Annonce
Sport

Godt råd før gyserkampen: Pas på vinden, FC Helsingør

Den tidligere folketingspolitiker Morten Marinus fra Nordjylland fotograferet hjemme i Snekkersten torsdag iført en Saltum-trøje. Han giver gode råd til FC Helsingør før skæbnekampen på lørdag. Foto: Lars Johannessen.
Morten Marinus er tidligere viceborgmester i Jammerbugt og kender derfor alt til klubben, der kan koste Helsingør oprykningen på lørdag.
Annonce

BOLD: Der er måske ikke så mange helsingoranere, der jævnligt lige kommer forbi Jetsmark Stadion, som - alt andet end tilfældigt - er placeret præcist midt imellem de to byer Kaas og Pandrup ikke så langt fra Blokhus i det nordjyske. Lørdag spiller FC Helsingør en uhyggeligt spændende skæbnekamp på det stadion, og heldigvis har Morten Marinus et par gode råd klar.

Morten Marinus er politiker fra Dansk Folkeparti, har været medlem af Folketinget og har i syv år også siddet i byrådet og været 1. viceborgmester i Jammerbugt Kommune. Og det er netop Jammerbugt FC, som FC Helsingør skal møde på udebane lørdag eftermiddag i sæsonens sidste kamp.

Helsingør Dagblad har kontaktet Marinus, i dag bosat i Snekkersten, for at få et godt råd til Helsingør-holdet, der skal bruge mindst uafgjort mod nordjyderne.

Og som Bob Dylan sang, the answer, my friend, is blowin' in the wind...

- Vestenvinden står altså ind over den bane. Den kender Jammerbugt-spillerne jo alt til. Og jeg tror, at FC Helsingør skal håbe på vindstille lørdag eftermiddag, ellers kan det virkelig overraske. Vinden er den største udfordring for hold, der ikke kender den bane, siger Morten Marinus.

Annonce

Lægger sig ikke ned

Lige nu lover DMI roligt vejr i Nordjylland lørdag, så FC Helsingør må krydse fingre og ben for, at den vejrudsigt holder.

Ellers kan man få problemer med at sikre sig det ene livsnødvendige point, der sender Helsingør tilbage i 1. division.


Vinden er den største udfordring for hold, der ikke kender den bane

Morten Marinus, politiker og Jammerbugt-ekspert


- Jammerbugt er enormt formstærke for tiden. De står knaldskarpt defensivt, og de lægger sig ikke ned. De vil gerne ende bedre end de lokale konkurrenter i rækken. Og de har slet ikke noget imod at stikke en kæp i hjulet på Helsingør, som på de kanter jo ikke regnes for andet end et københavnerhold, forklarer Morten Marinus.

Annonce

Skal rykke op

Politikeren besøger jævnligt området, hvor han selv har spillet fodbold i de lavere rækker for Hune og Saltum. Men lørdag holder han med FC Helsingør.

- Jamen, Helsingør skal bare rykke op i år. Så som minimum skal der et point med hjem, pointerer han.

Skæbnekampen for FC Helsingør

FC Helsingør ligger til oprykning til 1. division før sæsonens sidste kamp.

På lørdag klokken 14 møder FC Helsingør Jammerbugt FC i Nordjylland.

FC Helsingør skal mindst have et point for uafgjort med sig hjem. Ellers kan Aarhus Fremad snuppe oprykningen for næsen af Helsingør.

Og lige til sidst forklaringen på, hvorfor Jetmark Stadion - eller Sparekassen Vendsyssel Arena, som Jammerbugts hjemmebane også hedder - ligger akkurat midt imellem Pandrup og Kaas.

- Det er to byer, som elsker at hade hinanden. I gamle dage endte en kamp mellem Pandrup og Kaas altid med slagsmål. I 70'erne fusionerede man de to klubber, men det nye idrætsanlæg blev bygget lige præcis midt mellem de to byer, så ingen blev sure, forklarer Morten Marinus.

Politikeren kender i øvrigt formanden for Jammerbugt FC. Og Marinus lover Helsingør Dagblad at give ham et kald med en opfordring til ikke at give FC Helsingør alt for meget modstand på lørdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce