Annonce
Helsingør

Grænsekontrol koster 100 mio. kroner

Der vil fremover blive foretaget stikprøver af rejsende på vej ind i Danmark fra Sverige, som det skete her i Helsingør tirsdag morgen. Foto: Lars Johannessen Foto: Lars Johan

Den nye grænsekontrol mod Sverige løber op i 100 millioner kroner, oplyser justitsministeren.

Annonce

Helsingør: Tirsdag begyndte politiet på den grænsekontrol mod Sverige, som regeringen har besluttet at indføre.

Nu har justitsministeren også sat en pris på grænsekontrollen, skriver Jyllands-Posten. Det gør han i et folketingssvar efter et spørgsmål stillet af Alternatives folketingsmedlem Sikandar Siddique.

Grænsekontrollen mod Sverige, som løber de næste seks måneder, og det tilhørende Center for Politisamarbejde og Kriminalitetsbekæmpelse i Øresundsregionen koster 100 millioner kroner, fremgår det.

Udgifterne til de seks måneders midlertidige grænsekontrol mod Sverige forventes at udgøre cirka 35 millioner kroner.

Det nye Center for Politisamarbejde og Kriminalitetsbekæmpelse i Øresundsregionen - også kaldet Joint Analysis Team - og styrket samarbejde med svensk politi forventes at koste cirka 65 millioner kroner årligt, fremgår det af folketingssvaret.

Grænsekontrollen blev præsenteret i oktober som en del af en sikkerhedspakke, som justitsminister Nick Hækkerup (S) fremlagde.

Grænsekontrollen mod Sverige skal blandt andet imødegå truslen fra grænseoverskridende kriminalitet og terror, lyder det.

Sverige har allerede kontrol den anden vej mod Danmark.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

FC Helsingør tabte til Superligahold

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Debat

Debat: DBU udviser ikke loyalitet

Annonce