Annonce
Øresund

Glæder sig til genåbning: - Folk skal bare komme!

Forsea ser frem til at byde ødegårdsejerne velkommen ombord på HH-færgerne. Foto: Lars Johannessen
Den gradvise genåbning skaber glæde hos Forseas direktør, som glæder sig til ødegårdsejernes rejser. Dog har han få forbehold.

ØRESUND: Et bredt flertal i folketinget har vedtaget en gradvis genåbning af samfundet, som begynder 21. april. Blandt andet kan danskere, der ejer en ødegård i Sverige, se frem til at kunne besøge huset igen.

- Det er positivt, og jeg er glad for, at genåbningen sker gradvist og ikke først fra medium maj, som jeg havde forventet, siger direktør i Forsea, Kristian Durhuus, til Helsingør Dagblad.


Annonce

Der kommer ikke til at være kø eller ventetid, vores kapacitet kan sagtens følge med. Folk skal bare komme – man kan altid komme med

Kristian Durhuus, direktør for Forsea


Han er dog stadig noget afventende, da der fortsat er en del ting, der skal klarlægges, inden han tør juble:

- Rejserne forudsætter selvfølgelig, at der er et let dokumenterbart coronapas og at landene accepterer hinandens, uddyber han.

Også Birgitte Bergman, som er lokalt folketingsmedlem for De Konservative, glæder sig over genåbningsplanen, som hun selv har forhandlet på plads sammen med de andre partier.

- Jeg er super glad for, at vi nu har en plan for at kunne sende vaccinerede og coronatestede rejselystne danskere ud af landet og samtidig - fra midt maj - modtage svenskerne, uden at de skal 10 dage i isolation, siger folketingsmedlemmet.

Masser af plads

Ødegårdsejerne udgør cirka 10 procent af Helsingør-Helsingborg færgernes samlede antal årlige rejsende. Det bringer færgernes kapacitet op på 50 procent, da lastbilchauffører og pendlere, som har rejst frem og tilbage i hele coronaperioden, udgør 40 procent.

- Der kommer ikke til at være kø eller ventetid, vores kapacitet kan sagtens følge med. Folk skal bare komme – man kan altid komme med, understreger Kristian Durhuus.

Forsea-færgerne kan hver især rumme 30 lastbiler, 140 personbiler og 1200-1300 passagerer.

De resterende 50 procent af de rejsende er turister, men netop denne gruppe må vente lidt endnu, nemlig til 14. maj.

- Det betyder jo enormt meget for Helsingør, at vi igen kan få besøg af endagsturister fra særligt Sverige, og derfor var det også vigtigt for mig, at vaccinerede borgere kan rejse ud og at borgere fra Schengen-landene kan rejse ind i Danmark, hvis de er vaccinerede, siger Birgitte Bergman.

Annonce

Forsigtig optimisme

Netop turisterne glæder Kristian Durhuus sig også til at se igen.

- Jeg håber på en normal sommer og måske endda en bedre sommer i 2021 og 2022 end vi er vant til, fordi de nordiske lande generelt ses som sikre at rejse i, siger han.

Noget tyder da også på, at mange har trang til at rejse til nabolandet. Alene i påsken oplevede Forsea en stigning på 50 procent flere rejsende sammenlignet med påsken sidste år – som dog også var under corona.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Søren stod på speederen for at redde sine dyr: - Så ringede naboen og spurgte hva' faen det var for en måde at køre på

Annonce