Annonce
Helsingør

Fuckfingeren er fjernet – nye hænder kommer til

Annonce

HELSINGØR: Historien om det kunstneriske indslag i flygtningedebatten på Kulturhavnen er nået verden rundt et par gange, siden de første hænder dukkede op af vandet og prydede siderne i Helsingør Dagblad. Skamferingen af den ene hånd, så den blev forvandlet til en fuck-finger, var kun med til at sætte ekstra kolorit på fortællingen.

Gerningsmændene, der efterlod et brev underskrevet »de hætteklædte«, har endnu ikke givet sig til kende, men det har personen bag det originale værk overfor Dagbladet. Han vil dog stadig ikke stå frem ved navns nævnelse i avisen, og går derfor under synonymet »JB«.

Nu er et nyt kapitel i sagaen om de mystiske hænder så blevet skrevet. Den famøse fuck-finger er nemlig fjernet. Vi tog selvfølgelig straks kontakt til »JB«, der kunne fortælle at afmonteringen af den skamferede hånd er et resultat af en aftale mellem kunstneren selv, og arkitekten, der tager sig af Kronborg for Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme, Uffe Kjerulf.

– Det er mig, der har været nede og fjerne hånden. Jeg har haft en rigtig god snak med Uffe, som er glad for hænderne, men mente at fuck-fingeren skulle fjernes. På en måde er det lidt ærgeligt, for jeg synes virkelig, at det var fedt, at de gjorde det. Det skabte jo ekstra opmærksomhed omkring min kunst, og satte ekstra gang i netop den debat, jeg forsøgte at skabe. Men når det er sagt, har jeg også mine egne ego-æstetiske grunde til at fjerne den. Jeg synes jo ikke fingeren ligefrem den pynter på havnen, og det er jo stadig mit værk på en måde.

Nu har arkitekten og kunstneren så angiveligt haft et møde, og udover fjernelsen af den groft gestikulerende finger, betyder det ifølge »JB« at nye hænder vil dukke op i bybilledet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Den ukendte hospitalsnormering

Annonce