen håndtere sagen

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Medaljer til to stærke kvinder: Birgit og Lillian fik flot hæder

Espergærde For abonnenter

Espergensere vil undgå kloak-bøvl: - Bør ikke være den enkelte borger, der skal stå for det

Helsingør

Nu er politiet inddraget i sag om vold på Tibberupskolen

Navne For abonnenter

Lægerne kunne ikke stille noget op: Ole brugte den sidste tid på at skrive "dagbog" om sit liv til børnebørnene

Helsingør

Så du den også? - Mystisk 'kampvogn' spottet ved lokal skole

Espergærde For abonnenter

Bilister holder på cykelstien og parkerer ulovligt i sidegader: Nu kommer skole med opråb til forældre

Navne For abonnenter

Mindeord: Farvel til en helt særlig jazzmusiker

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Navne For abonnenter

De fleste har dette mirakel i køkkenet: Far og datter har brugt et år ved komfuret

Debat For abonnenter

Ulovlig moske: Muslimer svigter ved ikke at deltage i samtalen

Navne

Præsten er for længst steget ned fra piedestalen: - Det vigtigste er at være vedkommende for de unge

Annonce