Annonce
Helsingør

Gratis: 1.000 løg til de sultne forårsbier

Jannemieke Nootebbom er klar til at dele gratis krokus- og skilla-løg ud på fredag.

Af Claus Kjærsgaard

Annonce

ÅLSGÅRDE/HORNBÆK: Hvis man vil have et rent miljø, så må man selv gøre en indsats. Det ser ud til at være tankegangen hos initivatet Ren Nordkyst, der er sat i gang af Jannemieke Nooteboom fra Ålsgårde og Winnie Bergstedt fra Hoyrnbæk.

Tidligere har de to på eget initativ besøgt genbrugspladsen i Skibstrup og uddelt gratis trailernet, for at mindske affaldet på vejen til genbrugsstationen.

I foråret delte de bivenlige blomsterfrø ud og på fredag kan man møde dem igen i Ålsgårde og Hornbæk. Da de delte blomsterfrø ud fik de nemlig en del donationer, og dem har de nu investeret i løg.

Derfor vil Jannemieke og Winnie Bergstedt nu uddele 500 krokusløg og 500 skillaløg til private haveejere, Begge planter har den fordel, at de blomstrer i det tidlige forår. Det kan give vigtig næring til bier, som på den tid af året endnu ikke har så mange muligheder for at finde føde.

Blomsterløgene uddeles fredag fra klokken 16.30 i Ålsgårde Centret og fra klokken 17.10 i Hornbæk. Interessen for uddelingen har på forhånd været stor, og Jannemieke forventer at der godt 50 personer, som der er løgposer til vil blive forsynet megegt hurtigt. Derfor kommer uddelingen kun til at vare så længe lager haves.

Til gengæld forventer Winnie og Jannemieke at de kan gentage eventen. Eventuelt snarest eller til næste forår, afhængigt af, hvordan det går med at samle penge sammen.

Man kan læse mere om aktiviteterne i Ren Nordkyst på hjemmesiden af samme navn: Ren Nordkyst.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holdet

Ugens medlem af Holdet: Ole Traulsen

Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce