Annonce
Alarm 112

Genboer i åben slåskamp: Nu skal 43-årig voldsdømt mand fra Hornbæk mentalundersøges

Det var her på Sauntevej Hornbæk, voldsoptrinnet fandt sted. Foto Lars Johannessen
Fronterne blev trukket op under behandlingen af en voldssag i Helsingør Ret fredag formiddag. Men domsmandsretten troede mere på offerets og vidnernes forklaring end på den tiltaltes. Han er tidligere straffet for vold og skal nu mentalundersøges.

Helsingør-Hornbæk: Fredag sad en 43-årig mand fra Hornbæk endnu engang på anklagebænken i Helsingør Ret tiltalt for vold. Han har en tidligere voldsdom på sin straffeattest, og fredag formiddag var han tiltalt for vold mod sin genbo på Sauntevej.

Han nægtede sig skyldig i de nye tiltaler. Ja, han har faktisk anmeldt offeret for vold mod sig selv. Men politiet har indstillet efterforskningen af den anmeldelse.  Den 43-årige klagede til statsadvokaten, men heller her fik han medhold.

Fredagens retssag endte med, at den 43-årige blev fundet skyldig i anklagen for vold.

Annonce

Den tiltalte stod til fra to til fire måneders ubetinget fængsel, hvis retten da ikke havde besluttet, at han skal mentalundersøges.

Fængsel eller behandling

Afhængig af lægernes konklusioner, og de ventes ikke at ligge klar før til efteråret, vil der enten blive udmålt en regulær fængselsstraf til manden, eller en form for behandlingsdom.

Den tiltaltes udlægning af hændelsen på vejen mellem de to genboers bopæle den 12. november sidste år  kunne på flere punkter næsten ikke være mere forskellig end dem, offeret og flere vidner kunne fortælle. Det blev da også deres  udlægning af hændelsen, der kom til at veje tungest på domsmandsrettens vægtskål.

Ifølge den 43-årige, så trængte genboen ind i hans bil, mens den stod i tomgang ud for den tiltaltes værksted på Sauntevej, og slukkede for motoren. Det skete, mens bilens ejer var inde på værkstedet for at pakke nogle varer. Genboen trykkede også på hornet, og det fik den tiltalte til at fare ud til bilen, da han troede, den var ved at blive stjålet.  Da han så genboen inde i køretøjet prøvede han at komme ind for at trække nøglen ud af tændingen.

Annonce

Slog ham med en skovl

Men så langt nåede han ikke, for inden da havde genboen ifølge den dømte hentet en skovl, som stod bag bilen, og han lagde an til at slå ham i hovedet med den. Bilens ejer værgede for sig og fik knubs på hånden, da den tog imod tøjet fra skovlbladet. Han forsøgte at skubbe genboen fra sig og ville vriste skovlen fra ham.

- Jeg var faktisk i chok og jeg kunne se ondskaben i hans øjne, sagde den 43-årige, som måtte holde pauser under sin forklaring, fordi gråden steg op i ham.

Annonce

"Skovledans" på vejen

Men genboen holdt fast i skovlen og de to trådte ud i en bizar skovledans, som førte dem tværs over kørebanen, hvor flere biler måtte standse, og helt over på den modsatte side. Her faldt genboen over en stensætning og havnede på en grønsvær ud for sin egen ejendom.

Med det sluttede konfrontationen ifølge den dømte, som over for retten påpegede, at han havde fået psykiske mén af overfaldet og ikke længere kunne formulere sig så godt, som han kunne tidligere.

- Den er blandt andet helt gal med kommateringen, lød det fra den 43-årige.

Annonce

Lang tids chikane mod genboen

Over for den forklaring stod genboens. Og han havde som nævnt en anden version af forløbet. Kort fortalt, så havde  den 43-årige gennem lang tid  - blandt andet - terroriseret ham med høj musik fra sine parkerede biler, som kunne stå uden for hans ejendom med dieselmotorer i tomgang i timevis.

Den eftermiddag i november dukkede han op i en bil, som han parkerede halvt  ude på fortovet, halvt inde på sin ejendommen med motoren kørende.

Så blev det for meget for genboen. Han gik over til bilen med sin skovl, kastede sig ind bag rattet og slukkede motoren. Undervejs kom han til at trykke på bilens horn.

Annonce

Trusler og ukvemsord

Den 43-årige stormede ud og overfusede ham med trusler og ukvemsord. Han slog ud efter genboen, som trak sig tilbage og beskyttede sig med sin skovl.

De endte ovre på genboens side af vejen, hvor denne faldt omkuld. Mens han lå på jorden tildelte den dømte ham flere knytnæveslag, inden han gik over til sig selv igen.

Offerets udlægning af forløbet blev i store træk bekræftet af flere af de indkaldte vidner.

Rettens skyldkendelse og beslutning om en mentalundersøgelse af den 43-årige kan ikke ankes.

.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce