Annonce
Sport

Goliat gav David klø i Helsingørhallen

Andrteas Magaard scorede Nordsjællands eneste føringsmål - til 1-0. Der fra tog Champions League-finalisterne fra Aalborg over. Arkivfoto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Nordsjælland Håndbold var på vej ind i en gigantisk lussing, da de rejste sig i anden halvleg og viste, at de i gode perioder kan matche de bedste - men der er stadig lang vej op.

Håndbold, liga: Oprykkerne mod mestrene eller David mod Goliat om man vil udspillede sig lørdag eftermiddag i Helsingørhallen, da Nordsjælland Håndbold tog imod mestrene fra Aalborg Håndbold.

Men modsat historien i Det Gamle Testamente, så var det denne den store, som gav den lille klø. Det hele blev afgjort ganske hurtigt, og i første halvleg var der ikke en eneste plads på banen, hvor hjemmeholdet bare næsten matchede gæsterne fra Nordjylland - de seneste tre års danske mestre.

Hjemmeholdet startede på bolden, Andreas Magaard scorede til 1-0, og det var sidste gang i kampen, at Simon Dahls tropper havde færten af point. Med undtagelse af et rigtig godt kvarter i anden halvleg, hvor Nordsjælland indhentede 7 af de 10 mål, de var nede, var gæsterne klart stærkere.

Annonce

Stor fysisk forskel

Aalborg scorede nærmest efter behag på hele buen, og det var der slet ikke noget modtræk til i NH-værktøjskassen. Aalborgs mandskab har en utrolig fysisk fremtoning. Dem som ikke rammer cirka 200 centimeter ser nærmest små ud, og den fordel udnyttede gæsterne overlegent.

Når det endelig lykkedes at komme igennem, har Aalborg i Mikael Aggefors en verdensklasse-keeper, som pillede pynten af Nordsjællands skytter gang på gang, og der gik det meste af en halvleg, før Frederik Andersson i den anden ende fik snuppet et Aalborg skud.

Derfor var kampen også længe afgjort, da de to hold gik til pause. Nordsjælland Håndbold udlignede til 2-2, og der fra stak Aalborg af med ekspresfart.

Midt i første halvleg havde hjemmeholdet otte minutters scoringspause, og da Jeppe Cieslak endelig fik netmaskerne til at blafre efter to brændte friløbere og 18 minutters spil kunne han kigge op på måltavlen 5-11. Ved pausen dannede lysdioderne tallene 9 og 16.

Annonce

Fremragende NH-fight

Massakren så ud til at fortsatte efter pausen, og efter tre minutter var forskellen 10 mål, og så skulle alle nordsjællandske kræfter sættes ind på at begrænse ydmygelsen - men det var det unge mandskab klar på.

Det krævede nogle flotte redninger fra Frederik Andersson, som blev modsvaret med mål i den anden ende, og Nordsjælland nærmede sig stille og roligt. Selvom forspringet naturligvis var stort til et pointgivende-comeback, så var det ikke så langt fra, da Kasper Kisum fik NH helt op på minus tre midt i anden halvleg. Det fortjener ros, at oprykkerne på i så høj grad formår at løfte sig så gevaldigt, efter at være blevet kørt ud af brættet.

I slutfasen fik Aalborg igen snuden i sporet, og det lykkedes med nogenlunde sikkerhed at køre sejren hjem, der lidt unødvendigt med Nordsjælland-briller endte på syv mål.

Helsingør-publikummet kunne slutteligt alligevel juble over en af byens egne drenge, Magnus Kronborg, kom ind og satte to flotte mål ind.

Et hæderligt nederlag, der ikke kan bruges til meget i tabellen, men det mentale indtryk synes fornuftigt i Nordsjælland-lejren.

Næste opgave er på udebane mod Bjerringbro-Silkeborg på fredag.

Nordsjælland - Aalborg

26-33 (9-16)

Jeppe Cieslak (7), Tobias Jørgensen (6),Kasper Kisum (3) Jesper Dahl (2), Magnus Kronborg (2),  Hakan Sahin (2), Andreas Magaard (2), Nichlas Hald (2).

Annonce
Sport For abonnenter

Live: Hvem slutter fredagen på førstepladsen i 1. division?

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Omstridt by-forum lukker: - Kritikken har været hård

Helsingør For abonnenter

Kæmpe kloakregning på vej til lokale boligejere: - Det er ikke rimeligt

Sport

Anfører ude i topbrag: Skal giftes

Erhverv

Genstart efter en svær tid: Nu sprøjter den tidligere vaskehal sunde chokolader ud

Snekkersten

Ups - forkert adresse: Politi og redningsmandskab kørte forgæves

Helsingør For abonnenter

Koster tæt på en milliard kroner: Her skal Espergærdes veje og indkørsler graves op, så kloakvandet ikke ender i Øresund

Sport

Stadig ingen point: - Det er alt for tidligt at bekymre sig

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Helsingør

Første private lejer til nyt sundhedshus er på plads: - Vi vil gerne sætte endnu en nål på landkortet i Helsingør

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Kultur

Guide: Fem ting du kan opleve til kulturnat i Hornbæk og Tikøb

Erhverv For abonnenter

Festen udebliver for de erhvervsdrivende til kulturnat i Hornbæk: - Vi tjener ikke på det

Debat

Klumme: Udkantsdanmark, taberlandet - hvis det findes i virkeligheden, så har jeg endnu ikke fundet det

Annonce