Annonce
Helsingør

Fundet på de sociale medier: Unge bag hærværk får regning

Michael Lagoni er tilfreds med, at de tre unge hærværksfolk er blevet fundet . Foto: Lars Johannessen
Tre unge havde smidt cafeborde og andet op i springvand på Simon Spies Plads.
Annonce

HELSINGØR: Det var i ventetiden på et tog, at tre drenge fra lokalområdet fik en dårlig idé, da de natten til søndag kom forbi Simon Spies Plads i Helsingør og så, at der på pladsen stod caféborde og stole fra en café og en ølbar samt en trillebør med blomster. Op i springvandet med hele halløjet, tænkte de tre. Og vupti, så var fontænen fyldt med ting, der ikke hørte til dér.

Trioen havde næppe forestillet sig, at de et halvt døgn og lidt til senere skulle stå på Simon Spies Plads igen - sikkert med tømmermænd og forhåbentligt dårlig samvittighed. De blev nemlig genkendt via billeder fra en overvågningsvideo, som også viste, at de stjal nogle cykler på pladsen.

- Vi trykprøvede billederne i vores private omgangskreds. De unge mennesker ved jo alt om hinanden takket være de sociale medier. Alle ved, hvor alle er. Og det tog fem-syv minutter, så var de genkendt, forklarer Michael Lagoni, indehaver af Lagoni Kaffebar på Simon Spies Plads.

Fundet på Facebook

Mange Helsingør Dagblad-læsere havde lyst til at kommentere historien om Simon Spies Plads-hærværket på Facebook:

"De unge skal sove nogle dage i buret ... uden toilet papir."

"Afstumpethed... alkoholtåge er ingen undskyldning. Idioti!"

"De burde få en røvfuld!"

"Det er disse unge mennesker, der aldrig har fået lært hjemmefra, at der er noget der hedder grænser!"

Annonce

Ikke politianmeldt

Lagoni fik at vide, at en af drengene var på arbejde i et supermarked. Og kaffeejeren tog derfor på indkøb.

- Jeg så ham og spurgte til hærværket et par gange. Anden gang indrømmede han, at de havde havde lavet noget lort, mens de kedede sig. Jeg betragter det som drengestreger, og vi lavede en aftale om, at de skulle møde op søndag aften og blandt andet ordne beplantningen. Det gjorde de så, forklarer Michael Lagoni.


Det tog fem-syv minutter, så var de genkendt

Michael Lagoni, kaffeejer


Oprindeligt overvejede Lagoni og andre erhvervsdrivende på Simon Spies Plads at politianmelde hærværket. Men nu er den plan aflyst. Til gengæld får de tre unge nok en regning fra kommunen.

- Bassinet i springvandet var jo blevet fyldt med jord. Så kommunen var nede og tømme det og fjerne jorden. Kommunens folk skriver sikkert nogle timer på en regning og sender den til de unge, forklarer Michael Lagoni.

Hvem er den hjælpsomme mand?

Michael Lagoni sender en tak af sted til den mand, der søndag formiddag brugte tid på at rydde op i springvandet på Simon Spies Plads efter hærværket - helt af egen drift.

- Jeg ved ikke hvem, det er. Men det var flinkt gjort, og jeg giver gerne en kop kaffe for at sige tak, forklarer Lagoni, indehaver af Lagoni Kaffebar.

Sådan så springvandet på Simon Spies Plads ud søndag formiddag. Men en flink mand ryddede op, før kaffeejer fik afsløret hvem, gerningsmændene var. Foto: Michael Lagoni
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce