Annonce
Helsingør

Gustav var tæt på at opgive studierne: Det har været tre hårde år, særligt under corona

Gustav Boye Juhler er glad for, han ikke gav op undervejs og fuldførte studiet. Privatfoto.
Gustav Boye Juhler var tæt på at miste lysten til at fuldføre htx-studiet under corona, hvor alle elever var sendt hjem. - Jeg valgte at gennemføre ud fra holdningen, hvis man vil, så kan man, fortæller den 19-årige nyslåede student.

HELSINGØR: Det er nogle uger siden, Gustav Boye Juhler efter tre år på htx-studiet kunne sætte studenterhuen på.

- Det var jeg meget glad og lettet over. Det har været lang tid undervejs. Det har været tre hårde år, særligt under corona. Det fik mig til at genoverveje min studentertid, og om det var noget, jeg ville fortsætte med. I forvejen har jeg aldrig rigtig været så glad for at gå i skole. Men jeg valgte at gennemføre ud fra holdningen, hvis man vil, så kan man, fortæller den 19-årige student.


Annonce

Særligt anden nedlukning ramte hårdt. Det hele begyndte at føles underligt og surrealistisk.

Gustav Boye Juhler


Det samme hver dag

Gustav Boye Juhler har tilbragt studietiden på U Nord på Rasmus Knudsens Vej i Helsingør, hvor han har læst på den bioteknologiske linje. I lighed med resten af landets elever har han  brugt meget tid foran computeren under nedlukningerne som følge af coronakrisen, hvor den fysiske undervisning blev erstattet med digital undervisning hjemmefra.

- Det var meget det samme, dag ud og dag ind. Dagen startede med at åbne computeren, og når skoledagen var slut, så sad man foran computeren igen for at være i kontakt med kammeraterne. Jeg havde nogle perioder, hvor jeg havde det ekstra svært og følte mig træt og deprimeret. For mig handler skolen ikke kun om det faglige. Det er i høj grad også, det sociale der tæller, fortæller Gustav Boye Juhler.

Den 19-årige student har besluttet sig for et sabbatår, hvor han arbejder på fuld tid i Silvan i Helsingør. Her et foto fra dimissionen hvor Gustav er fotograferet sammen med lillebror og mor. Privatfoto.
Annonce

Fik motivationen tilbage

Han fortæller, at han under nedlukningen af og til så nogle få kammerater til spisning og hygge . Ellers var det mest via skærmen kontakten til andre foregik. Gustav Boye Juhler bor på skift  i Kvistgård og i Espergærde, da forældrene er skilt.

- Særligt anden nedlukning ramte hårdt. Det hele begyndte at føles underligt og surrealistisk. Men jeg er glad for, at vi nåede at komme tilbage i skole halvanden måned, inden vi skulle til eksamen.Det er noget, der har hjulpet på det psykiske og karaktererne. Det er bare så meget lettere og mere motiverende end at blive undervist virtuelt, fortæller han.

Gustav Boye Juhler har i kølvandet på eksamen taget tre ugers ferie fra det fritidsjob i Silvan i Helsingør han har haft under det meste af sit studiet. Når ferien er slut starter han på fuldtid i Silvan. Det sker som led i det sabbatår, han har besluttet at holde.

- Det var oplagt at fortsætte med at arbejde i Silvan, hvor jeg kender arbejdsgangen og har en masse søde kollegaer. Så da chancen bød sig, greb jeg den, fortæller han.

Annonce

Bekymret for statsgæld

Den 19-årige student har endnu ikke besluttet sig for, hvad der skal ske efter sabbatåret.

- Jeg har haft mange ting oppe og vende. Jeg har aldrig været sindssygt boglig. På et tidspunkt overvejede jeg at læse til skibsnavigatør, men i den branche kan det godt være svært at få privatlivet til at fungere. Jeg kunne måske godt finde på at blive ejendomsmægler og starte i en traineestilling. Jeg kan godt lide at have med salg og kundekontakt at gøre. Det har jeg også i Silvan. Det er den vej, der trækker, siger Gustav Boye Juhler.

Hvis Gustav Boye Juhler selv skal pege på det der optager ham i forhold til fremtiden - set med de store briller på - så handler det om coronaregningen og de konskevenser den får her og nu og i fremtiden.

- Jeg kunne sige alle de oplagte ting som klima og ulighed. Men personligt tænker jeg meget over den statsgæld, coronakrisen har skabt. Jeg tænker meget på, hvordan vi skal betale regningen. Jeg er ikke stor tilhænger af den meget forskrækkede tilgang, regeringen har haft med spontane nedlukninger. Det har været meget barskt overfor virksomhederne, siger Gustav Boye Juhler.

Annonce
Espergærde For abonnenter

Efter voldsomt overfald på elev i Espergærde: Sådan vil skolen håndtere sagen

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Medaljer til to stærke kvinder: Birgit og Lillian fik flot hæder

Espergærde For abonnenter

Espergensere vil undgå kloak-bøvl: - Bør ikke være den enkelte borger, der skal stå for det

Helsingør

Nu er politiet inddraget i sag om vold på Tibberupskolen

Navne For abonnenter

Lægerne kunne ikke stille noget op: Ole brugte den sidste tid på at skrive "dagbog" om sit liv til børnebørnene

Helsingør

Så du den også? - Mystisk 'kampvogn' spottet ved lokal skole

Espergærde For abonnenter

Bilister holder på cykelstien og parkerer ulovligt i sidegader: Nu kommer skole med opråb til forældre

Navne For abonnenter

Mindeord: Farvel til en helt særlig jazzmusiker

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Navne For abonnenter

De fleste har dette mirakel i køkkenet: Far og datter har brugt et år ved komfuret

Debat For abonnenter

Ulovlig moske: Muslimer svigter ved ikke at deltage i samtalen

Navne

Præsten er for længst steget ned fra piedestalen: - Det vigtigste er at være vedkommende for de unge

Annonce