Annonce
Helsingør

Grænsetrafik: Nu kan danskere rejse frit til Sverige

Helsingborg ligger igen helt åben for danskere. Fra den 31. maj har de svenske myndighed droppet alle krav om at se coronapas før man kan komme ind i landet. Foto: Lars Johannessen
- Nu står døren til Sverige på vid gab, fastslår ForSea-direktør, Kristian Durhuus. Han håber nu på en helt normal sommer for færgerne, selv om svenskerne lige nu holder sig fra Helsingør.

Kristian Durhuus, administrerende direktør for ForSea, så det ved selvsyn. Tre unge danske piger, der havde fundet ud af det. De tog færgen til Helsingborg og kom i land uden problemer. For der er ikke længere krav om hverken coronapas eller testbeviser, når man skal besøge Sverige.

ForSea-direktøren håber, at det går op for mange andre danskere, at netop den 31. maj er dagen, hvor danskere frit kan rejse til Sverige. Helt frit. Man behøver ikke længere vise en gyldig coronatest for at komme ind i landet. Eller som Kristian Duurhus konstaterer det:

- Døren til Sverige er slået op på vid gab.

Annonce

Den svenske beslutning om at stoppe begrænsningerne for de nordiske gæster betyder, at danskerne nu igen kan besøge Helsingborg eller deres svenske sommerhuse, hvad enten det gælder en kort smuttur, et weekendophold, eller en ferie.

Normal sommer

For ForSea er beslutningen noget, der nu får rederiet til at forvente en helt normal sommer med masser af færgegæster. Og selv om der kan være forskellige restriktioner, så forventer Kristian Durhuus også, at nordeuropæerne i bilafstand til Sverige igen vil komme på besøg. Ikke mindst når et fælles europæisk coronapas fra 1. juli bliver en realitet.

Som dansker kan man forvente nogenlunde samme forhold som i Danmark, fortæller Kristian Durhuus. De svenske restriktioner, der har størst betydning, er, at der stadig er en begrænsning i, hvor mange der må forsamles, for eksempel må man kun være fire omkring et bord.


Jeg ville ønske at vi havde gratis tests som i Danmark, men vi har nok Sveriges billigste coronatest lige nu

Kristian Durhuus


Til gengæld skal man som danskere måske ikke være så bekymret for smittefaren. I hvert fald ikke, hvis man kun lige krydser grænsen:

- I Skåne er smittetallet lavere end i Region Hovedstaden, selv om det er højere andre steder i landet, fortæller Kristian Durhuus.

Annonce

Dyre svenske tests

Selv om ForSea nu ser frem til en normaliseret trafik til Sverige, så er trafikken den anden vej stadig et smertensbarn. For selv om Danmark også har lempet på sine restriktioner, så er der stadig én ting, der mere end noget andet bremser for svenske besøg: Coronatesten.

- Vi har ingen svenske turister i øjeblikket, konstaterer Kristian Durhuus. Forklaringen er enkel: I Sverige koster det mellem 400 og 1600 svenske kroner at få en test.

- Vi er ved at have alle, der er plus 50 år vaccineret, så de har et coronapas, men hvis man er mellem 15 og 50 år, så skal man stadig have en gyldig test, der er mindre end 72 timer gammel, fortæller Kristian Durhuus.

Annonce

Sveriges billigste

Han håber derfor, at de danske myndigheder snart, som de svenske, dropper coronatest-kravet. ForSea venter dog ikke passivt, men har selv iværksat et initiativ, hvor de tilbyder at teste passagerne med en særlig færgerabat.

- Jeg ville ønske at vi havde gratis tests som i Danmark, men vi har nok Sveriges billigste coronatest lige nu, siger han. Selv om de nuværende coronabenspænd hæmmer trafikken til Danmark lige nu, forventer ForSea-direktøren også her en normal sommer.

Annonce
Hornbæk For abonnenter

Sandra lader ukrudtet vokse vildt: Vi skal simpelthen stoppe med at slå hinanden i hovedet med, hvordan vores haver ser ud

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Vitaminindsprøjtning efter corona: Sådan vil 58 foreninger rejse sig

Helsingør For abonnenter

Politikere efter kritik af kommunens behandling af sårbare: Sådan vil vi løse problemerne

Debat

Klumme: To stik betalt af skatten

Sport

Kom med på det eneste wildcard: 17-årige Olivia imponerede ved EM i golf

Helsingør For abonnenter

Selvmordstruede Marcus fik flere afslag på botilbud: Nu kritiserer Ankestyrelsen kommunen

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Helsingør

Unge holdt højlydt fest på skole

Helsingør For abonnenter

827 boliger i kommunen har stået tomme i mere end tre måneder - men ingen ved hvorfor

Helsingør

Brødrene har arbejdet sammen i 30 år: Der findes ikke noget lignende i hele kommunen

Nordsjælland

To borgere holdt 37-årig tilbage: Havde stjålet breezers i Netto

Debat For abonnenter

Byggebøvl og -forsinkelser: Kommunen har ikke udvist rettidig omhu

Hornbæk

Efter seks måneder: Komiker har solgt kæmpe-villa i Hornbæk

Annonce