Annonce
Helsingør

Georg Poulsen og Thomas Nielsen bliver hædret med værftsnavne

Thomas Nielsen Passagen eller måske Sydvestpassagen? (Foto: Lars Johannessen).
Annonce

NAVNGIVNING: Georg Poulsens Plads eller Troels Kløvedals Plads… Eller måske noget helt tredje. Det var forslagene til navngivningen af pladsen, der ligger mellem M/S Museet for Søfart og værftsbygningerne, som politikerne i Helsingør Byråds udvalg for by, plan og miljø skulle vurdere på et møde forleden. Og valget faldt på…Georg Poulsens Plads som en hyldest af den gamle smed, fagforeningsboss og tillidsmand på Helsingør Værft, der døde i 2014.

Ledelsen i Helsingør Kommunes Museer havde før mødet understreget, at det var afgørende at inddrage værftsområdets historie i så høj grad som muligt i forhold til navngivningen.

Samtidig advarede Helsingør-museerne dog mod, at politikerne tog en forhastet beslutning. I stedet ønskede museumsfolkene, at kommunen udformer nogle principper, som der kan navngives efter på værftsområdet i de kommende år.

- Jeg foreslog derfor, at vi så tiden an og ventede på, at vi finder ud af, hvordan vi vil bruge værftsområdet permanent. Navngivning er vigtigt, og man skal passe på. Det haster jo ikke med de navne på værftsområdet. For der kommer ikke til at være nogle adresser på dem alligevel, siger Christian Holm Donatzky, radikal formand for udvalget.

Enhedslisten var med på idéen om at udsætte navngivningen. Men Socialdemokratiet og De Konservative sidder på flertallet i udvalget og ønskede at navngive pladsen allerede nu.

- Jeg har ikke noget specielt forhold til vejnavne og den slags. Men Georg Poulsen har da haft betydning for værftet, forklarer Jens Bertram, konservativ politiker.

Georg Poulsen var i sin tid fællestillidsmand på Helsingør Værft og senere formand for Dansk Metal. Han blev efterfulgt af Thomas Nielsen, der nu får en passage på værftsområdet opkaldt efter sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce